Σελίδες


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΥ... ΈΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΠΊΤΙ

16 Ιανουάριος 2011
Μετά την Σαντορίνη... η Γλυφάδα. Ερυθρόλευκο βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι αιωνίων για το πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στην Γλυφάδα, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού για την 11η αγωνιστική της Volleyleague. Τι κι αν έπαιζε με τον Τζούριτς τραυματία και απροπόνητο, τι κι αν έπαιζε με τον άπειρο, πλην εξαιρετικό, Ντίμα Φιλίποφ στην πάσα, τι κι αν έπαιζε μπροστά στους 1.500 περίπου οπαδούς του αιώνιου αντιπάλου, ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα και μειώνοντας στους 8 βαθμούς από τον πρώτο Ηρακλή, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Ερυθρόλευκο το ξεκίνημα
Νευρικό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι πράσινοι που παρατάχθηκαν με τον νεοαποκτηθέντα, Μαρσέλο Σάκι, στη σύνθεσή τους και πασαδόρο τον Σάκη Ψάρρα, τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν χωρίς τον Ρολάντο Ντεσπέιν, αλλά με τον Ανδρέα Φράγκο και τον Τζέισον Γιαμπλόνσκι στα άκρα και τον Ντίμα Φιλίποφ στην πάσα.

Το αρχικό 0-3 του Ολυμπιακού, το γρήγορο παιχνίδι και τα λιγότερα λάθη κυρίως στην επίθεση, έδωσαν στο συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη το προβάδισμα σε όλο το σετ. Μπορεί ο Δημήτρης Τζούριτς να δυσκολευόταν να τελειώσει κάθε μπάλα που έπαιρνε, φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, ο Γίρι Κραλ όμως, αλλά και ο Ανδρέας Φράγκος ανέλαβαν δράση, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό το πρώτο σετ, με 25-21.

Η πράσινη απάντηση... μέσω Σάκι
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε άμεσα, αφού χάρη στην εντυπωσιακή βελτίωση του Σάκι τόσο στην υποδοχή, όσο και κοντά στο φιλέ, όσο και τις πολύ καλές άμυνες, αλλά και τα μπλοκ, το συγκρότημα του Στέλιου Καζάζη ανέλαβε τον ρόλο καθοδηγητή και προηγήθηκε σε όλο το σετ (5-3, 12-10, 20-19). Ο βραζιλιάνος ακραίος έδειξε αυτό εννοούσε περί τύχης να παίζει στον Παναθηναϊκό, κάνοντας τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ενώ το μπλοκ της ομάδας από Πετρέα και Πανταλέοντα οδήγησε το Τριφύλλι σε ένα ασφαλές προβάδισμα, το οποίο σφράγισε ο Σάκι (σε συνδυασμό με ένα χαμένο σερβίς του Ανδρεάδη) στο τέλος, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στα ίσια το παιχνίδι
Αφού οι δύο ομάδες έκαναν... προθέρμανση έχοντας από ένα σετ έκαστη, στο τρίτο σετ βάδιζαν κοντά στο σκορ, με τους μεν γηπεδούχους να χτυπάνε κυρίως στο σερβίς, δυσκολεύοντας πολύ την υποδοχή των αντιπάλων τους, τους δε φιλοξενούμενους να παίζουν σε πρώτο χρόνο, όπου Φιλίποφ και Κραλ έδωσαν... ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας. Τη στιγμή λοιπόν που οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (18-14) και πάνω που όλα έδειχναν ότι θα διπλασίαζαν τα σετ τους, η πράσινη αντεπίθεση συνεχίστηκε και με Γκενς, που μπήκε στην θέση του Ψάρρα, αλλά και τον αρχηγό, Σωτήρη Πανταλέοντα, το 2-1 ήρθε, αλλά για τον Παναθηναϊκό.

Τα πάνω κάτω και... Ολυμπιακός
Η εικόνα δεν άλλαξε στην συνέχεια, όπου οι δύο ομάδες πορεύτηκαν μαζί στο σετ και στο τέλος ο Ολυμπιακός με τον πολύ καλό Φράγκο έφερε για ακόμα μία φορά το παιχνίδι στα ίσια, στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Οι ανεβασμένες στροφές όμως των ερυθρόλευκων, ο φανταστικός Ντίμα Φιλίποφ που έκανε το καλύτερο ίσως παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Δημήτρης Τζούριτς, που έδειχνε σαν να μην έχει τραυματιστεί ποτέ, έδωσαν στην ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία να γυρίσει το παιχνίδι και να φύγει από την Γλυφάδα με το σπουδαίο διπλό.

Τα σετ: 21-25, 25-23, 25-23, 24-26, 11-15

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Σάκι 14 (12/28 επ., 2 μπλοκ, 57% υπ. - 37% άριστες), Γιορντάνοφ 22 (22/38 επ.), Ψάρρας 1, Πανταλέων 7 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Λάππας 12 (10/19 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. - 40% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (66% υπ. - 34% άριστες)/ Μηνούδης, Ντονάς, Κόβατς, Γκενς

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Φράγκος 16 (14/25 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 18% άριστες), Φιλίποφ 1, Κραλ 15 (9/14 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Ανδρεάδης 7 (4/9 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 34 (30/54 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 12 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. - 26% άριστες), Κουζούνης -λ 56% υπ. - 35% άριστες) / Κοκκινάκης.

πηγή : www.liberovolley11.blogspot.com