Σελίδες


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ




                    Παρακαλούμε  για την δημοσίευση  των  παρακάτω, ως  σχολιασμό  επι   
              των ανώνυμων και δημοσιευθέντων στο blog  της λέσχης σας, σχολίων  της
1.         ΤΕΤΑΡΗΣ  1ης    ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2010 με θέμα  “ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
2.         ΤΡΙΤΗΣ      8ΗΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2 011 με αναφορά  στην  «ΝΙΚΗ» του αδικοχαμένου  Δ. ΡΑΓΚΟΥ.
3.         ΠΕΜΠΤΗΣ  3ης    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2011 με αναφορά στην δημιουργία τμήματος ΒΟΛΛΕΥ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  στην ομαδα ποδοσφαίρου της  ΜΑΙΣΤΡΟΥ , οι ΑΜΑΖΟΝΕΣ και στους λόγους που επέβαλλαν μια τέτοια απόφαση.
4.         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  11 ΜΑΡΤΙΟΥ  2011  με θέμα «Αυτό το βόλλευ θέλουμε για την πόλη ».
          Εμείς  που υπογράφουμε στο τέλος, από τους παλαιότερους ασχολούμενους με τα πράγματα του ΒΟΛΛΕΥ, ιδρυτικά και  μέλη του Δ.Σ.  της  «ΝΙΚΗΣ» κατά το παρελθόν, θέλουμε να πάρουμε θέση  καλοπροαίρετα, για όλα τα προαναφερθέντα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο BLOG σας, διότι πιστεύουμε ότι η πολύχρονη συμμετοχή μας (πάνω από 35 χρόνια), ως ιδρυτικά μέλη της λέσχης φίλων του ΒΟΛΛΕΥ το 1979, ιδρυτικά μέλη και μέλη του Δ.Σ. παλαιότερα της «ΝΙΚΗΣ»,  μέλη του Δ.Σ. των τμημάτων ΒΟΛΛΕΥ του ΕΘΝΙΚΟΥ και της ΓΕΑ, αλλά και ενεργά μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΘΡ-ΑΝ. ΜΑΚ., μας επιβάλλει να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του αθλητικού παρελθόντος, και ίσως με αυτό να βοηθήσουμε στην λήψη σωστών αποφάσεων για το μέλλον, από τους νεότερους φίλους του ΒΟΛΛΕΥ, που κάποια στιγμή θα πρέπει να βγούνε μπροστά και να ασχοληθούνε με τα διοικητικά των συλλλόγων, καθ’όσον μόνο  οι ενεργοί παράγοντες,  κρατούν τους συλλόγους στην πορεία του χρόνου.
         Η «ΝΙΚΗ» από το 1981 που ιδρύθηκε, από τον πρωτεργάτη του ΒΟΛΛΕΥ της πόλης μας, αείμνηστο  ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ, με προπονητές, στην αρχή  την κα ΓΙΑΣΕΜΗ ΠΙΓΚΟΥ- ΘΕΟΔΩΡΟΥ αθλήτρια του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΛΛΕΥ και μετά τον Δ. ΡΑΓΚΟ, διέγραψε μεγάλη πορεία στα τοπικά και Πανελλήνια αναπτυξιακά πρωταθλήματα (πρωταθλήτρια Ελλάδος ΝΕΑΝΙΔΩΝ  το 1990 και 1992 και ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ το1989). Ακολούθησε η συνεχής παρουσία στην Α1 ΕΘΝΙΚΗ  κατηγορια το 1991-92-93--95-96-97-98-99 -2000 και στην Α2 το 1994-2000-01-02. Τον ΜΑΡΤΙΟ του 1999 συμμετείχε στο ΦΑΙΝΑΛ-ΦΟΡ του κυπέλλου Ελλάδος, στην ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ και την ίδια χρονιά, έλαβε μέρος στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ  κύπελλο  Συνομοσπονδίας , λόγω της 4ης θέσης που κατέλαβε στο πρωτάθλημα της Ελλάδας.          
         Πρόεδρός της την περίοδο αυτή ο κ. ΠΙΡΠΙΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ (εργολάβος  δημ. Εργων) ο οποίος στην κυριολεξία  «μάτωσε» στην προσπάθειά του να κρατήσει την ομάδα στο επίπεδο εκείνης της εποχής.
