Σελίδες


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η ώρα του τελικού έφτασε



Τα οπλοστάσια γεμάτα, οι παίκτες των δύο ομάδων γεμάτοι αυτοπεποίθηση για την κατάκτηση του τροπαίου και μια πόλη έτοιμη να υποδεχθεί αυτό το μεγάλο γεγονός. Μέσα σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής ύφεσης στην χώρα μας ,η οποία έχει επηρεάσει αναμφίβολα τον ελληνικό αθλητισμό πόσο μάλλον το ελληνικό βόλλεϋ η διοργάνωση του τελικού φαντάζει στα μάτια μας σαν μια φωτεινή εικόνα σε όλη την σκοτεινή και ομιχλώδη κατάσταση που επικρατεί.

Παράλληλα πρόκειται και για μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πόλη της Ορεστιάδας να φέρει και πάλι τον κόσμο της στο γήπεδο και να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα που κακά τα ψέματα την έκανε γνωστή στον ελληνικό αθλητισμό. Και πράγματι σε μια πόλη όπως η Ορεστιάδα η τοπική κοινωνία και ο κόσμος που αγαπάει και πονάει την ομάδα και το βόλλεϋ μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση του ‘’αγαπημένου’’ αθλήματος αυτού του τόπου.

Και στο σημείο αυτό έρχεται στην επιφάνεια και το φλέγον ζήτημα των τελευταίων εβδομάδων. Είναι άραγε σωστή ή λάθος η απόφαση για την μη χορήγηση εισιτηρίων σε οργανωμένου οπαδούς του Ηρακλή και του Ολυμπιακού?

Κατά την γνώμη μου πρόκειται για μια επιλογή που εξυπηρετεί πολλά οφέλη και έχει βεβαίως και την παρακαταθήκη των διοργανώσεων των δυο προηγούμενων ετών στο Φάληρο που στέφθηκαν από τεράστια επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε χώρες με υψηλή αθλητική παιδεία, κυρίως στο χώρο του βόλλεϋ (Ιαπωνία, Κορέα, Ιταλία) ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική. Παιδιά, οικογένειες , άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτισμού, άνθρωποι που θέλουν να υποστηρίξουν το άθλημα και τις αγαπημένες τους ομάδες με τρόπο πολιτισμένο, αυτοί αποτελούν το φίλαθλο κοινό αφήνοντας στο περιθώριο άτομα θερμοκέφαλα που έχουν σαν στόχο τους την βία και την καταστροφή. Πράγματι μέσα στην δίνη της γενικευμένης βίας που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό με την απόφαση αυτή προστατεύονται τόσο οι αθλητές, όσο και οι απλοί φίλαθλοι αλλά και η ίδια η διοργανώτρια πόλη από πιθανούς βανδαλισμούς, τραμπουκισμούς και ακραίες συμπεριφορές. Δίνεται επιπλέον η ευκαιρία στους αθλητές να αγωνιστούν σε μια θερμή ατμόσφαιρα ευγενούς άμιλλας και όχι φανατισμού. Τέλος παρέχεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα στον κόσμο της Ορεστιάδας και του ¨Έβρου να αγκαλιάσει για ακόμη μια φορά το βόλλεϋ και να αποδείξει, πως όσα χρόνια και αν περάσουν, όση αίγλη και αν έχει χαθεί με το πέρασμα των χρόνων , ο Έβρος θα αποτελεί μια όαση για το ελληνικό βόλλεϋ.

Πιστεύω και εύχομαι ο τελικός αυτός να εξελιχθεί σε μια γιορτή του ελληνικού βόλλεϋ, σε μια διαφήμιση του αθλήματος από τις κατά γενική ομολογία καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος αλλά και σε μια αφετηρία για τον παραγκωνισμό των συμφεροντολογικών αντιλήψεων και την προαγωγή μιας ενιαίας ιδέας αναγέννησης του εβρίτικου και του ελληνικού βόλλεϋ γενικότερα.



                                                                               Δημητριάδης Ανέστης
                                                                        Τελειόφοιτος Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.
                                                                        Αθλητής Βόλλεϋ και Beachvolley