Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Αιχμές για «μεσσίες» στην παραίτηση Γκιζάνη

Αιχμές για «μεσσίες» στην παραίτηση Γκιζάνη

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο παραιτηθείς πρόεδρος της Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης καθώς και ολόκληρη η διοίκηση, που αποτελεί παρελθόν. Ο Γκιζάνης κάλεσε τους «υποψήφιους επενδυτές να παρουσιάσουν με στοιχεία τα εχέγγυά τους για να αναλάβουν το ΤΑΑ» . Επίσης έκανε λόγο για τα πεπραγμένα της προηγούμενης 5ετίας (αποπληρωμή χρεών, άνοδος της ομάδας), ενώ τόνισε ότι οι αθλητές είχαν ενημερωθεί ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η ομάδα θα επέστρεφε σε κανονικούς ρυθμούς πληρωμών.
Επίσης χαρακτήρισε “άδικη” την αντιμετώπιση που έτυχε η διοίκηση και στον χαρακτηρισμό «ερασιτέχνες»: «Η ομάδα είναι επαγγελματική και εμείς, ναι, είμαστε ερασιτέχνες. Είμαστε χομπίστες. Επαγγελματίες είμαστε στις δουλειές μας. Εδώ είμαστε επειδή το αγαπάμε, όχι για λεφτά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος, Βασίλης Γκιζάνης:


«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι προς τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας, και όχι μόνο, να ενημερώσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι, μετά τη “διαμάχη” που έχει εξελιχθεί στο τελευταίο διάστημα.

Το Δ. Σ. του ΤΑΑ του Α. Ο. Ο., που απαρτίζεται από τους: Γκιζάνη Βασίλη (πρόεδρο), Τσολακίδη Γιώργο (αντιπρόεδρο), Δραχτίδη Παντελή (μέλος), Παλουργιώτη Χρήστο (μέλος), Κοϊτσίδου Μαρίνα (μέλος), για λόγους ευθιξίας και μόνο, τελεί από εχθές το βράδυ υπό παραίτηση, αλλά παραμένει προσωρινά έως την έκτακτη γενική συνέλευση, την οποία συγκαλώ για την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015, στις 12 μ.μ. στο νέο κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας “Νίκος Σαμαράς”. Θέμα: Απολογισμός Δ. Σ. και εκλογή νέου ΤΑΑ.

Καλώ λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να παρουσιάσουν με στοιχεία τα εχέγγυά τους-οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να αναλάβουν το ΤΑΑ και εάν το μέλος-επενδυτής απαιτήσει την παραίτησή μου και από την προεδρία του ερασιτέχνη και όλων των μελών του Δ. Σ. του ερασιτέχνη, τότε παραιτείται σύσσωμο το Δ. Σ. του ερασιτέχνη. Αυτή είναι η απόφασή μας, μετά από τα τελευταία γεγονότα, τα οποία, πιστεύω, ότι απασχόλησαν πιο πολύ τον τύπο, παρά εμάς.

Αυτήν τη στιγμή είναι δίπλα μου όλοι του διοικητικού συμβουλίου και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Όταν είχαμε ξεκινήσει πριν από πέντε χρόνια αυτήν την προσπάθεια, είχαμε πει το εξής: το ποιος είναι μπροστά και ποιος είναι πίσω σε αυτήν την παρέα, δεν έχει σημασία, Έτυχε να είμαι εγώ, επειδή είχα λίγη περισσότερη εμπειρία. Σήμερα γίνεται μία προσπάθεια σπίλωσης όσων κάναμε τα πέντε αυτά χρόνια. Εμείς έχουμε καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, οικονομική κυρίως, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα αυτής της ομάδας. Να μην ξεχνάει κανείς σε τι κατάσταση ήταν η ομάδα, όταν κανένας δεν αναλάμβανε. Έχουμε ξεχρεώσει χρέη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και το κυριότερο, το κάναμε χωρίς να έχουμε αυτήν την υποχρέωση, καθώς ήμασταν σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και νομικά δεν μπορούσε να μας “κυνηγήσει” κανείς”.

Από την αρχή της θητείας μας μέχρι σήμερα, επιδιώξαμε να ξεχρεώσουμε και να ξαναφτιάξουμε το “διαμάντι”. Τις λάσπες από το διαμάντι τις αφαιρέσαμε σε μεγάλο βαθμό. Φτάσαμε στη φετινή χρονιά, και πριν από τρεις-τέσσερις μήνες πανηγυρίζαμε την επιστροφή μας στα “σαλόνια” της Α1. Πολλοί μας περίμεναν στη γωνία-πάρα πολλοί. Παλαιοί αθλητές, παλαιά χρέη που κάποιοι τα είχαν ξεγραμμένα...Εμείς ξέραμε ορισμένα από αυτά, κάποια άλλα όχι.

