Σελίδες


Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ξεκινά η Εθνική Παίδων στον Βόλο με Τσέλιο-Χαραλαμπίδη!!

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Παίδες στον Βόλο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο Νέας Ιωνίας, στο Βόλο (08-10/01). Σήμερα (07/01) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Βόλου.

Γιώργος Βλιώρας (πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Βόλου): «Με μεγάλη μας τιμή και χαρά διοργανώνουμε τον όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να φιλοξενήσουμε στο Βόλο όσο περισσότερα αθλητικά γεγονότα μπορούμε. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει την απαρχή για μια ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία με την ΕΟΠΕ.
Προσπαθήσαμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στην Εθνική Παίδων και πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε με επιτυχία, παρότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών μας δυσκόλεψε.
Θέλω να καλέσω τον κόσμο του Βόλου να στηρίξει τους αγώνες με την παρουσία του, ώστε να δώσει δύναμη στους παίκτες που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού και του ευρωπαϊκού βόλεϊ».

Περικλής Μπακοδήμος (τεχνικός διευθυντής ΕΟΠΕ): «Εκ μέρους του προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Βόλου γι' αυτή τη συνδιοργάνωση και για την υποστήριξη που μας παρείχε σ' όλο αυτό το διάστημα. Διακρίναμε τη θέληση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου για μια στενή συνεργασία με τις Εθνικές μας ομάδες.
Ως Βολιώτης, βλέπω ότι η πόλη δεν έχει τίποτε να ζηλέψει σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες όμως χρειάζονται τέτοια αθλητικά γεγονότα για να παραμείνουν ζωντανές.
Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη και ελπίζουμε να έχουμε στις εξέδρες αρκετούς μαθητές. Απευθυνθήκαμε στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να ενημερωθούν τα παιδιά όλων των σχολείων γι' αυτή τη διοργάνωση.
Θέλω να ευχαριστήσω τους κ. κ. Μπέο και Βλιώρα, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ενώ αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κ. Γάτο για την αμέριστη συμπαράστασή του».

Σωκράτης Τζιουμάκας (προπονητής Εθνικής Παίδων): «Βρισκόμαστε στο Βόλο από τις 23 Δεκεμβρίου και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην προετοιμασία που κάναμε εδώ. Ο χιονιάς δεν μας άφησε να κάνουμε κάποια φιλικά παιχνίδια που θέλαμε, αλλά κατά τα άλλα όλα πήγαν καλά. Είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είμαστε σ' έναν δύσκολο όμιλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Οι νίκες και οι ήττες βγαίνουν μέσα στο γήπεδο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση».

Κυριάκος Σπυριούνης (αρχηγός Εθνικής Παίδων): «Είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς το ότι παίζουμε μέσα στη χώρα μας. Εγώ που είμαι ο πιο έμπειρος της ομάδας, παίζω για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτό δίνει ξεχωριστή αξία στην προσπάθειά μας. Περάσαμε τις γιορτές μακριά από τις οικογένειές μας, αλλά άξιζε τον κόπο, για να προετοιμαστούμε καλά. Ελπίζουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Σπύρος Γάτος (Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΕΛ): «Μέσα από τέτοιες προσπάθειες, ο Βόλος μπορεί να γίνει ένας πολυδύναμος αθλητικός και τουριστικός πόλος. Η πόλη διαθέτει τις προϋποθέσεις να φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικά γεγονότα βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.
Καλούμε τους Βολιώτες να στηρίξουν τους αγώνες, αλλά και την παράλληλη εκδήλωση συγκέντρωσης αγαθών, που θα προσφερθούν στο Γηροκομείο Βόλου. Κατά το τριήμερο των αγώνων, στην είσοδο του σταδίου της Νέας Ιωνίας θα υπάρχει ειδικός χώρος, όπου οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν ξηρά τροφή, εάν θέλουν.
Προσδοκούμε ότι το φίλαθλο κοινό θα αφιερώσει το χρόνο και την πνοή του, ώστε να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία και όλοι μαζί να βοηθήσουμε το Βόλο. Εξάλλου, σε κάθε ανάλογη διοργάνωση θα υπάρχει μια παράλληλη κοινωνική πρωτοβουλία, με στόχο την ενίσχυση κάποιου φορέα».


Η 12άδα της Εθνικής

Η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα με την τελευταία προπόνηση στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, ενώ οι 12 αθλητές που επέλεξε για τους αγώνες ο Σωκράτης Τζιουμάκας είναι οι εξής:

Πασαδόροι: Γεώργιος Κανελλόπουλος (ΕΑ Πατρών), Αλέξανδρος Γραμμενούδης (ΓΣ Ηρακλής)

Διαγώνιος: Σωκράτης Χαραλαμπίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Ακραίοι: Κυριάκος Σπυριούνης (ΑΟΝΣ Μίλων), Παναγιώτης Αρμόνης (ΑΣ Πανερυθραϊκός), Δημήτριος Χρηστινίδης (ΑΠΣ Αίας Ευόσμου), Στυλιανός Τζιουμάκας (ΓΣ Ηρακλής)

Κεντρικοί: Παρασκευάς Τσέλιος (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Γεώργιος Παπαλεξίου (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου), Μιλτιάδης Τσαρκάτογλου (ΕΑ Πατρών)

Λίμπερο: Αντώνιος Μπουράκης (ΓΣ Ηρακλής), Σπυρίδωνας Βελούδης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Το πρόγραμμα του ομίλου

Πέμπτη 08.01

17:00, Ρουμανία – Φινλανδία

19:30, Ελλάδα– Λετονία

Παρασκευή 09.01

17:00, Φινλανδία – Λετονία

19:30, Ρουμανία – Ελλάδα

Σάββατο 10.01

17:00, Λετονία – Ρουμανία

19:30, Φινλανδία – Ελλάδα
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά όσοι θεατές επιθυμούν θα μπορούν να φέρνουν ξηρά τροφή, που θα συγκεντρωθεί στην είσοδο του σταδίου και θα προσφερθεί στο Γηροκομείο Βόλου.
πηγη www.volleynews.gr