οι φωτογραφίες είναι από το νέο σχολικό κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Κομοτηνής,
580 θεατών!!!
580 θεατών!!!
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
- Δεδομένου ότι ένα χρόνο μετά τις εξαγγελίες Λαμπάκη - Γιαννακίδη για το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, η Λέσχη Πετοσφαίρισης προχώρησε σε μια κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί ματ. Παρουσίασε μια νέα πρόταση για ένα κλειστό πιο λειτουργικό, μικρότερο σε χωρητικότητα (καθώς οι 3.500 θέσεις θεωρούνται ήδη πολλές) και κυρίως σαφώς πιο οικονομικό, αφού βρίσκεται σε ποσό στο ένα τρίτο του κόστους που έχει εξαγγελθεί.
"Ως αντιπρόεδρος της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης, θα ήθελα να αναφέρω ότι πριν τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε μια ημερίδα για το γηπεδικό πρόβλημα και το όραμα για το Σπίτι του Βόλεϊ. Εκεί μίλησε σε τεχνικό επίπεδο το μέλος της Λέσχης και πολιτικός μηχανικός Κλεάνθης Μαυρουδής που έφερε μια πρόταση για ένα αυτοδιαχειριζόμενο γήπεδο, πολύ πιο φτηνό από αυτό που έχει εξαγγελθεί και αναγνωρίζουμε και εμείς ότι είναι δύσκολο να γίνει. Είναι μια πρόταση αυτοχρηματοδοτούμενη που πρέπει όμως να στηριχθεί από τους φορείς", σχολίασε ο Μάκης Δημητριάδης στην επέτειο του ενός χρόνου από εκείνες τις εξαγγελίες Γιαννακίδη - Λαμπάκη, μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum.
Ο Κλεάνθης Μαυρουδής υποστήριξε: "Η πρόταση συμβαδίζει με όλους τους κανονισμούς της ομοσπονδίας βόλεϊ, να είναι με σύγχρονα υλικά και να έχει και μηδενικό κόστος λειτουργίας, γιατί μπορεί να κάνεις οτιδήποτε αλλά πρέπει να συντηρηθεί μετά. Η πρόταση είναι ένα μεταλλικό κτήριο με 1.524 μόνιμες θέσεις που μπορεί να φτάσουν τις 2.040 με κερκίδες μεταλλικές σαν και αυτές που υπάρχουν σήμερα στο κλειστό. Θα έχει 900 τετραγωνικά βοηθητικούς χώρους γυμναστήρια ώστε στον ίδιο χώρο να μπορούν να κάνουν προπόνηση ταυτόχρονα τρεις ομάδες άνετα, επίσης παράλληλα δημιουργούνται 1.200 τετραγωνικά για καταστήματα ώστε να ενοικιαστούν και να υπάρχουν έσοδα που θα συμβάλει στην κάλυψη του κόστους λειτουργίας για την συντήρηση του γυμναστηρίου. Τέλος, το ενεργειακό κόστος με φωτοβολταϊκά κλπ θα είναι μηδενικό σε σχέση με τώρα. Το κόστος αυτό είναι 4.900.000 ευρώ συν φπα, στο οποίο ποσό περιλαμβάνονται 400.000 για εργασίες περιβάλλοντος χώρου, Δηλαδή το κλειστό αυτό καθεαυτό έχει κόστος στα 4,5 εκατ. ευρω".
Όπως έγινε γνωστό, αυτή η πρόταση ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί, πέρα από αυτήν την ημερίδα, στους αρμόδιους φορείς. Ωστόσο ο Κλεάνθης Μαυρουδής δεσμεύθηκε οι τεχνικές και αρχιτεκτονικές μελέτες να γίνουν από το γραφείο του δωρεάν. "Τετοιου είδους προτάσεις τις υποστηρίζουμε. Εκτιμώ ότι θα υποστηρίξουμε την πρόταση, φαντάζομαι ότι θα κάνουμε μια σύσκεψη προεδρεύοντος του περιφερειάρχη με τους αθλητικούς παράγοντες. Θα του μεταφέρω το θέμα, θα τον καλέσω να έρθει και να μιλήσουμε με τους φορείς και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε την πρόταση, που έχει το χαρακτηριστικό ότι θα μπορεί να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα με αυτάρκεια. Θα ήθελα η θητεία μας να ολοκληρωθεί με το νέο κλειστό να έχει κατασκευαστεί και με το νέο ΕΣΠΑ ελπίζω να βρούμε τα κονδύλια για να προχωρήσει άμεσα, εντός της χρονιάς, το νέο έργο" είπε λίγο μετά, σαν μια πρώτη αντίδραση, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
"Ο προηγούμενος περιφερειάρχης εξηγγειλε κάτι μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο άγγιζε τα 18 εκατ. και τώρα προτάθηκε μόλις στο ένα τρίτο του ποσού, ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Εθνικού. Πιστεύω ότι αυτά τα χρήματα σαφέστατα και μπορούν να βρεθούν, ώστε να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα χώρου που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Αλεξανδρούπολης, την ώρα που στις γειτονικές πόλεις της Θράκης υπάρχουν πολλά κλειστά γυμναστήρια χωρίς να είναι πρωτοπόρες σε ένα άθλημα σαν το βόλεϊ, όπως συμβαίνει με την Αλεξανδρούπολη", σχολίασε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θανάσης Κασαμπαλής.
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr