Σελίδες


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ

ΠΗΓΗ:http://www.liberovolley11.blogspot.com/
΄΄Γεροντοκορίζουν΄΄
Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως ορισμένες λέξεις και μόνο μπορεί να προκαλέσουν τον απλό φίλαθλο με τα αγνά αισθήματα που αγαπάει την ομάδα του και όλα τα βλέπει αγνά και ιδανικά.
Οι φίλαθλοι λοιπόν σίγουρα θα αντιδράσουν ,αλλά πριν αντιδράσουν ας ψαχτούν και να δούνε εάν ο παραπάνω χαρακτηρισμός αντιπροσωπεύει τους διοικούντες αυτό το μεγάλο σωματείο της Βόρειας Ελλάδας που γράφει καθημερινά ιστορία στο βόλεϊ και έχει κάνει μια πόλη ολόκληρη να αγκαλιάσει αυτό το άθλημα που οι άλλοι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης το σνομπάρουν ή τους είναι δύσκολο να το παρακολουθήσουν .....γιατί ίσως δεν έχει προσωπικές μονομαχίες και δεν "βγάζει" αίμα.
Πολύς λόγος γίνεται για τα εισιτήρια του τελικού ,ενός τελικού που τη διοργάνωση ανέλαβε και πληρώνει μια πόλη που έχει σαν στόχο να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής για κάτι που είχε και έχασε και με το έτσι θέλω κάνει τον τελικό σ΄ενα πριβέ γήπεδο με πριβέ φιλάθλους.
Θεωρείστε πως οι δύο ομάδες για τους διοργανωτές της Ορεστιάδας είναι ένας θίασος που θα πάει να παίξει μία και μοναδική παράσταση στην περιοχή τους.
Όποιον θέλουν βάζουν στο θεατρό τους- γήπεδο και όποιος θέλουν τον αφήνουν απ έξω.
Είναι σωστή ή λάθος η απόφαση; Ίσως θα έπρεπε να είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια της η διοργανώτρια αρχή που λέγεται ΕΟΠΕ και αυτή να καθόριζε πόσοι και ποιοί θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν αυτή την παράσταση.

Η ΕΟΠΕ όμως λόγω αδυναμίας και ανυπαρξίας του προέδρου της δεν μπορεί να κάνει αυτή την "ομελέτα" γιατί θα πρέπει να σπάσει και αυγά.Αυτή η δουλειά με λόγια και μπλα-μπλά δεν γίνεται.

Αν ο Μαυρομάτης είχε αυτή την ικανότητα και πρόθεση θα έπρεπε να έρθει σε αντιπαράθεση με δύο συμβούλους του τον Αθηνόδωρο Χατζηθεοδώρου και τον Γιώργο Μανωλόπουλο.Επειδή τους φοβάται και τους δύο δεν πήρε καμία θέση, επέτρεψε να βγει μπροστά ο Αστυνομικός Διευθυντής ο οποίος και επιθυμεί να μην ανοίξει ρουθούνι στην πόλη του και πολύ περισσότερο μη φορτωθεί επιπλέον δουλειά Φύλαξης ,αλλά να δείξει και πόσο ικανός είναι ώστε να "ξεκολλήσει" από την Ορεστιάδα και να αρχίσει να κατηφορίζει προς Αλεξανδρούπολη,Καβάλα,Θεσσαλονίκη και κουβάλησαν μέχρι το "τριεθνές" τους εκπροσώπους του Ηρακλή για να ακούσουν "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" .Ξύπνιος ο Παντελής έμεινε στο λιμάνι και δεν χρειάστηκε ουτε καν να μετακινηθεί.

Αυτά όσο αφορά τα οργανωτικά και ποιοι φταίνε για να φθάσουμε στο ψητό.

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου θα πρέπει να ξέρετε πως είναι απλά και μόνο ενα πανηγυράκι που δεν οδηγεί πουθενά.

