Σελίδες


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δημήτρης Κωνσταντινίδης το λίμπερο του Α.Ο.Ορεστιάδος


IMG 2783 Ένας από τους πιο ταλαντούχους λίμπερο που έχει βγάλει η νέα γενιά στο βόλεϊ κατά γενική ομολογία είναι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Δ.Κωνσταντινίδης:Λίμπερο από χρυσάφι
Γέννημα - θρέμμα της ακριτικής Ορεστιάδας, ο 19χρονος Δημήτρης μεγάλωσε στην Ορεστιάδα κι εκεί έμαθε και το βόλεϊ. Πόλη με μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ, έχει γεννήσει μεγάλους αθλητές και όπως φαίνεται συνεχίζει.
«Ασχολήθηκα με το βόλεϊ κατά κύριο λόγο γιατί έπαιζε και ο πατέρας μου παλιότερα αλλά και γιατί το βόλεϊ στην Ορεστιάδα είναι μακράν το πιο αναπτυγμένο άθλημα εδώ και όλα τα παιδιά λίγο πολύ έχουν περάσει από της ακαδημίες του ομίλου,» μας λέει ο Δημήτρης στην ερώτησή μας γιατί ασχολήθηκε με το βόλεϊ.


63

Ο Δημήτρης έχει μια αδερφή 8 χρόνια μικρότερη που ασχολείται κι εκείνη με το βόλεϊ εδώ και δύο χρόνια. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε τις σπουδές του στη λογοθεραπεία κι είναι ένα επάγγελμα που θα ήθελε να ακολουθήσει στο μέλλον, μια και είναι κάτι που το αγαπάει πολύ.
Με αρκετές συμμετοχές στις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων, ο Δημήτρης έχει αρχίσει να αποκομίζει εμπειρίες από πολύ νωρίς.
Μέλος της σπουδαίας Εθνικής ομάδας των παίδων που ήρθε στην 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής "τρελαίνοντας" τους πάντες αφού κέρδισε μεγαθήρια (Κίνα και Ρωσία). Ο Κωνσταντινίδης και η παρέα του, έδειξαν σε όλο τον κόσμο πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου βόλεϊ, αρκεί οι αθλητές της να επιβιώσουν στις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά εξαιτίας της κρίσης που περνάει η χώρα μας.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αργεντινή ήταν μια μοναδική εμπειρία πιστεύω για τον καθένα μας. Ήταν ένα ταξίδι ζωής, και ήρθε και μια επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ καθώς τερματίσαμε 7η στον κόσμο. Από κει και πέρα πιστεύω πως ο καθένας μας έμαθε μέσα από αυτό και μάζεψε σημαντικές εμπειρίες και εφόδια για την συνέχεια της καριέρας του, » λέει ο ίδιος.

Το greekvolley, έκανε στον Δημήτρη μερικές ερωτήσεις για να τον γνωρίσετε καλύτερα:

1. Μικρός ποια ομάδα υποστήριζες;
«Υποστήριζα τον ΗΡΑΚΛΗ γιατί είχε μια καλή ομάδα και θεαματική με πολλές επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.»

2. Αν δεν είχες γίνει παίκτης του βόλεϊ, τι θα ήθελες να ήσουν;
« Δεν έχω ασχοληθεί με κάποιο άλλο άθλημα διότι από πολύ μικρός παίζω βόλεϊ, μου αρέσει όμως πολύ το μπάσκετ και δεν βρισκόταν το βόλεϊ ίσως να ασχολιόμουν με αυτό.» 

3. Τι θα άλλαζες στο άθλημα;
«Είναι πολλά που μπορούνε να αλλάξουν στο άθλημα αλλά το πιο σημαντικό πιστεύω πως είναι να βρεθεί ένας τρόπος για σωστό συνδυασμό της εκπαίδευσης με τον αθλητισμό, έτσι ώστε μαθητές και φοιτητές να μπορούν να αφιερώσουν χρόνο και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό.»

4. Ποιος είναι ο κολλητός σου στο βόλεϊ;
« Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά που είμαστε συμπαίκτες στην Ορεστιάδα αλλά και με τα παιδιά από την Εθνική ομάδα, όπως τον Κουμεντάκη, τον Δαλακούρα, τον Κοκκινάκη και τους υπόλοιπους φυσικά.»

09

5. Ποιον θεωρείς καλύτερο αγώνα στη μέχρι τώρα καριέρα σου;
«Ο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Μου έχει μείνει όμως ο αγώνας με τον Εθνικό κόντρα στον Ολυμπιακό τον οποίο και νικήσαμε τη σεζόν 2010-2011. Συγχρόνως όμως και ο αγώνας πριν από μερικά χρόνια με την Ορεστιάδα κόντρα στη Σύρο για τα πλέι οφ της Α2 κατηγορία και την άνοδο στην Α1.»

