Σελίδες


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μάριος Γκιούρδας: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες» στο παιχνίδι Εθνικός - Ολυμπιακός


Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο παιχνίδι της Δευτέρας (26/11, 18.00) ξεκίνησε ήδη στην Αλεξανδρούπολη και η προσοχή όλων στρέφεται στον Ολυμπιακό. Ο Μάριος Γκιούρδας έχοντας περάσει και από τις δύο ομάδες μίλησε στο Thrakisport και τον Δημήτρη Αρβανιτίδη για το ντέρμπι σχολιάζοντας «κυανόλευκους» και «ερυθρόλευκους».

Πάντα τα παιχνίδια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης απέναντι στους «μεγάλους» του Ελληνικού βόλεϊ ήταν από αυτά που κέντριζαν το ενδιαφέρον του κόσμου και όλοι ήθελαν και εξακολουθούν να θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο.
Την Δευτέρα ο Εθνικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι ξεχωριστής σημασίας, καθώς οι δύο ομάδες είναι στις δύο πρώτες θέσεις, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να αποκτά ταυτόχρονα και τον τίτλο του ντέρμπι κορυφής. Ένα ντέρμπι που μπορεί να μην κρίνει πολλά μιας και είναι ακόμη αρχή του πρωταθλήματος, ωστόσο δίνει ιδιαίτερο χρώμα στην αναμέτρηση και μαγνητίζει ακόμη περισσότερο την προσοχή όλων.

Ο Μάριος Γκιούρδας έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και έχοντας αποτελέσει επί σειρά ετών «σημαία» του Ολυμπιακού, αποτελεί τον ιδανικότερο άνθρωπο να μιλήσει για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο... «super Mario» του Ελληνικού βόλεϊ, μίλησε στο Thrakisport.gr για το παιχνίδι των... ομάδων της καρδιάς του, τον κόσμο του Εθνικού, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει με το μέρος ποιας θα είναι την Δευτέρα...

-Το ντέρμπι της αγωνιστικής στην Α1 είναι αυτό μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ολυμπιακού. Ένα ντέρμπι κορυφής όπως είναι η βαθμολογία.
«Είναι από τα παιχνίδια που τα περιμένει ο κόσμος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ο Εθνικός έχει καλή παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός όπως έχει δείξει είναι η πιο σταθερή ομάδα και σύμφωνα με την δυναμικότητά της είναι πιο μπροστά από τις υπόλοιπες. Από την άλλη ο Εθνικός έχει μια πολύ καλή έδρα. Είναι μια ομάδα που δουλεύει σωστά, δεν κάνει λάθη στο παιχνίδι της και είναι μαχητική».

-Ένα παιχνίδι που το περιμένει με μεγάλη αγωνία και ανυπομονησία και ο κόσμος του Εθνικού.
«Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος του Εθνικού είναι δίπλα στην ομάδα και γνωρίζω ότι είναι συνέχεια κοντά της και την στηρίζουν δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα. Πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

- Πάντα αυτοί οι αγώνες είναι ιδιαίτεροι για τον κόσμο. Έχεις ζήσει πολλά τέτοια και σαν παίκτης τόσο του Εθνικού, όσο και του Ολυμπιακού. Γνωρίζεις την λαχτάρα του κόσμου να τα παρακολουθήσουν...
«Όταν μια μεγάλη ομάδα επισκέπτεται την πόλη, πάντα όλοι θέλουν να δούνε τον αγώνα. Πόσο μάλλον όταν ο Εθνικός φέτος πραγματοποιεί τη φετινή χρονιά μια καλή πορεία και υπάρχει και το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αυτό κάνει πιο δυνατό την θέληση του κόσμου προκειμένου να βρεθεί στο γήπεδο και να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι».

-Υπάρχει φαβορί για τον αγώνα; Ποιος πιστεύεις ότι θα επικρατήσει;
«Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του αγώνα. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για το παιχνίδι αυτό».

-  Ο Μάριος με ποια ομάδα θα είναι τη Δευτέρα;
«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Και οι δύο ομάδες είναι οι αγαπημένες μου. Η Αλεξανδρούπολη είναι η πόλη που μεγάλωσα. Η πόλη που έμαθα να παίζω το άθλημα του βόλεϊ. Στον Ολυμπιακό πέρασα πολλά χρόνια και έζησα πολλές καλές στιγμές. Και οι δύο είναι στην καρδιά μου».