Σελίδες


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μονομαχία Ράντιτς - Φαϊγκά στο «Χαλκιοπούλειο»

Α1 ΑΝΔΡΩΝ : ΛΑΜΙΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ., ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

Μονομαχία Ράντιτς - Φαϊγκά στο «Χαλκιοπούλειο»
Δύο αγώνες διεξάγονται αύριο (12/1) για την 10η αγωνιστική της Α1 των ανδρών. Οι αναμετρήσεις αυτές δεν είχαν διεξαχθεί στις 29/12 λόγο των υποχρεώσεων της Εθνικής παίδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος...
Χαλκιοπούλειο, ΓΣ Λαμία – Εθνικός Αλεξανδρούπολης  (19:00)
Στην πόλη της Λαμίας, οι γηπεδούχοι Θεσσαλοί υποδέχονται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Στη σύνθεση της Λαμίας  θα είναι ο Γκάμπριελ Ράντιτς του οποίου το συμβόλαιο εγκρίθηκε σήμερα από την ομοσπονδία και θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στην αναμέτρηση.

Το ίδιο ισχύει και για τον αθλητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σον Φαιγκά.
«Εμείς περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όχι μόνο γιατί ο Εθνικός έχει δείξει πως είναι μια πολύ καλή ομάδα,αλλά και γιατί πάντα μετά από τις διακοπές  των εορτών υπάρχουν  κίνδυνοι, αφού χάνεται ο ρυθμός και απαιτείται  μεγάλη προσοχή», τόνισε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ο οποίος έχει τον πονοκέφαλο του Μπράνκο Ρόλιτς (ξεκίνησε προπονήσεις, δεν κάνει όμως ακόμη άλματα κι αν τελικά είναι στην αποστολή ίσως χρησιμοποιηθεί μόνο στην πίσω ζώνη), ενώ αντιθέτως υπολογίζει κανονικά τον Γκάμπριελ Ράντιτς.
«Ο Γκάμπριελ έχει προσαρμοστεί στην ομάδα και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει, αλλά κι ο  Εθνικός θα έρθει με καινούργιο διαγώνιο, τον οποίο δεν ξέρουμε και σίγουρα θα είναι ένα ερωτηματικό».
Όσον αφορά τον φιλοξενούμενο Εθνικό, στην ομάδα της Θράκης θα κάνει ντεμπούτο ο Ισραηλινός διαγώνιος Σον Φάιγκα ο οποίος παρόλο που έχει κάνει μόλις μια προπόνηση με τη νέα του ομάδα σύμφωνα με τον Γιάννη Ανδρεάδη: «Είναι έτοιμος αφού έπαιξε για τελευταία φορά στην Κορέα στις 2 Ιανουαρίου. Έχει δείξει καλά  στοιχεία και είναι ένας παίκτης εφάμιλλος του Ράιτς, ο οποίος στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του».
Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως η ομάδα  του «θα παίξει ελεύθερα κι ότι κερδίσουμε  καλό θα είναι, απέναντι σε μία πολύ καλή και έμπειρη ομάδα όπως είναι η Λαμία», δείχνοντας  όμως σίγουριά  για τις καλύτερες ημέρες που θα ακολουθήσουν. «Είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς,  μας έλειψαν αρκετές μέρες  τα παιδιά με την Εθνική Παίδων, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια νέα αρχή και είμαι σίγουρος  πως η ομάδα  θα σωθεί».
Καλαμαριάς, Απόλλων Καλαμαρίας – Επίκουρος Πολίχνης (19:00)
Στην Θεσσαλονίκη το τοπικό ντέρμπι Απόλλωνα Καλαμαριάς – Επίκουρου Πολίχνης ISS, είναι σαν... τελικός και για τις δύο ομάδες καθώς μάχονται για την παραμονή τους.
«Σίγουρα είναι ένα σημαντικό ματς, αλλά για την ομάδα  μου δεν είναι ‘τελικός’. Ίσως για τον αντίπαλο να έχει τέτοιο χαρακτήρα αφού έχει μείνει αρκετά πίσω, όμως εμείς το αντιμετωπίζουμε όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και πιστεύω ότι η διακοπή δεν  θα μας επηρεάσει, αφού δουλέψαμε πολύ καλά όλο αυτό το  διάστημα», δήλωσε ο Χρήστος Πάτρας ο οποίος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Εμερσον Ισαχάρ (τραυματίας) αλλά και του επικείμενου ως αντικαταστάτη του Αλεξ Γκορμπάκοφ.
Στον Επίκουρο ISS ο Κώστας Χαριτωνίδης δεν αντιμετωπίζει  κανένα πρόβλημα και παρόλο που αποδέχθηκε την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα απέφυγε να τον χαρακτηρίσει ως τελικό για την ομάδα του.
«Είμαι σίγουρος πως σ’ αυτό το παιχνίδι θα παίξουμε καλό βόλεϊ και θα είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς», είπε ο Έλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε: «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν  είναι ‘τελικός’ στη μάχη της παραμονής, αλλά σίγουρα  ένας σημαντικός αγώνας απέναντι σε μία ομάδα  με τους ίδιους στόχους».
Με τον Επίκουρο θα αγωνιστεί κανονικά ο Μορέλο και από το αποτέλεσμα του αγώνα και την εμφάνιση του θα κριθεί η παραμονή του.

 *Η 10η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Πανελλήνιος ΓΣ
10η αγωνιστική (29/12/2010)
12/01: Απόλλων Καλ. - Επίκουρος (Καραμπαλάσης, Δεληκωστίδης, παρ: Λαδάς)
12/01: ΓΣ Λαμία - Εθνικός Αλεξ. (Ρουσάκης, Κουτσής, παρ: Αντωνούλης)
19/01: Ολυμπιακός - Πανελλήνιος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)

1.Ηρακλής 25 (27-10)
2.Παναθηναϊκός 23 (26-10)
3.ΠΑΟΚ 20 (22-13)
4.ΕΑ Πάτρας 19 (23-18)
5.Ολυμπιακός 17 (21-13)
6.Λαμία 15 (19-14)
7.Άρης 15 (17-18)
8.Κηφισιά 10 (12-23)
9.Εθνικός Αλεξ. 10 (13-21)
10.Απόλλων Κ. 8 (12-23)
11.Πανελλήνιος 6 (9-21)
12.Επίκουρος 3 (8-25)
*Από 9 αγώνες έχουν Ολυμπιακός, Λαμία, Εθνικός, Απόλλων, ΠΓΣ, Επίκουρος.