Σελίδες


Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κουμεντάκης: «Τώρα το παγκόσμιο»

«Ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια με στόχο να φτάσουμε στα τελικά. Τα καταφέραμε, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκία».
Τα λόγια ανήκουν στον 17χρονο ακραίο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ραφαήλ Κουμεντάκη που ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θριάμβου της Εθνικής Παίδων. Δεν είναι και λίγο πράγμα να προκρίνεσαι στα τελικά ύστερα από 13 χρόνια και το έπος της ομάδας του Νίκου Νεόφυτου, που το 1997 κατέκτησε τα ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Για τον νεαρό Κουμεντάκη η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας είναι μόνο η αρχή. Η γενιά του ελληνικού βόλεϊ ανθεί μέσα στο καταχείμωνο δίνοντας σε όλους ελπίδα για το μέλλον.
«Μας άνοιξε η όρεξη»
Οπως αποδείχτηκε, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, μακριά από σωματειακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, το άθλημα μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.
«Είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μας. Στερηθήκαμε πολλά και δουλέψαμε σκληρά μαζί με τον προπονητή μας. Μας άνοιξε η όρεξη με αυτή την επιτυχία. Περιμένουμε με αγωνία να πάμε στα τελικά της Τουρκίας και να τα δώσουμε όλα για να φέρουμε διακρίσεις που τόσο τις έχει ανάγκη το ελληνικό βόλεϊ» λέει ο Κουμεντάκης.
Σήμερα πάει σχολείο!
Ο Κουμεντάκης από σήμερα θα πρέπει να πάει και σχολείο, αφού οι... διακοπές τελείωσαν και το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι: «Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου. Δεν είναι εύκολο να συνδιάζεις σπουδές με αθλητισμό, αλλά κάνω μεγάλη προσπάθεια. Εχω πολλά όνειρα και ελπίζω να τα πραγματοποιήσω».
Ο Κουμεντάκης είναι από τους τυχερούς, αφού έχει την ευκαιρία να παίζει βασικός στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και να αποκομίζει εμπειρίες από υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. «Με έχει βοηθήσει πολύ ότι παίζω βασικός στον Εθνικό. Κάθε αγώνας είναι μια εμπειρία».
«Πρόκριση στην Αργεντινή»
Σχετικά με τα τελικά του Ευρωπαϊκού, που θα γίνουν στην Τουρκία 16-24 Απριλίου, ο Κουμεντάκης και η... παρέα του έχουν μεγάλα σχέδια: «Δεν μας αρκεί η πρόκριση. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στην 6άδα ώστε να προκριθούμε απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Αργεντινή».
Η ελληνική ομάδα έχασε μόνο από τη Ρωσία στον προκριματικό όμιλο του Στέινμπρουν, αλλά -όπως λέει ο νεαρός ακραίος του Εθνικού- ακόμα και η Ρωσία «παίζεται». «Μπορεί να χάσαμε από τη Ρωσία και να έχει μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά στην καλή μας μέρα μπορούμε να την κερδίσουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στους εαυτούς μας και στους προπονητές μας».
Δημητριάδης: «6άδα στην Τουρκία»
Δικαιωμένος από τις επιλογές του αλλά και τη σκληρή δουλειά δύο ετών είναι ο προπονητής των Παίδων Μάκης Δημητριάδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του τόνισε:
«Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι πολύς. Πρέπει να μιλήσουμε με την ομοσπονδία και να μπουν κάποιες προτεραιότητες όσον αφορά την προετοιμασία. Πρέπει να γίνουν πράγματα μέχρι τον Απρίλιο, να κλειστούν φιλικά κάθε φορά που αυτό είναι δυνατό. Θα περιμένουμε να μάθουμε τους αντιπάλους μας.
Βασικός στόχος μας στο Ευρωπαϊκό θα είναι η είσοδος στην 6άδα ώστε να προκριθούμε στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα γίνει το καλοκαίρι στην Αργεντινή».
Για το μέλλον των παιδιών είπε: «Πιστεύω πολύ σ' αυτά τα παιδιά, αποτελούν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε αυτή τη γενιά. Αλλωστε, τέτοιες επιτυχίες αφορούν και τις επόμενες εθνικές ομάδες και φέρνουν παιδιά στο άθλημα».

Πηγή : sentragoal.gr