Σελίδες


Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αγνοούνται αθλητές στην Λιβύη



Την ώρα που η έκρυθμη κατάσταση παραμένει στη Λιβύη και ο κόσμος προσπαθεί απεγνωσμένα να εγκαταλείψει με κάθε τρόπο τη χώρα που τελεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αγνοούνται τα ίχνη δύο Καμερουνέζων αθλητών του βόλεϊ. Αντίθετα 4 συμπατριώτες τους, που ξέφυγαν από την κόλαση της Λιβύης, ορκίζονται έπειτα από όσα είδαν εκεί πως δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ σε αυτή τη χώρα!

«Κόλαση» στην Λιβύη
Ήρθαν να παίξουν βόλεϊ με την Εθνική ομάδα του Καμερούν σε τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας και πλέον αγνοείται η τύχη τους. Ο λόγος για τους παίκτες της Μισουράτα Τζαμί και Ερβέ Γιόνε από το Καμερούν, που εν μέσω της ένοπλης σύρραξης αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών μονάδων του Καντάφι δεν κατάφεραν να αποδράσουν από τη χώρα μαζί με τους τέσσερις συμπατριώτες τους Τζόρτζ Καρί Αντέκα (Αλ Τζατζίρα), Βαλερι Τάτσι (Αλ Άχλι) Ζαν Πιερ Ν' Ντογκο, Σέρτζε Αγκ (Αλ Νασέρ).
«Η ομάδα μας κράτησε τα διαβατήρια... Η κατάσταση χειροτέρευε. Ήταν η χειρότερη κατάσταση για τους μαύρους!» δήλωσε με τρεμάμενη φωνή και έντονο καρδιοχτύπι ο Ζαν Πιερ Ν' Ντογκο και συνέχισε: «Με τη βοήθεια του προέδρου της Αφρικανικής Ομοσπονδίας που επίκοινώνησε με τον ομόλογό του στη Λιβύη, κατάφερα και πήρα το διαβατήριό μου.

Πήρα το δρόμο προς Βεγγάζη στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπου υπήρξαν 250 φράγματα που τίθενται από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρες αλλά και το στρατόπεδο του ηγέτη της Λιβύης. Την ίδια ιστορία θα ακούσετε και από το συμπαίκτη μου, Σέρτζε Αγκ» δήλωσε ο Ν' Ντογκό λυτρωμένος πλέον από το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του και θα βρεθεί ξανά κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Επέστρεψε από την κόλαση ο Καμερουνέζος άσος, Ζαν Πιερ Ν’ Ντογκο που υποσχέθηκε να μην γυρίσει ποτέ ξανά στη Λιβύη
Επέστρεψε από την κόλαση ο Καμερουνέζος άσος, Ζαν Πιερ Ν’ Ντογκο που υποσχέθηκε να μην γυρίσει ποτέ ξανά στη Λιβύη