Σελίδες


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Δημήτρης Χατζόπουλος: Ένα ακόμη ταλέντο από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης





Εχει γραφτεί, έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές ότι ο Έβρος είναι η ‘Μητρόπολη του Ελληνικού Βόλεϊ', μόνο που αυτή η φράση κλισέ, ποτέ δεν χάνει την αξία της.

Κι αν από την αρχή της χρονιάς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μας... ‘υποχρέωσε' να ασχοληθούμε με τους Κουμεντάκη, Α. Δαλκούρα, Κωνσταντινίδη (όλοι τους γεννημένοι το 1993), τώρα στο φινάλε της σεζόν μας προέκυψε κι ο Δημήτρης Χατζόπουλος (στη φωτογραφία είναι με την εφηβική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και φορά τη φανέλα με το Νο 5).

Προϊόν κι αυτός της μεγάλης του Εθνικού σχολής, πήρε το καλύτερο δώρο γενεθλίων από τον Γιάννη Ανδρεάδη, αφού την ημέρα που έγινε 17 χρονών (γεννήθηκε στις 23.3.1994) αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011.

Ο διεθνής με την Εθνική Παίδων πήρε το βάπτισμα του πυρός στον αγώνα της 20ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ (όπου έπαιξε στους τελευταίους πόντους), ενώ το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Λαμία βρέθηκε στο γήπεδο από τα μισά του τρίτου σετ και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στο τέταρτο.

«Με είχαν ενημερώσει οι προπονητές μου 10 ημέρες πριν ότι θα ήμουν στην αποστολή για αυτά τα δύο παιχνίδια και δεν ήταν ξαφνικό. Ωστόσο όσο οι μέρες πλησίαζαν υπήρχε ένα σχετικό άγχος αν και ήξερα ότι αυτά τα ματς ήταν η επιβράβευση της δουλειάς που έχω κάνει», δηλώνει στο www.volleyleague.gr ο νεαρός Θρακιώτης, ο οποίος βρέθηκε στο βόλεϊ χάρις στο έμπειρο μάτι του Θανάση Μουστακίδη.

«Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα, αλλά συμμετείχα σε σχολικούς αγώνες κι εκεί με είδε ο κ. Μουστακίδης και με παρότρυνε να ξεκινήσω προπονήσεις με τον Εθνικό... Τον άκουσα και δεν το έχω μετανιώσει».

Στα πρώτα του βολεϊκά βήματα ταλανιζόταν μεταξύ δύο θέσεων (ακραίος ή κεντρικός), αλλά τελικά κατέληξε στη δεύτερη και το απολαμβάνει. «Η θέση απαιτεί ταχύτητα για την μετακίνηση, καλό άλμα για το μπλοκ και την επίθεση, αλλά και τεχνική καθώς εφόσον βγει η άμυνα συνήθως ο κεντρικός παίζει το ρόλο του δεύτερου πασαδόρου. Είναι μια θέση που τα έχει όλα».

Παρά την επιλογή της θέσης πάντως, πρότυπο του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Θανάση Μουστακίδη.

«Θαυμάζω την πορεία του... Εχει τόσες πολλές παραστάσεις από μεγάλους αγώνες και όλα τα παιδιά στον Εθνικό είμαστε τυχεροί που τον έχουμε ως προπονητή. Μας προσφέρει πάρα πολλά, είναι ο μέντορας μας και κάθε στιγμή μοιάζει σαν να ξέρει τι θα συμβεί».

Κι ο ίδιος όμως ήξερε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα έπαιζε στο υψηλότερο επίπεδο, χωρίς ωστόσο να τα... χάσει.

«Δεν ένιωσα ιδιαίτερη πίεση, ίσως γιατί δεν υπήρχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον στα παιχνίδια. Προσπάθησα να μην έχω πολύ άγχος, ειλικρινά το χάρηκα και κυρίως κατάλαβα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω».

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες του όμως δεν σταματούν εδώ.

«Ελπίζω να συνεχίσω και παρόλο που αγαπώ τον Εθνικό θα ήθελα κάποια στιγμή να τα καταφέρω να αγωνιστώ σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο και φυσικά να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Η συμμετοχή στην Εθνική είναι η μεγαλύτερη τιμή και καταξίωση».

Από Δευτέρα πάντως η προσοχή του θα είναι στραμμένη στις υποχρεώσεις της Εθνικής Παίδων, αφού στην Ορεστιάδα ξεκινά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου στην Άγκυρα της Τουρκίας.

«Εχουμε πραγματικά καλή ομάδα και ένα γεμάτο ρόστερ. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε το βασικό μας στόχο που είναι η είσοδος μας στην 6άδα και η απευθείας πρόκριση στο παγκόσμιο, αλλά με λίγη τύχη μπορούμε να είμαστε και στα μετάλλια».

Κι αν η Εθνική λογικό είναι να θέλει και τη βοήθεια της τύχης, στην περίπτωση του Εθνικού και της συνεχούς παραγωγής ταλέντων κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί απλά την τύχη.

«Νομίζω ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καλά γονίδια εδώ στον Εβρο και υπάρχουν ψηλά παιδιά (γέλια), αλλά το πιο σημαντικό είναι οι προπονητές. Το πώς σε μαθαίνουν το βόλεϊ, το πώς σε κάνουν να σκέφτεσαι και να αντιδράς και κυρίως το γεγονός ότι σε βοηθούν να έχει από μικρός τη σωστή νοοτροπία ενός αθλητή. Στον Εθνικό υπήρχε ο κ. Δημητριάδης και τώρα ο κ. Μουστακίδης κι είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτούς τους ανθρώπους».

ΠΗΓΗ : http://www.volleyleague.gr/