6. Είσαι προληπτικός; Αν ναι, θα μας πεις το γούρι σου;
« Δεν πιστεύω και πολύ σε αυτά, θεωρώ πως η καλή ψυχολογία και η θέληση είναι αρκετά για να φτάσεις σε μια καλή απόδοση και στη νίκη σε έναν αγώνα.»

7. Ποιο είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο που έχεις;
« Δεν συνηθίζω να φοράω ούτε να έχω κάτι όταν αγωνίζομαι.»

8. Το μεγαλύτερο σου ελάττωμα;
« Είμαι εγωιστής και πολύ νευρικός ορισμένες φορές με αποτέλεσμα να αντιδράω απότομα.»

9. Το μεγαλύτερό σου όνειρο;
« Το όνειρο μου είναι να τελειώσω τη σχολή στην οποία φοιτώ και στην συνέχεια αν τα πράγματα στο βόλεϊ είναι θετικά, να ασχοληθώ το ίδιο σοβαρά και να αγωνιστώ σε κάποιο μεγάλο επίπεδο.»

10. Ποια είναι η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή;
 «Ένα ωραίο γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους ή μια εκδρομή για χαλάρωση.»

11. Τι σε εκνευρίζει περισσότερο;
 «Τα ψέματα και όταν λένε αρνητικά πράγματα για μένα πίσω από την πλάτη μου.»

12. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;
« Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο και συγκεκριμένο φόβο, το μόνο που θέλω είναι υγεία για μένα και την οικογένεια μου.»

13. Έχεις μετανιώσει για κάτι που έχεις κάνει ή που δεν έχεις κάνει;
« Όλοι μας πιστεύω έχουν μετανιώσει για μικροπράγματα, για κάτι όμως το τόσο σημαντικό δεν μου έχει τύχει και εμπιστεύομαι τις αποφάσεις που παίρνω οπότε και δε το μετανιώνω.»

14. Ποια θεωρείς σημαντικότερη αξία στη ζωή;
«Την οικογένεια και τη φιλία. Πιστεύω πως οι δικοί σου άνθρωποι και οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που θα σε στηρίξουν και θα σε βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές της ζωής σου.»

15. Τι έμαθες και κράτησες από τους γονείς σου;
«Να μη λέω ψέματα και να εκτιμώ αυτά που έχω γενικότερα.»

16. Ποια είναι η μεγαλύτερη αταξία σου;
 «Δεν έχει έρθει ίσως ακόμα αυτή η μεγάλη αταξία, σαν παιδί μικροαταξίες έχω κάνει πολλές.»
  
29

17. Ποιος αθλητής από το χώρο του βόλεϊ είναι το είδωλό σου;
«Είναι πολλοί οι αθλητές που τους θαυμάζω και τους θεωρώ καταξιωμένους στο χώρο του βόλεϊ αλλά και στη ζωή τους γενικότερα, χωρίς όμως να έχω κάποιον συγκεκριμένο.»

18. Παρακολουθείς άλλα σπορ;
«Ναι, μου αρέσει πολύ και παρακολουθώ το μπάσκετ και το τένις.»

19. Ποιον αθλητή άλλου σπορ θαυμάζεις και θα ήθελες να γνωρίσεις;
«Τον Δημήτρη Διαμαντίδη τον οποίο θεωρώ έναν από τους πιο καλούς και ταλαντούχους παίκτες στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο γενικότερα.»

20. Με τι χαλαρώνεις;
 «Με έναν καφέ ή ένα πότο με φίλους και λίγο μουσική.»

21. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
  «Night air-Jameswoon

22. Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
«Το παστίτσιο και σνίτσελ με ρύζι.»

23. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;
 «Into the wild

24. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός;
«Liam Nisson

25. Σε ποια πόλη θα ήθελες να μένεις;
«Δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο θα ήθελα όμως μια πόλη όχι πολύ μεγάλη η οποία να προσφέρει αρκετές ανέσεις αλλά να μην επικρατεί και χάος. »

26. Ποιο μέρος του κόσμου θα ήθελες να επισκεφθείς;
 «Γενικά θα ήθελα να κάνω πολλά ταξίδια και να γνωρίσω πολλά νέα πράγματα. Θα ήθελα να πάω όμως σε με μέρη όπως η λατινική Αμερική, η Αίγυπτος, αλλά και προς την ανατολή όπως Κίνα κτλ.»

dimitris-rio


27. Ποιο μνημείο της ανθρωπότητας θεωρείς το σημαντικότερο;
 «Τον Ιησού στο Ρίο αλλά και τις πυραμίδες της Αιγύπτου.»


28. Τι θα ζητούσες από τον πρωθυπουργό της χώρας μας;
 «Ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για όλους τους πολίτες της χώρας μας και σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.»

12
To Who is Who του Δημήτρη Κωνσταντινίδη:
Ημερ.γεν.: 5 Αυγούστου 1983
Τόπος: Ορεστιάδα
Ύψος: 187 εκ.
Θέση: Λίμπερο
Ομάδες: Ορεστιάδα, Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

πηγη www.greekvolley.com