Σελίδες


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΗΤΑΝ 70%!!


«Χρεοκοπημένοι στην κρίση»

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Αγγελος Κυριακίδης με επιστολή του σχολιάζει την συνέντευξη Τύπου της ΕΟΠΕ :

Διάβασα την συνέντευξη τύπου του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη με αφορμή τα επιπλέον οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της ψήφισης του Μνημονίου-3 στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. 


Σαν άνθρωπος που έχω αφιερώσει 35 χρόνια από τη ζωή μου στο βόλεϊ και στον αθλητισμό, χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης στη «μαύρη» αυτή περίοδο που διανύει το άθλημα μας και όχι μόνο, έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις γιατί πιστεύω ότι πάνω από όλα και ειδικά αυτή τη περίοδο, θα πρέπει να λέγεται η αλήθεια.

1) Διαβάζουμε από το ρεπορτάζ της συνέντευξης στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ ότι : 

«Έγινε νοικοκύρεμα στις δαπάνες και επήλθαν συμφωνίες με φορείς και πρόσωπα που οφείλουμε. Χαρακτηριστικότερη ήταν η κατανόηση των σωματείων, στα οποία οφειλόταν ένα μεγάλο ποσό μέχρι το 2010 και έγινε ένα μεγάλο ‘’κούρεμα’’ κοντά στο 30%.» 

Κύριε Μαυρομάτη το «κούρεμα» δεν ήταν 30% αλλά 70% ! Τα σωματεία κλίθηκαν να υπογράψουν δήλωση ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε περαιτέρω αξίωση για τα οδοιπορικά της περιόδου 2006-2010 που αφορούσαν την αγωνιστική ομάδα τους και να πάρουν το 30%. Έτσι μέσα σε μια μέρα επισημοποιήθηκε η απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών που τα σωματεία είχαν δαπανήσει χωρίς να γνωρίζουν το καιρό που τα πλήρωναν ότι δεν θα τα πάρουν ποτέ ώστε να διαχειριστούν πιθανόν τα έξοδα των αποστολών τους με διαφορετικό τρόπο. Οδοιπορικά δε πριν από την περίοδο του 2006 διαγράφηκαν τελείως.

2) Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι : 

«Δεν θα περιορίσουμε τα κονδύλια στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα»

Για ποια κονδύλια μιλάμε; Τα οδοιπορικά των Πανελληνίων Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων που αποτελούν τη βασική δαπάνη που καλούνται τα «αναπτυξιακά σωματεία» να πληρώσουν, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ! Από το 2010 δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ για το σκοπό αυτό. Τα μόνα χρήματα που ακόμα πληρώνουν οι Ενώσεις είναι τα έξοδα διαιτησίας για πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων-Εφήβων-Νεανίδων. Τα δε έξοδα διαιτησίας των πρωταθλημάτων Παμπαίδων και Παγκορασίδων της ΕΣΠΑΑΑ πληρώθηκαν από τα σωματεία κατά τη τελευταία αγωνιστική περίοδο.

Όλα τα ανώτερο στοιχεία δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση και είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με το άθλημα μας. 

Επομένως για ποια στήριξη των σωματείων που παράγουν αθλητές μιλάμε …; Το αντίθετο συμβαίνει, δεν επιβραβεύονται ούτε με τη πληρωμή των οδοιπορικών τους !

Δυστυχώς το άθλημα του βόλεϊ εισήλθε στη κρίση χρεοκοπημένο με τα σωματεία οικονομικά εξαθλιωμένα σε αντίθεση με άλλα αθλήματα που τώρα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αυτά και έχουν σαφώς μεγαλύτερες ελπίδες να επιβιώσουν.

Άγγελος Κυριακίδης

Πρώην Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