Το ήξεραν και οι αθλητές που συμφώνησαν να είναι φέτος μαζί μας στην ομάδα. Εμείς, αντί να τα παρατήσουμε και να πάμε στο σπίτι μας, μείναμε όλοι μαζί, ενωμένοι, και προχωρήσαμε σε αυτήν την “τρέλα”, με κόστος πολλά λεφτά. Για να μείνεις στην Α1 πρέπει να έχεις και μία ανταγωνιστική ομάδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, χωρίς πολλά λόγια και μόνο με πράξεις. Τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια καλή ομάδα και ήρθαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Αναφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει έλλειψη ειλικρίνειας από το Δ. Σ. Πρώτα να ευχαριστήσω τη μεγαλειώδη εμφάνιση των αθλητών στο παιχνίδι του Σαββάτου. Αυτό μας ευχαρίστησε όλους πολύ. Έλλειψη ειλικρίνειας δεν υπάρχει στον ΑΟΟ- τουλάχιστον από εμάς. Εμείς αυτήν τη στιγμή τους έχουμε ενημερώσει τους αθλητές ότι από τις 15 Ιανουαρίου και μετά, σιγά σιγά θα αρχίσουμε να ξεμπλοκάρουμε. Περιμένουμε τη δεύτερη δόση της ΕΣΑΠ, η οποία θα πάει όλη σε παλαιούς αθλητές και παλαιά χρέη, άλλων διοικήσεων, και από 'κει και μετά θα έχουμε την οικονομική ευχέρεια να αρχίσουμε σταδιακά να τους πληρώνουμε.

Αυτήν την ενημέρωση είχαν από εμάς οι αθλητές, πριν από έναν μήνα περίπου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στις 15 Ιανουαρίου το βράδυ βγήκε η ανακοίνωσή τους. Καταλαβαίνω ότι είναι δύο μήνες πίσω αυτήν τη στιγμή, έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Εκτιμήσαμε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έπαιρναν και τα υπόλοιπα χρήματα που τους οφείλονται. Υπήρχε πλάνο γι' αυτό και έτσι βαδίζαμε. Όσον αφορά την “κατηγορία” για έλλειψη ενδιαφέροντος, δεν επιτρέπω σε κανέναν να το πει αυτό για εμάς. Είμαστε απλοί επαγγελματίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη καθημερινότητα στις δουλειές μας, και μέσα σε αυτό, χωρίς να έχουμε κανένα απολύτως οικονομικό όφελος, βρίσκουμε δύναμη από την “τρέλα” μας και την αγάπη μας να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την ομάδα. Η ομάδα είναι επαγγελματική και εμείς, ναι, είμαστε ερασιτέχνες. Είμαστε χομπίστες. Επαγγελματίες είμαστε στις δουλειές μας. Εδώ είμαστε επειδή το αγαπάμε, όχι για λεφτά. Κανένας από μας δεν κερδίζει οικονομικά από αυτήν την προσπάθεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Όσο για τους εκτός ομάδας, που έχουν να παίρνουν κάποια χρήματα, να μη φοβούνται, εμείς είμαστε εγγυητές και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κάποιος απλήρωτος.

Εξαιρέσεις παλαιών παικτών που δεν ζητούν χρήματα, αντίθετα προσφέρουν χωρίς να πληρώνονται, είναι ο Στέλιος Κεμανετζής και ο Ηλίας Γραμματικόπουλος και κάποιοι άλλοι. Όλοι οι υπόλοιποι πληρώθηκαν κανονικά. Δεν αφήσαμε κανένα χρέος σε αθλητές. Η αντιμετώπισή μας, πιστεύω, είναι άδικη.

Στη δευτερολογία του ο κ. Γκιζάνης ανέφερε επίσης:

“Στα τόσα χρόνια-δέκα περίπου-όλοι αυτοί οι πρόεδροι που είχαν πάρει κάποιους αθλητές και τους έφεραν στην πόλη, τους άφησαν απλήρωτους και δεν σκέφθηκαν ποτέ να τους πληρώσουν. Εμείς, τους τελευταίους μήνες τους δώσαμε τα χρήματα που ακούσατε.

Η προσπάθεια που έγινε από αυτήν την ομάδα ανθρώπων είναι εκπληκτική και αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Αυτά τα ευρώ δεν ήταν ευρώ επιχορηγήσεων κράτους ή υπουργείων ή τραπεζών ή υπουργών. Ήταν χρήματα που μαζεύτηκαν ένα ένα ευρώ, πόρτα πόρτα. Από διαφημίσεις, από κάρτες, από την οικονομική βοήθεια απλών ανθρώπων. Αυτό μας έκανε να συνεχίζουμε μέχρι τώρα, αυτό μας βοήθησε να είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας, να ξεχρεώσει η ομάδα και να πάρει από του χρόνου μια ανάσα. Περιμένουμε αυτούς τους περιβόητους “μεσσίες”, που θέλουν να πάρουν την ομάδα, να έρθουν να την αναλάβουν, και εμείς θα τους βοηθήσουμε. Δε θα τους υπονομεύσουμε, θα είμαστε δίπλα τους, γιατί το αγαπάμε αυτό που γίνεται με την ομάδα.

