Σελίδες


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΑΠ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ




Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) έκανε προτάσεις για την τροποποίηση των κανονισμών. Ξεχωρίζει η πρόταση για την εξαγορά του καρτολίνο δια βίου από κάποιον αθλητή αλλά και την απαγόρευση έκδοσης δελτίων στις ομάδες που αποδεδειγμένα έχουν οφειλές σε προπονητές και παίκτες...

Χαιρόμαστε που τρεις εκ των προτάσεων του Συνδέσμου ( wild card, καρτολίνο, διπλό δελτίο ) είναι στη λίστα των υπό τροποποίηση κανονισμών.

Οι επισημάνσεις που θέλουμε να κάνουμε αφορούν :

•Καρτολίνο - Αντιγραφή του Ιταλικού μοντέλου με καταβολή της αποζημίωσης από τα σωματεία. Εξαίρεση να αποτελεί το δικαίωμα αθλητή εξαγοράς του καρτολίνο δια παντώς.

•Η Ε.Ο.ΠΕ. οφείλει να διατηρήσει τον εγγυητικό ρόλο που έχει στην έκδοση των δελτίων, υπό όποια μορφή και αν είναι αυτά ( λίστα αθλητών κ.α. ). Η τελική έγκριση έκδοσης ενός δελτίου ή ανανέωσης αυτού πρέπει να παραμείνει στην δικαιοδοσία της Ε.Ο.ΠΕ.

•Θεωρούμε ότι καμία κατάργηση - τροποποίηση της αυτεπάγγελτης επιβολής μηδενισμού για χρέη προς αθλητές-προπονητές, στη διάρκεια των play-off, δεν πρέπει να γίνει.Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν και ενάντια στον υφιστάμενο αθλητικό νόμο.

•Τέλος, για να αποφύγουμε φαινόμενα ομάδων που έχουν χρέη προς τρίτους (αθλητές, προπονητές, κ.α. ) και ύστερα να "αποδρούν" μέσω της έγκαιρης δήλωσης τους ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας, προτείνουμε α) την απαγόρευση έκδοσης δελτίων σε ομάδες που αποδεδειγμένα έχουν οφειλές ή β) η δυνατότητα συμμετοχής σε μικρότερη κατηγορία να εγκριθεί μόνο στην περίπτωση που η ομάδα αποδεδειγμένα έχει τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Πηγή : http://www.volleynews.gr/