        Τα ωραία κάποια στιγμή τελείωσαν. Ο Πρόεδρος είχε κουραστεί. Δεν υπήρχαν άλλοι να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Ο κορμός των Ελληνίδων αθλητριών διεσπάσθει, οι νεώτερες αθλήτριες, έβαζαν άλλους στόχους για το μέλλον τους, από τις πρώτες τάξεις του Λυκείου, και έτσι η ομάδα υποβιβάσθηκε στην τοπική κατηγορία από το 2002, οπου αγωνίζεται εως σήμερα. Εδώ θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα προς όλους  παράγοντες, προπονητες,φίλους του ΒΟΛΛΕΥ.
         Με δεδομένο ότι όλα αυτά τα πρόσφατα χρόνια υπήρχε προσέλευση μικρών αθλητριων στην ομάδα, τι έφταιξε που η πορεία της ομάδας περιοριζότανε στην συμμετοχή και μόνο στο τοπικό πρωτάθλημα ΓΥΝΑΙΚΩΝ (εδώ και τέσσερα χρόνια ουτε σε αυτό) και στο πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ χωρίς βέβαια φιλοδοξία και προοπτική για συμμετοχή σε Πανελλήνια φάση.
        ΄Εφταιξαν άραγε, οι διοικητικές επιλογές των μελών των Δ.Σ. της ομάδας. ΄Εφταιξαν  άραγε, οι  προπονητές,  όσοι  ασχολήθηκαν με την «ΝΙΚΗ»  από το 2002 έως σήμερα. ΄Εφταιξαν οι  αθλήτριες πού βάζανε  άλλες προτεραιότητες για το μέλλον τους. Φταίξανε όλα μαζί. Ειλικρινα θα θέλαμε κάποιος  να εκφράσει μία άποψη επ΄ αυτών.
         Σίγουρα  όμως η υποβάθμιση της ιστορίας της «ΝΙΚΗΣ», ακόμη και η διάλυσης της όπως έχει  ακουστεί σε κάποιους κύκλους σαν πρόταση, δεν δίνει απάντηση στο τι έφταιξε.
         Η  δημιουργία νέας ομάδας ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην πόλη μας, λαμβάνοντας υπ΄όψη ποια ήταν η πορεία και η κατάληξη των ομάδων της «ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ» και του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ»,  θεωρούμε ότι είναι  απόλυτο δικαίωμα,  για τους παράγοντες της ομάδος που θα το αποφάσιζαν, υπό κρίση όμως είναι ποιος ή ποιοί  και για ποιους λόγους  τους ενεθάρρυναν για μια τέτοια απόφαση. Η πόλη μας δεν είναι και τόσο μεγάλη για να μιλάμε για κάλυψη αναγκών  του ανατολικού  σήμερα ή του  δυτικού αύριο, τμήματος της πόλης. Παραγοντες με διάθεση για προσφορά και σωστό προγραμματισμό χρειάζονται οι υφιστάμενοι σύλλογοι.
          Τέλος θεωρούμε ότι  δεν μπορει να αποτελεί είδηση  η   παρουσία στον αγώνα προπόνησης των  ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ με τους ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ, κάποιων  νέων κοριτσιών,   που πρόκειται να ασχοληθούν στο μέλλον με το ΒΟΛΛΕΥ, ως γεγονός πρωτόγνωρο. Η είδηση έρχεται μετά την προσφορά.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία

Γιαγουρτάς Ευάγγελος – Μαρασλής Ευστράτιος – Τσακίρης Κυριάκος

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 29-3-2011                                               


ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ :
Θέλουμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας ικανοποίηση ότι άξιοι παράγοντες, όπως οι παραπάνω υπογράφοντες, παρακολουθούν το blog μας. Ένα blog, το οποίο θα είναι πάντα ανοιχτό να φιλοξενήσει ελεύθερα, οποιαδήποτε ανακοίνωση, άποψη ή δημοσίευμα βρίσκεται καλοπροαίρετα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου του βόλλεϋ και της πόλης της Αλεξανδρούπολης.