Σελίδες


Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Mέγερ: "Βρείτε χορηγούς"

CEV

Mέγερ:
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρης, Αντρέ Μέγιερ, στέλνει το δικό του μήνυμα για το ελληνικό βόλεϊ, που ομολογουμένως περνάει δύσκολα, αποκλειστικά στο Theplayer.gr
«Αγαπητοί Φίλοι του Βόλεϊ,


Καθώς σας στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για να είναι το 2011 μια χρονιά με υγεία, ευημερία και ειρήνη, θα ήθελα να απευθύνω μερικά λόγια στην οικογένεια του Βόλεϊ, η οποία περνάει μια πολύ δύσκολη στιγμή τους τελευταίους μήνες. Στην πραγματικότητα, αν και οι τρέχουσες δυσκολίες δεν μπορούν να κρυφτούν ή να διαψευστούν, ακόμα έχω την αίσθηση και ελπίζω ότι θα υπάρξει ένα πολύ λαμπρό μέλλον για το βόλεϊ στην Ελλάδα.


Παραδοσιακά, ο προϋπολογισμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όλων των συλλόγων εξαρτιόταν από τις κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες είτε έχουν σταματήσει ή καθυστερήσει εξαιτίας των δυσμενών συνεπειών της (διεθνούς) οικονομικής κρίσης. Παρά τα σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης χρημάτων, εξακολουθώ να βλέπω αυτές τις συνθήκες ως μια πραγματική ευκαιρία να επανεξετάσει και ενδεχομένως να αλλάξει η νοοτροπία που ιστορικά διέπει το χώρο του βόλεϊ στην Ελλάδα. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι οι δημόσιοι οργανισμοί θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, αλλά -παρόλα αυτά- η Ομοσπονδία και οι σύλλογοι θα πρέπει - ταυτόχρονα - να αναδομήσουν τις δραστηριότητές τους, έτσι ώστε η πλειοψηφία των οικονομικών περιουσιακών στοιχείων τους να προέρχεται από τις δικές της πηγές και ιδίως από συμβάσεις χορηγίας.


Πραγματικά, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με την τρέχουσα ηγεσία της, ασκεί ήδη αυτή την πολιτική, αλλά οι μεγάλες αλλαγές δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε τόσο μικρό διάστημα. Η «παλιά» νοοτροπία είναι ακόμα εκεί, αλλά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται από την ΕΟΠΕ για να οδηγηθεί το άθλημα σε μια νέα και ακόμη πιο επιτυχημένη εποχή.


Οι εθνικές ομάδες και οι σύλλογοι της Ελλάδας ήταν συνήθως μεγάλες δυνάμεις που στήριζαν την ευρωπαϊκή αρένα, αλλά αυτό σήμερα δεν είναι πλέον το θέμα. Θα πάρει κάποιο χρόνο για να ανακτήσουν πάλι την θέση τους εκεί και οι σύλλογοι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι όσο υπογράφουν συμβόλαια σε ξένους παίκτες - και μερικές φορές πολύ ακριβά - αυτό δεν θα βοηθάει την ανάπτυξη νέων εγχώριων ταλέντων, καθώς και των εθνικών ομάδων. Με αυτή την έννοια, οι σύλλογοι θα πρέπει να γυρίσουν πίσω (στο πρωτογενές, στη λειτουργία κ.α), δηλαδή να νοιάζονται για τις επόμενες γενιές των παικτών βόλεϊ, με την εφαρμογή αποτελεσματικών και βιώσιμων αναπτυξιακών προγραμμάτων. Αν όλοι πάνε πίσω στο παρελθόν, και επιμείνουν σε αυτές τις προϋποθέσεις, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ένα λαμπρό μέλλον για το βόλεϊ στην Ελλάδα, και ως εκ τούτου, και στην Ευρώπη.


Δεδομένου ότι κάποιοι αναρωτιούνται για τυχόν ανησυχίες μας για το μέλλον, ιδίως όσον αφορά τις συμμετοχές για το 2012 στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, δεν αισθάνομαι ότι η κρίση θα συρρικνώσει τους διαγωνισμούς μας. Πιθανότατα δεν θα επεκτείνουμε ή δεν θα αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα διατηρήσουμε τα ίδια θετική στοιχεία που έχουμε καταγράψει τα δυο τελευταία
χρόνια. Και είμαστε προσβλέπουμε σε μια υγιή και μακροπρόθεσμη σύμπραξη που θα προέρχεται από τους φίλους μας στην Ελλάδα!


Επομένως, ας ελπίσουμε ότι το νέο έτος 2011 θα γεμίσει με ηρεμία και υγεία όλους εκείνους που είναι ακούραστα εργάζονται, μέρα με τη μέρα, για το καλό του Βόλεϊ στην Ελλάδα!

Με εκτίμηση,
Αντρέ Μέγιερ» 

ΠΗΓΗ :www.volleynews.gr