Σελίδες


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ-ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ


Πάρτε τους τα διπλώματα

Πάρτε τους τα διπλώματα
Τα  ψέμματα τελείωσαν, όπως και οι δικαιολογίες των ομοσπονδιακών προπονητών την τελευταία πενταετία, που είτε έκαναν ανανέωση,
 είτε είχαν τραυματίες και δεν έφερναν αποτελέσματα.
Όλοι, παίκτες και προπονητές θα κριθούν στα προκριματικά του Ευρωβόλει, όπου η μη πρόκριση θα είναι τεράστια αποτυχία και για την Ομοσπονδία βεβαίως.
Πρώτα απ όλα πρέπει να εξασφαλίσει την άψογη προετοιμασία της Εθνικής, τα φιλικά παιχνίδια και να αφήσει στην άκρη τα χαζοπείσματα και να άρει την τιμωρία του Ρουμελιώτη.
Οι προπονητές εξάλλου πρέπει να απαιτήσουν και να μη κρύβονται πίσω από τις παραλείψεις και την κακή οργάνωση της  ΕΟΠΕ. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, ας παραιτηθούν.
Δεν ωφελεί να κάθονται στις καρέκλες για να λένε απλά ότι είναι ομοσπονδιακοί προπονητές και η καραμέλα του «μαζέψαμε εμπειρίες» έλιωσε για τα καλά.
Δεν περιμέναμε πρόκριση στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά καλύτερες εμφανίσεις, όχι παρατημένα σετ και ντροπιαστική συγκομιδή 10 και 15 πόντων.
Αυτή τη στιγμή το ελληνικό βόλει διαθέτει  το καλύτερο έμψυχο υλικό μετά το 2004, με τέσσερις παίκτες να αγωνίζονται στο εξωτερικό και πληθώρα ταλέντων.
Η απουσία του Χριστοφιδέλη δεν αποτελεί  ισχυρό ελαφρυντικό, γιατί όπως ξαναείπαμε δεν είναι ο Τζίμπα που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Είναι ένα καλό εργαλείο  που θα έδινε κάποιες λύσεις και ποτέ εξάλλου δεν πρόσφερε στην Εθνική για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των συχνών τραυματισμών.
Για τον Προύσαλη δεν το συζητάμε καν, αφού το δίδυμο Κουρνέτας-Φιλίποφ είναι το καλύτερο δυνατόν, κι αυτοί εξάλλου ήταν πέρυσι οι πρώτες επιλογές των Λεώνη-Δρίκου. Κλήθηκε εκ των υστέρων λόγω τραυματισμού τουΚουρνέτα.
Η Ομοσπονδία  αφού γλύτωσε τα έξοδα διαιτησίας και των μετακινήσεων, ας δώσει τα λεφτά του ελληνικού λαού στην Εθνική, ας προσλάβει έναν έμμισθο μάνατζερ καις ας ρίξει το βάρος της στην πρόκριση στο Ευρωβόλει.
Για την Εθνική γυναικών δεν το συζητάμε καν, γιατί ουδείς ενδιαφέρεται και μετά την προσπάθεια του Καπράρα τα πάντα αφέθηκαν στην τύχη τους. Από την προετοιμασία, την υποστήριξη της ομάδας, αλλά και τις επιλογές των διεθνών, που θυμίζουν αλαλούμ.
Κάποιες τις καλούν, γυρίζουν την πλάτη στην Εθνική το καλοκαίρι, κάνουν διακοπές και τη θυμούνται το χειμώνα (δείτε ποιες πήραν μέρος στο καμπ-παρωδία της Πορταριάς και ποιες πήγαν στο προπροολυμπιακό τουρνουά), ενώ αναρωτιόμαστε ποιο είναι το όραμα του Τάκη Φλώρου. Η παρουσία του τον τελευταίο χρόνο στην Εθνική χαλάει το όνομα του και πρέπει να το προστατεύσει όσο είναι καιρός.
Αλλάζουμε θέμα και πάμε στον Σαρατσένι. Ο Παναθηναικός δεν μπορεί να τον αλλάξει ως τις 15 Δεκεμβρίου, γιατί ήδη έκανε τη μια αντικατάσταση που δικαιούται.
Με το θέαμα που βλέπουμε στην Α1 γυναικών, καλούμε τον αθλητικό δικαστή να μαζέψει σχεδόν όλους τους προπονητές  που δούλεψαν τα τελευταία  χρόνια  στο βόλει γυναικών και να τους πάρει τα διπλώματα.
Τόσα  χρόνια η γύμνια του αθλήματος καλυπτόταν από τις καλές ξένες που ερχόταν στο πρωτάθλημα. Μόλις  τελείωσαν τα λεφτά και έρχονται ξένες της σειράς πονέσαν τα ματάκια μας.
Οι ομάδες που είναι φέτος στην τετράδα, θα πάλευαν για τη σωτηρία τους πριν από τρια-τέσσερα χρόνια. Μιλάμε για την πλήρη υποβάθμιση του πρωταθλήματος, κι αν δεν ξέρατε ποιοι παίζαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ρέντη, θα  νομίζατε ότι  βλέπατε ομάδες της Α2 γυναικών.
Και κάτι χιουμοριστικό ως επίλογο. Όπως είπε εβρίτης τεχνικός για τον λίμπερο Κιρόζ «μα οι κολομβιανοί  διακρίνονται για την αλτικότητα τους. Μόνο πηδάνε και το κολομβιανός λίμπερο, μοιάζει με το παλιό ανέκδοτο «αλβανός τουρίστας».

πηγη www.volleynews.gr