Πέρσι τέτοιο καιρό και αφού ο Ηρακλής είχε αποκλειστεί απο τον τελικό του κυπέλλου,για λόγους αντιπολιτευτικούς ο Γιώργος Μανωλόπουλος κατά του Στέλιου Προ-υ-σαλίκα άρχισε να λέει διάφορα και μεταξύ των άλλων πως η τότε ΕΟΠΕ δεν μπορεί να αποφασίζει με ποιες συνθήκες θα γίνονται οι τελικοί των κυπέλλων και των επαγγελματικών σωματείων και να κρίνει το ποια ομάδα θα πηγαίνει στο CL.

Γκρίνιες στις γκρίνιες του Μανωλόπουλου ,πήρε απόφαση η ΕΣΑΠ και έκανε πρόταση στη νέα διοίκηση που είχε προκύψει στο μεταξύ ,όπου ο πρόεδρος Μαυρομάτης ήταν επι σειρά ετών νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ και ο Μανωλόπουλος που ήταν σύμβουλος της ΕΣΑΠ και εκλέχτηκε στην ΕΟΠΕ αποφάσισαν να δεχθούν την πρόταση που έκανε ο Τορνατώρος ώστε ο θεσμός του κυπέλλου να υποβαθμιστεί ,η ΕΟΠΕ να κάνει μία διοργάνωση της οποίας ο νικητης δεν θα πηγαίνει στο CL αλλά στο CEV KUP.

Ετσι ο θεσμός του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ έχει χάσει την λάμψη του και το ενδιαφέρον του ,αφού είτε κερδίσει μία ομάδα,είτε χάσει στο CEV KUP θα παίξει.

Επομένως ο τελικός δεν έχει να αποφέρει κάποια έξτρα έσοδα σε καμία απο της δύο ομάδες πλήν της ικανοποίησης της κατάκτησης του τροπαίου που θα έχει καθαρά φιλολογικό χαρακτήρα , καθώς εκείνο που ενδιαφέρει είναι ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού του πρωταθλήματος,όπου νικητής και ηττημένος θα παίξουν στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση .

Επομένως ο Ολυμπιακός που έχει "πιάσει" το θέμα και βλέποντας την ομάδα του να παλεύει με τα οικονομικά προβλήματα και να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ,ούτε κάν ασχολείται με τον τελικό.

Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς που θεωρητικά βρίσκονται και πιο κοντά στην κατάκτηση αυτού του άχρηστου στην ουσία τίτλου-οπως τον κατάντησαν- επιθυμούν μπροστά στους οπαδούς τους να στήσουν μία φιέστα θριάμβου αλλά λόγω κακών χειρισμών των ανθρώπων που έχουν εξουσιοδοτήσει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους είναι μάλλον απίθανο να δούνε απο κοντά τον Αντρέί Κράβαρικ να σηκώνει το κύπελλο.

Οι διοικούντες τέλος απο την πλευρά τους για λόγυς επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού άρχισαν τους "λεονταρισμούς" του τύπου δεν κατεβαίνουμε κλπ.αυτά τα κάνουν στις συνοικίες και τα χωρία

Αυτές είναι σκέψεις και πράξεις παραγόντων ομάδων μικρού βεληνικούς ,της συνοικίας, και αν δεν μπορείτε να έχετε τον Ηρακλή μεγάλο αφήστε τον ήσυχο,μη πάτε να μικρύνεται την ομάδα για να την έχετε του χεριού σας και να τον ελέγχεται.

Απο τον Ηρακλή πέρασαν πολλοί και μεγάλοι παράγοντες στα 103 χρόνια της ζωής του και εσείς δεν έχετε το δικαίωμα ,αφού δεν ξέρετε να διοικείται,να εκθέτετε την ιστορία του Ημίθεου.

Αφήστε λοιπόν τους "γεροντοκορισμούς" ετοιμάστε την ομάδα για το 'πρώτο" φετινό γιατί έχετε μπορστά σας και τον τελικο του πρωταθλήματος.