Σελίδες


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

SPECIAL OLYMPICS






ΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

Όπως είναι γνωστό η Αλεξανδρούπολη, ως «Πόλις - Αμφιτρύων», θα υποδεχθεί 380 αθλητές των special Olympics το ερχόμενο καλοκαίρι (από 20/6 έως 24/6/2011) ενόψει των παγκόσμιων αγώνων special Olympics που θα πραγματοποιηθούν στην πατρίδας μας ( από 25/6 έως 4/7/2011) .

Οι 330 αθλητές από τη Ρωσία και οι 50 αθλητές από τη Βουλγαρία θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή μας, να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισμό, να προσαρμοστούν σ’ ένα καινούργιο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η συγκεκριμένη φιλοξενία αποτελεί ξεχωριστό αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας. Μια μοναδική ευκαιρία πολιτισμικής ανταλλαγής που προάγει δεσμούς φιλίας, με άλλες χώρες και πολιτισμούς , μια μοναδική ευκαιρία για την περεταίρω ενίσχυση του πολιτισμικού και ανθρωπιστικού μας επιπέδου και επιπροσθέτως ένα γεγονός που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Οι εργασίες για την υποδοχή των αθλητών αυτών, εκ μέρους της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Special Olympics, με την παράλληλη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξ/πολης , αποτελούν εγγύηση για τη «ζεστή» φιλοξενία των ξεχωριστών αυτών «Αθλητών της Ζωής».

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Αλεξ/πολης προσανατολίζεται ν’ αφιερώσει τα ερχόμενα «Ελευθέρια» στα Special Olympics.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θεσμός των «Ελευθερίων» χρόνια τώρα αποτελεί μια γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού. Μια παρέμβαση αισθητικής, προβολής της τέχνης και της μουσικής, των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και του αθλητισμού. Η ανάληψη δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία με θέματα ανθρωπιστικού, εθελοντικού, πολιτισμικού και αθλητικού περιεχομένου, μέσα από την προσέγγιση του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο γεγονός για την περιοχή. Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις , εκθέσεις ζωγραφικής, ημερίδες ενημέρωσης του κοινού, εθελοντικές δράσεις, προβολή ταινιών και αθλητικές δραστηριότητες, μπορούν να αποτελέσουν ένα υψηλό πεδίο δράσης και ευαισθητοποίησης, μιας κοινωνίας που πολλές φορές έχει αποδείξει ότι διαθέτει τ΄ ανάλογα «αντανακλαστικά».

Ας μην ξεχνάμε, ότι οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, οι εθελοντικές οργανώσεις , τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης , οι σύλλογοι ΑΜΕΑ και οι απλοί πολίτες της πόλης , μπορούν να αποτελέσουν ένα τεράστιο εθελοντικό δυναμικό, που με μηδαμινό οικονομικό κόστος, μπορεί να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, ενόψει των «Ελευθερίων» της πόλης μας.

Μια πρόκληση που δεν πρέπει να χαθεί.

Σημ: Κλείνοντας, δε θα μπορούσα να μη αναφερθώ στα παρακάτω λόγια που τόσο διάχυτα αναδεικνύουν τις υψηλές αξίες και τους τεράστιους ανθρωπιστικούς προσανατολισμούς του κινήματος των Special Olympics «Η διανοητική αναπηρία είναι άλλη μια απόδειξη της παγκόσμιας διαφορετικότητας. Ας δεσμευτούμε όλοι στις θεμελιώδεις αρχές της αξιοπρέπειας και της ισότητας για όλους τους ανθρώπους»

(Kofi A. Annan, Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών )



ΠΑΠΑΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
SPECIAL OLYMPICS »



Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΒΟΛΛΕΫ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