Σελίδες


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ηττα 3-1 και επιστροφή σπίτι



ΠΡΟ-ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1-3



Τουρκουά - Ροζελάρε. Του: Παναγιώτη Κουμάνταρου (ΑΠΕ-ΠΣΑΤ)

Το καλό ξεκίνημα της Εθνικής Ανδρών με αντίπαλο την Γερμανία δεν είχε συνέχεια κι έτσι το εθνικό συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ που ισοδυναμεί με αποκλεισμό από τα ημιτελικά του 3ου προ-Προολυμπιακού τουρνουά που γίνεται στο Τουρκουά.



Η εθνική ομάδα δεν θα παρατείνει την παραμονή της στο προ-προολυμπιακό τουρνουά της Γαλλίας, αφού μετά τους «τρικολόρ» ηττήθηκε και από τη Γερμανία, με 1-3 σετ (25-22, 16-25, 16-25, 15-25) και «αποχαιρέτησε» τον όμιλο που φιλοξενήθηκε στο Τουρκουά. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, πάντως, το νεανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, αρκεί να του δοθεί πίστωση χρόνου για να αποκτήσει τις απαραίτητες αγωνιστικές παραστάσεις και, φυσικά, να τύχει ανάλογης υποστήριξης.



Με αλλαγή στους πασαδόρους ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, αφού ο Κάμπα άρχισε στη θέση του Τίσερ και ο Κουρνέτας του Φιλίποφ. Η εθνική με ένα σερί 6-1 μετέτρεψε το αρχικό 5-8 σε 11-9. Το ελληνικό μπλοκ είχε «σκεπάσει» τον «πολύ» Γκρόζερ σε αυτό το διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον 17ο πόντο της ελληνικής ομάδας (17-15), μετά το 4ο (!) μπλοκ που δέχθηκε ο Γερμανός, ο Μπέρναρντ τον αντικατέστησε με τον Σοπς. Η Ελλάδα ήταν σοβαρή, δεν έκανε λάθη και έφτασε στο +4 (21-17). Με άσο που δέχθηκε ο Κοκκινάκης το σκορ έγινε 23-22, αλλά ο πρώτος χρόνος του Πετρέα και η μπάλα στην αντένα σε επίθεση του Σοπς έκλεισαν το σετ υπέρ της εθνικής (25-22).



Το 2ο σετ δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά. Το σέρβις των Γερμανών δυσκόλεψε, η ελληνική υποδοχή πιέστηκε και οι αντίπαλοι ξέφυγαν με 8-3, χωρίς πάντως να έχουν ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή τους. Απλώς, τα «πάντσερ» εκμεταλλεύονταν τα λάθη των Ελλήνων διεθνών, που δεν έδειχναν υπομονή στο παιχνίδι τους. Ο Κουμεντάκης μπήκε στη θέση του Καριπίδη αλλά η υποδοχή δεν βελτιώθηκε. Η διαφορά ξέφυγε από τον έλεγχο (9-17, 13-21) και τελικώς το σετ χάθηκε (16-25), με τον Σοπς (κυρίως) να έχει κάνει μεγάλη ζημιά από τη θέση «1».



Ανάλογη υπήρξε η έναρξη και στο 3ο σετ. Οι Γερμανοί «σημάδευαν» τον Φράγκο (έδωσε δύο άσους) και το σκορ έγινε γρήγορα 6-3, αλλά ο Τζούριτς κρατούσε την εθνική στο παιχνίδι (με άσο και επίθεση η Ελλάδα μείωσε σε 7-8 και με νέα επίθεση ισοφάρισε 10-10). Ό,τι με κόπο είχε κατακτηθεί όμως ως εκείνο το σημείο, κατέστρεψε ένα νέο «μπλακ άουτ» (11-16). Η Γερμανία είχε βρει ρυθμό χάρις στο σέρβις της, που άρχισε να λειτουργεί μετά το 1ο σετ, απάντηση δεν υπήρξε και η κατάληξη ήταν αναπόφευκτη, όχι μόνο για το σετ (16-25) αλλά ουσιαστικά και τον αγώνα, αφού η εθνική χρειαζόταν «καθαρό» τρίποντο για να προκριθεί. Οι διεθνείς «παράτησαν» το παιχνίδι και αυτό είναι ένα από τα σημεία που εφεξής θα πρέπει να εστιάσουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αλέκος Λεώνης και Σωτήρης Δρίκος. Χωρίς υπομονή δεν μπορείς να αλλάξεις επίπεδο, όπως «φωνάζει» σε κάθε αγώνα της η Γαλλία και παραδέχονταν στις συζητήσεις τους οι διεθνείς.



ΕΛΛΑΔΑ (Αλέκος Λεώνης): Τζούριτς 16, Πετρέας 8, Κουρνέτας 2, Καριπίδης 6, Σμαραγδής 3, Φράγκος 8, Παπαδημητρίου (λίμπερο, 52%-29% άριστες), Φιλίποφ 1, Κουμεντάκης 3, Κοκκινάκης, Ασπιώτης 2, Ανδρεάδης 1.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Στιούαρτ Μπέρναρντ): Αντράε 10, Γκρόζερ 1, Μπομ 17, Κάμπα 5, Κρομ 14, Γκίντορ 9, Τίλε (λίμπερο, 72%-44% άριστες), Σοπς 16, Ντίνες 1, Σβαρτς.
 
πηγη http://www.volleynews.gr/