Σελίδες


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Χάθηκε» η Εθνική, έξαλλος ο Λεώνης


ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

«Χάθηκε» η Εθνική, έξαλλος ο Λεώνης
Λιλ - Ροζελάρε. Του: Παναγιώτη Κουμάνταρου (ΑΠΕ-ΠΣΑΤ)Αυτό που συμβαίνει στην Εθνική ανδρών μετά την άφιξή της στο Βέλγιο για τη συμμετοχή στο προ-προΟλυμπιακό τουρνουά στο Τουρκουά, δεν έχει προηγούμενο...
Έπειτα από όσα έγιναν την Τρίτη με το που πάτησε η Ελληνική αποστολή το πόδι της στο Ροζελάρε, το πρωί της Τετάρτης, άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε παίκτες και προπονητικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, η Εθνική βρισκόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου αναμένοντας το πούλμαν που θα την παραλάμβανε για να τη μεταφέρει στο γήπεδο (40χλμ. απόσταση) και να προπονηθεί εν όψει της απογευματινής (18:30) αναμέτρησης με τη Γαλλία. Όμως, όχι μόνο δεν πήγε κανείς για να παραλάβει την αποστολή, αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να ειδοποιήσει ότι κάποιο απρόοπτο (ένα ακόμη) συνέβη και άλλαξαν τα σχέδια.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Αλέκου Λεώνη, ο οποίος μεταξύ άλλων, έλεγε ότι «έχουμε καταντήσει περιπλανώμενοι»!

Η ελληνική αντίδραση ήταν άμεση με τον αρχηγό αποστολής, Γιώργο Μανωλόπουλο να υποβάλλει τα έντονα παράπονά του στην Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, η οποία εξέφρασε τη λύπη της, αλλά αδυνατούσε να δώσει λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα.

Μάλιστα, η εκδοχή των Γάλλων ήταν ότι ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον δρόμο για το ξενοδοχείο της Εθνικής.

Χωρίς προπόνηση στον αγώνα!

Έπειτα από όλα αυτά ήρθε και η πιο εξοργιστική, αλλά και μοναδική πρόταση που κατατέθηκε στην ελληνική αποστολή από τους Γάλλους διοργανωτές και η οποία ανέφερε τα εξής:

 Ένα λεωφορείο θα πήγαινε να παραλάβει την ομάδα από το Ροζελάρε για να τη μεταφέρει σε ξενοδοχείο στο Τουρκουά, όπου παίκτες και προπονητές θα είχαν την… άνεση να ξεκουραστούν μέχρι τον απογευματινό αγώνα με τη Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η Εθνική δεν θα έκανε πρωινή προπόνηση που έτσι κι αλλιώς είχε χαθεί και βέβαια, η απάντηση του αρχηγού αποστολής, ήταν αρνητική στην αστεία πρόταση που της έγινε.

Χαρακτηριστικό της τραγικής φιλοξενίας που τυγχάνει η ελληνική αποστολή είναι ότι από χθες εκτός από τους οδηγούς που χάνονται, αγνοείται και ο συνοδός, ο οποίος μυστηριωδώς -επίσης- έχασε τον δρόμο και αναζητείται άλλος… το για πότε απλά δεν απαντήθηκε.

Μάλιστα, πρόβλημα με τη μεταφορά της ομάδας δημιουργήθηκε και χθες το απόγευμα, αφού και πάλι το λεωφορείο καθυστέρησε περισσότερο από μισή ώρα με αποτέλεσμα να χαθεί η μισή ελληνική προπόνηση.

Ενώ ακόμα και όταν μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία η ομάδα επέστρεψε στο ξενοδοχείο την περίμεναν εκκωφαντικοί θόρυβοι από έργα που γίνονται στον δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο...