Σελίδες


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΊ



Πρόκειται για τους Αλέκο Λεώνη (εθνική Ανδρών), Σωτήρη Δρίκο (β' προπονητής), Απόστολο Οικονόμου (βοηθός του Τζοβάνι Καπράρα στην εθνική Γυναικών), Τάκη Φλώρο (εθνική Νεανίδων) και Νίκο Μπουτσουρή (εθνική Εφήβων), ενώ επισημοποιήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τους Μάκη Δημητριάδη (εθνική Παίδων) και Καρολίνα Μπαρζούκα (εθνική Κορασίδων).

Αναφερόμενος στους στόχους που έχουν τεθεί για κάθε ένα από τα εθνικά συγκροτήματα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, επισήμανε:

"Για την Ανδρών, στόχος είναι να φτιάξουμε την εθνική ομάδα της επόμενης πενταετίας. Αγωνιστικά, χρονικά προέχει η πρόκριση στο Euro 2013. Η εθνική Εφήβων με τον Νίκο Μπουτσουρή έχει μπροστά της μία πρόκληση, που είναι η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον Μάιο. Την εθνική Παίδων θέλω να την συγχαρώ για την εξαιρετική προσπάθεια, υπό την καθοδήγηση του Μάκη Δημητριάδη. Είναι μία ευχάριστη πρόκληση η συμμετοχή μας στα τελικά της Τουρκίας.

Στις Γυναίκες, στόχος μας συνολικά είναι να αναβαθμίσουμε το γυναικείο βόλεϊ, δουλεύοντας τόσο στην εθνική, με στόχο μία αξιόμαχη ομάδα διεθνώς, όσο και στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, για το οποίο προσπαθούμε πολλά. Στην εθνική Νεανίδων αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να έχουμε έναν γνωστό σε όλους σας, τον Τάκη Φλώρο, που έχει ήδη προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό βόλεϊ και ως προπονητής της εθνικής Γυναικών. Άφησα για το τέλος την Καρολίνα Μπαρζούκα και τις Κορασίδες και οφείλω να τις συγχαρώ προσωπικά, γιατί ήταν πιο δύσκολη πρόκριση σε σχέση με τους Παίδες και είχαμε πάει με λιγότερες ελπίδες".

Ερωτηθείς για τη διαδικασία επιλογής, απάντησε: "Δεν μπήκαμε σε λογική βιογραφικών. Η επιτροπή εθνικών ομάδων αξιολόγησε τους προπονητές των ομάδων της Α1, τους διατελέσαντες ομοσπονδιακούς και κάποιους άλλους. Ήταν συνολικά 16 ή 17 ονόματα. Έγινε μία συζήτηση, αφού είχαμε μιλήσει για τους στόχους και τη φιλοσοφία που είχε περάσει από το διοικητικό συμβούλιο ως απόφαση".

Όσο για την πιθανότητα συμμετοχής των Αγκάμες, Φιλίποβ και Μοντάνιο στις εθνικές ομάδες, είπε: "Ο Φιλίποβ ενδιαφέρει την ομοσπονδία και το ελληνικό βόλεϊ και ήδη το ΔΣ έχει αποφασίσει να προχωρήσει το αίτημα στην FIVB. Για τους άλλους δύο, επειδή δεν παίζουν στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστια δυσκολία. Με τη Μοντάνιο έγινε συζήτηση με το σύζυγό της, με τον Αγκάμες δεν έχουμε κάνει κάποια κουβέντα".

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία πως ο Μάκης Δημητριάδης του χρόνου θα συνεχίσει στην εθνική Εφήβων και ο Νίκος Μπουτσουρής θα αναλάβει την επόμενη εθνική Παίδων, ενώ ανάλογη κουβέντα θα γίνει και στις Γυναίκες.
www.liberovolley11.blogspot.com