Σελίδες


Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Πρώτα η υποδοχή, μετά η επίθεση»


























Παρέα με τον Ανέστη Δαλακούρα, συνθέτουν το πιο νεανικό δίδυμο ακραίων στην Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, καθώς αμφότεροι είναι μόλις 18 χρονών, αλλά έχοντας ξεκινήσει να παίζουν μαζί από τα τμήματα υποδομής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, έχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή χημεία.
Κάτι που φαίνεται κι από την παρουσία του Ραφαήλ Κουμεντάκη στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων υποδοχέων της Volleyleague, καθώς ο νεαρός ακραίος είναι στην 3η θέση με το εξαιρετικό ποσοστό 55.29%.
«Η υποδοχή είναι θέμα δουλειάς πρώτα απ' όλα κι η αλήθεια είναι ότι έχω δουλέψει πολύ σε ατομικό επίπεδο, αλλά και μέσα από την ομάδα για να μπορώ να έχω ποιοτική υποδοχή και να βοηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα στα παιχνίδια», εξηγεί ο ίδιος ενώ όταν τον ρωτήσαμε ότι συνήθως οι μικροί σε ηλικία παίκτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επιδόσεις τους στην επίθεση, τόνισε: «Αυτό είναι ένα θέμα, αλλά εγώ έχοντας την τύχη να πάρω από μικρός την ευκαιρία να αγωνιστώ με την ανδρική ομάδα του Εθνικού, κατάλαβα ότι στη συγκεκριμένη θέση που αγωνίζομαι το Α και το Ω είναι η υποδοχή. Κι η ποιοτική υποδοχή είναι αυτή που δίνει και τις νίκες σε μια ομάδα. Όχι ότι η επίθεση δεν είναι σημαντική, αλλά η υποδοχή προηγείται. Κι επίσης για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι έχω δίπλα μου τον Ανέστη αφού παίζουμε μαζί πολλά χρόνια και ξέρουμε πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου».
Όσον αφορά τις επιθετικές του επιδόσεις που χωρίς να είναι κακές, δεν είναι ανάλογα καλές παραδέχθηκε: «Νομίζω ότι είναι και θέμα ψυχολογίας... Προσπαθώ να βελτιωθώ και πιστεύω αγώνα με τον αγώνα θα γίνομαι καλύτερος και επιθετικά».
Ο ‘Ράφα' δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία του Εθνικού (έχει ρεκόρ 2 νίκες, 2 ήττες) «είμαστε μια νεανική ομάδα και θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα την παραμονή για να απελευθερωθούμε από ο άγχος και να παίξουμε ακόμη καλύτερα», χαρακτήρισε Ηρακλή και Ολυμπιακό «τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Παίξαμε και με τους δύο και τη δεδομένη χρονική στιγμή νομίζω ότι ο Ηρακλής λόγω και των Ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων είναι ένα κλικ καλύτερος» και δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών: «Η κλήση στην Εθνική μου έδωσε μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές για την τιμή που έκαναν. Δεν ξέρω να θα είναι στην αποστολή, αλλά θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό γιατί η Εθνική είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε αθλητή



πηγη www.volleyball.gr