Τέλος, για το θέμα του προπονητή σημείωσε:

“Κανείς από εμάς δεν στοχοποίησε τον προπονητή. Ο άνθρωπος δουλεύει μέσα στο γήπεδο, αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση, υπάρχει μια οικονομική δυστοκία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Πρέπει να τον καλέσουμε στο Δ. Σ. για να εκφράσει τις απόψεις του. Δεν είναι δεοντολογικό να μιλάμε μέσω του τύπου. Είναι πολύ άσχημο αυτό. Είμαστε μια αθλητική οικογένεια και τα προβλήματα πρέπει να λύνονται μέσα σε αυτήν. Αποφάσεις για το θέμα θα πάρουμε αφού τον ακούσουμε και μας ακούσει».Αναλυτικά τα όσα είπε ο ταμίας του ΤΑΑ, Παντελής Δραχτίδης, κάνοντας μια συνοπτική αναφορά στα οικονομικά της ομάδας:

«Αρχικά ξεκινήσαμε με τη λογική ενός χαμηλού budget στην έναρξη της περιόδου, για να είμαστε και ανταγωνιστικοί αλλά και να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Το budget που αρχικά είχε σχεδιαστεί για την ανδρική ομάδα ήταν της τάξης των 217.000 ευρώ. Στην πορεία μειώθηκε κατά πολύ, γιατί είχαμε κάποιες αποχωρήσεις παικτών και κάποιες συμφωνίες για μειώσεις. Αυτήν τη στιγμή έχει μείνει ποσό των 120.000 ευρώ μέχρι το τέλος της περιόδου, που θα πρέπει να αποπληρωθεί. Αφορά μισθοδοσία και έξοδα αθλητών (ενοίκια σπιτιών κ.λ.π.)

Έσοδα-Έξοδα από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα:

Τα έσοδα της ομάδας ήταν 108.556 ευρώ (από χορηγίες που διεκδικήσαμε, εισιτήρια κλπ)

Τα έξοδα είναι 105.155 ευρώ. Το ταμείο σήμερα έχει περίπου 3.500 ευρώ.

Μέσα σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι παλιές οφειλές σε παλαιότερους αθλητές, σε επιχειρηματίες της περιοχής (μόνο ο Καρακατσάνης-tours ζητούσε 15.633 ευρώ). Ο επιχειρηματίας αυτός έλαβε 11.000 ευρώ από την πρώτη δόση της ΕΣΑΠ. Ο συγκεκριμένος συμφώνησε στο ποσό αυτό και δεν απαιτεί άλλα χρήματα. Τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.

Τα χρέη αυτά ήταν από το 2005. Αθλητής Ισίδωρος Δημητρούδης με απαίτηση 16.662 ευρώ. Δεν έχει πάρει χρήματα ακόμα, θα αποπληρωθεί με την επόμενη δόση. Αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης καταβολής των μισθών στους σημερινούς αθλητές.

Ο Κόβατς έχει να πάρει συνολικά 25.000 ευρώ, αφού κατέβασε τις απαιτήσεις του από τα 28.500 που του οφείλονταν. Του έχουν καταβληθεί 9.000 ευρώ και απομένουν 16.000 ευρώ.

Ο Μπεκιάρης Θοδωρής είχε αρχική απαίτηση 26.000 ευρώ και συμφώνησε σε μερική ικανοποίηση με 12.000 ευρώ. Έλαβε ήδη 4.000 ευρώ και απομένουν άλλες 8.000 ευρώ.

Ο αθλητής Χρήστος Μπέλος με συνολική απαίτηση 17.000 ευρώ. Με τον συγκεκριμένο αθλήτη είμαστε σε διαπραγματεύσεις για εξόφλησή του από τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Μία ακόμη μικρή οφειλή έχει μείνει προς τον αθλητή Πλίκα, της τάξης των 4.000 ευρώ. Δεν έχουμε έρθει ακόμα σε συνεννόηση μαζί του, θα πρέπει να το δει το νέο ΤΑΑ.

Το σύνολο των οφειλών ήταν 86.295 ευρώ, πληρώθηκαν οι 24.000 ευρώ, έχουν μείνει 62.295 ευρώ. Άμεσα απαιτητά είναι τα 40.662 ευρώ».
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr