Σελίδες


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΡΑΙΤΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


«Δουλειά κι ατμόσφαιρα, φέρνουν τα αποτελέσματα»

Την σεζόν 2010-2011 είχε αφήσει τη δουλειά στη μέση, όταν ένας τραυματισμός στη μέση τελείωσε άδοξα την πρώτη του Ελληνική εμπειρία. Επιστρέφοντας όμως στην Ελλάδα και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο Ιβάν Ράιτς φρόντισε να υπενθυμίζει σε όλους το φονικό ένστικτο που έχει ως διαγώνιος.
Μετά από πέντε αγωνιστικές, είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σε κερδισμένους πόντους από μπλοκ και άσους, επαναφέροντας στην ελληνική πραγματικότητα τον τίτλο του ‘Ιβάν του Τρομερού' που κατείχε δικαιωματικά ο Ιβάν Μίλκοβιτς ως παίκτης του Ολυμπιακού.
«Δεν θα μπορούσα να μπω σε μια τέτοια σύγκριση (γέλια). Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι είμαι τυχερός που βρίσκομαι σ' αυτή την ομάδα και έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Αν ήμουν κάπου αλλού ίσως να μην είχα καταφέρει να έχω αυτές τις επιδόσεις», είπε ο Κροάτης διαγώνιος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πορεία της ομάδας, αλλά κι αποκαλύπτοντας τον λόγο που τον έκανε να πει το ‘ναι' την πρόταση επιστροφής.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει. Παίζουμε καλό βόλεϊ κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», τόνισε και συμπλήρωσε: «Για να πω την αλήθεια πριν ξεκινήσει η σεζόν δεν ήμουν τόσο σίγουρος για το αν θα φτάναμε τόσο γρήγορα να έχουμε αυτή την εικόνα. Από την άλλη όμως, όταν είχα τις πρώτες συζητήσεις με τη διοίκηση και ενημερώθηκα ότι θα είναι προπονητής ο κ. Μουστακίδης ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα δούλευε σωστά στην προπόνηση. Κι όταν δουλεύεις σωστά, αλλά έχεις κι εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια τότε έρχονται και τα αποτελέσματα».
Στην ερώτηση μας για το τι άλλαξε στον Εθνικό, συγκριτικά με την προηγούμενη θητεία του η απάντηση του Ράιτς έδειξε και πάλι τον... προπονητή του.
«Σε γενικές γραμμές δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Η παρουσία όμως του κ. Μουστακίδη στη θέση του προπονητή είναι πολύ σημαντική διαφορά. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το βόλεϊ και ξέρει πώς να χειριστεί όλη την ομάδα. Προσωπικά μου δείχνει πράγματα, μου μαθαίνει πολλά και γενικά μας δίνει πίστη ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα».
Το σίγουρο είναι ότι επίσης φεύγοντας άφησε κάποιους συμπαίκτες του, όπως οι Κουμεντάκης, Δαλακούρας Α., αμούστακα παιδιά και πλέον τους βλέπει να είναι βασικοί και μαζί μ' αυτόν να αποτελούν τους ‘μικρούς' αλλά πολύτιμους της ομάδας.
«Τότε ήταν... μωρά, αλλά από την πρώτη στιγμή είδα ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχουν παρουσιάσει τρομερή βλετίωση. Όχι μόνο σε φυσική δύναμη, αλλά και στη νοοτροπία, αφού πλέον παίζουν πολύ πιο ώριμα», είπε και αναφερόμενος στη μίξη παλιών και νέων παραδέχθηκε: «Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να έχεις τρεις νεαρούς παίκτες και άλλους τρεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά σε εμάς λειτουργεί άψογα κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα».
Με τον Εθνικό να βρίσκεται στη 2η θέση, έχοντας ήδη προκριθεί και στο Final 4 του League Cup ο Ράιτς δεν έδειξε να παρασύρεται όταν τον ρωτήσαμε για τους στόχους της ομάδας.
«Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους, αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι το επόμενο παιχνίδι με τον Μίλωνα στην Αθήνα, το οποίο θέλουμε και πρέπει να κερδίσουμε. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε που θα φτάσουμε... Ο στόχος μας είναι να παίζουμε καλό βόλεϊ και να μην έχουμε τραυματισμούς. Αν συμβεί αυτό, θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει στο τέλος».
Για τον ίδιο δεν υπήρξε θέμα προσαρμογής την Αλεξανδρούπολης «αφού ξέρω τον κόσμο και αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι μου», ενώ αναφερόμενος γενικά στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 τόνισε: «Μπορεί να μην έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πλέον κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι. Παλιότερα, υπήρχαν παιχνίδια που ήξερες το νικητή μέρες πριν. Τώρα δεν υπάρχει ματς που θα κερδίσεις αν δεν παίξεις καλά κι αυτό το κάνει συναρπαστικό».

ΠΗΓΗ: volleyleague.gr