Σελίδες


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Όλοι έχουν δίκιο


ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Όλοι έχουν δίκιο
Το Σάββατο γίνεται στην Ορεστιάδα ο τελικός Κυπέλλου βόλεϊ Ηρακλής-Ολυμπιακός και σχεδόν όλοι
που διαμαρτύρονται έχουν δίκιο, αφού η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει μια τάξη, με αποτέλεσμα ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του, ενώ η ΕΟΠΕ νίπτει τας χείρας της, αν και διοργανώτρια αρχή του αγώνα.
Πάμε λοιπόν να δούμε όλες τις πλευρές:
Ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή και της ΕΟΠΕ Γιώργος Μανωλόπουλος έχει δίκιο που θέλει 1000 εισιτήρια, αφού το ίδιο υποστήριξε επί Προσαλίκα και θα φανεί ανακόλουθος, αν άλλαζε το τροπάρι επί Μαυρομάτη. Φυσικά και προτεραιότητα για τον Μανωλόπουλο είναι ο Ηρακλής για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ δεν γνωρίζουμε τι λέει στα διοικητικά συμβούλια της ΕΟΠΕ.
Ο Ηρακλής έχει δίκιο να ζητάει εισιτήρια για να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του που τον στηρίζουν οικονομικά, είτε με την παρουσία τους στη Μίκρα, είτε με συνδρομές και χορηγίες. Πρέπει όμως να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, αφού άλλοι είναι οι φίλαθλοι που έκαναν Θεσσαλονίκη τη Ρώμη και άλλοι οι οπαδοί που τα έσπασαν στην Πράγα, κυνήγησαν τους παίκτες της ΕΑΠ και πέταξαν κουτί μπύρας στον Ρουμελιώτη. Ομολογούμε ότι φέτος τα πήγαν περίφημα μετά τον τύποις κεκλεισμένων των θυρών αγώνα με την Κηφισιά.

Ο Ολυμπιακός έχει δίκιο γιατί απλούστατα δεν ασχολείται. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να στείλει περισσότερους από 100 οπαδούς στην ακριτική Ορεστιάδα και λέει "ναι" σε όλα. Οι παίκτες του εξάλλου πέτυχαν ως τώρα τις μεγάλες νίκες σε "εχθρικές" έδρες (στη Γλυφάδα και στη Μίκρα) και έχουν συνηθίσει να παίζουν χωρίς τους οπαδούς τους.
Η ΕΟΠΕ έχει δίκιο γιατί θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Πέταξε την καυτή πατάτα στην Ορεστιάδα, παρότι ως διοργανώτρια έπρεπε να πάρει τις πρέπουσες αποφάσεις με οποιοδήποτε κόστος.
Η Ορεστιάδα έχει δίκιο γιατί θέλει να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων της για το βόλεϊ, με την επιστροφή της ομάδας στην Α2 κατηγορία. Δίκιο έχει και ο αστυνομικός διευθυντής επειδή δεν θέλει μπελάδες στο κεφάλι του και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί τα βγάλει σε πέρας με τους χουλιγκάνους-εκδρομείς.
Η Πολιτεία έχει δίκιο γιατί γνωρίζει την ανικανότητα της και τα ματς "ειδικών συνθηκών" της επιτρέπουν να κομπορρημονεί ότι διοργανώνει επιτέλους αγώνες χωρίς επεισόδια. Το σωστό βέβαια θα ήταν να πει στην ΕΟΠΕ "βάλτε όποιους θέλετε στο γήπεδο, αλλά αν προκληθεί το παραμικρό επεισόδια θα κοπεί η επιχορήγηση".
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στα πλει οφ και πρέπει να το ξεκαθαρίσει ΤΩΡΑ η ΕΣΑΠ. ΤΩΡΑ που δεν έχουν βγει ακόμη τα πλεονεκτήματα έδρας. Από τη στιγμή που είναι «ειδικών συνθηκών» το ματς Ηρακλής-Ολυμπιακός σε ουδέτερη έδρα, γιατί να εξαιρεθεί από τον κανόνα το παιχνίδι Ηρακλής-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Ηρακλής, Παναθηναικός-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Παναθηναικός, Ηρακλής-Παναθηναικός, Παναθηναικός-Ηρακλής;
Ήδη στο πρωτάθλημα γυναικών όπου και εκεί είναι διοργανώτρια η ΕΟΠΕ δεν επιτρέπονται οπαδοί στα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναικός, ενώ επιτρέπονται στις συναντήσεις ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Μιλάμε για το απαύγασμα του παραλογισμού και του στρουθοκαμιλισμό της ΕΟΠΕ και της Πολιτείας που αδυνατούν να διοργανώσουν έναν αγώνα με οπαδούς. Για να δούμε τι θα κάνει η ΕΣΑΠ...
ΠΗΓΗ: Sport24.gr