Σελίδες


Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γύρισαν οι Πέτρογλου, Αρμενάκης


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ στην πατριδα του τζασμιν αλ ναχμπαν του εθνικου αλεξ/πολησ

Γύρισαν οι Πέτρογλου, Αρμενάκης
Μετά τον Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς που ήταν προπονητής στην Αλ Άχλι του Μπαχρέιν επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι δύο Έλληνες βολεϊμπολίστες, Πέτρος Πέτρογλου και Απόστολος Αρμενάκης μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη χώρα. Ο Πέτρος Πέτρογλου μίλησε στο Volleynews για την εμπειρία που έζησε στο Μπαχρέιν...
«Δεν ήμασταν και πολύ τυχεροί... Το πρωτάθλημα διακόπηκε και δεν κάναμε προπονήσεις. Ετσι πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε. Το θετικό είναι πως οι άνθρωποι της Αλ Άχλι μας συμπεριφέρθηκαν άψογα και είμαστε σε συμφωνία για την αποζημίωση».
Πως ξεκίνησαν οι ταραχές;
«Μετά τα γεγονότα στην Αίγυπτο ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και άρχισαν οι συγκρούσεις. Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Σαουδική Αραβία και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο».
Οι ξένοι υπήκοοι κινδύνευσαν;
«Οχι, με τους ξένους δεν έχουν πρόβλημα. Τουλάχιστον ακόμα... Το πρόβλημα είναι μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών. Είναι καθαρά θρησκευτικό παρά οικονομικό...».
Εγιναν ταραχές στο σημείο της πόλης που ήταν το σπίτι σας;
«Οχι, εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα. Μέναμε στην Τζουφέρ δίπλα στην Αμερικάνικη πρεσβεία και στο αεροδρόμιο και εκεί τα πράγματα ήταν ήσυχα. Οι ταραχές γίνονταν στην Μανάμα και στα προάστια της».
Ηταν τόσο τραγική η κατάσταση όσο την μετέδιδαν τα ΜΜΕ;
«Αρκετά δύσκολη γιατί υπήρξαν πολλοί θάνατοι και μεγάλες καταστροφές. Από την Παρασκευή οι ταραχές σταμάτησαν αλλά οι τελευταίες φήμες που διαδίδονται αναφέρουν πως σύντομα θα ξεσπάσει νέο κύμα βίας καθώς υπάρχει ανασύνταξη δυνάμεων από τους αντικαθεστωτικούς. Μέχρι και το έμβλημα του Μπαχρέιν κατέστρεψαν».
Θα αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα;
«Μίλησα με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας που είναι και υπεύθυνος της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και δεν ήξερε να μου. Είμαστε ένα μήνα χωρίς προπόνηση. Αν μείνουμε λίγο ακόμα εκτός η σεζόν θα χαθεί. Θα περιμένω λίγες μέρες και μετά θα ψάξω κάποια άλλη ομάδα στο εξωτερικό».
www.volleynews.gr