Σελίδες


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Βαριά ήττα για τον Εθνικό

Όσο καλά ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Εθνικός, άλλο τόσο αρνητικά κλείνει τον πρώτο γύρο. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μετά τις εντυπωσιακές νίκες στην αρχή, από την 6η αγωνιστική και έπειτα, σα να έχει πάθει καθίζηση με αποτέλεσμα να μετρά 4 συνεχόμενες ήττες, συνοδευόμενες - ανεξαιρέτως - με μέτριες, έως κακές εμφανίσεις.
Αποκορύφωμα η χθεσινή στη Λαμία, όπου γνώρισε βαριά ήττα από την τοπική ομάδα με 3-0 σετ ξεκινώντας τη χρονιά με άσχημο τρόπο. Εντάξει, δικαιολογίες υπάρχουν όπως η πρώτη εμφάνιση νέου ξένου με δυο μόλις προπονήσεις, η απουσία Κουμεντάκη και η έλλειψη των νεαρών διεθνών για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις προπονήσεις του Εθνικού καθόλη τη διάρκεια των εορτών.
Αλλά είναι όλα αυτά αρκετά για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι και πάλι η ομάδα παραδόθηκε αμαχητί σε εκτός έδρας παιχνίδι συμπληρώνοντας έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες μακριά από την Αλεξανδρούπολη;
Η Λαμία πάντως ίσως να μην περίμενε τόσο εύκολο απόγευμα. Αχίλλειος Πτέρνα των Εβριτών η κακή υποδοχή, που είχε σαν αποτέλεσμα και τα πολύ κακά ποσοστά στην επίθεση. Πρώτος σκόρερ για την Λαμία ο Αλαν Κόμελ με 14 πόντους, ενώ ο Γκάμπριελ Ράντιτς στο ντεμπούτο του για τους γηπεδούχους μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση με 0/3 αλλά ήταν εντυπωσιακός στο μπλοκ με 5 πόντους. Μέτρια ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ισραηλινού Σον Φάιγκα με τον Εθνικό όπου είχε 6/23 επιθέσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν γνωρίζει καλά καλά τα μικρά ονόματα των νέων του συμπαικτών.
Το Σάββατο στις 7μμ στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός θα υποδεχθεί τον ισχυρό Ηρακλή, ενώ παιχνίδι μισή κατηγορία θα είναι αυτό του μεθεπόμενου Σαββάτου και πάλι στον Έβρο με την Κηφισιά.

Δηλώσεις:
Δ.Ανδρεόπουλος : Είχαμε την αγωνία και τον φόβο, μήπως επηρεάσει την συγκέντρωσή μας το διάστημα των εορταστικών διακοπών. Τελικά κερδίσαμε πιό εύκολα από ότι περιμέναμε και είμαστε χαρούμενοι που με το τέλος των εντός έδρας αγώνων μας του πρώτου γύρου είμαστε αλώβητοι. Στόχος μας πλέον να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος. Θα πρέπει όμως να δούμε πως θα αντιδράσουμε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, λόγω της διαφοράς απόδοσης που έχουμε στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.
Ι.Ανδρεάδης : Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας και χάσαμε. Η απόδοση οφείλεται στην ελλιπή προετοιμασία λόγω απουσίας των παίδων της εθνικής ομάδας και την απουσία διαγωνίου, αφού ο Φάιγκα ενσωματώθηκε την τελευταία στιγμή στην ομάδα.

Τα σετ: 25-22, 25-18, 25-14

ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος) Μαρούλης 5 (3/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κόμελ 14 (12/18 επ., 2 μπλοκ, 70% υπ. - 20% άριστες), Ανάγνου 2 (1/4 επ., 1 άσο, 62% υπ. - 46% άριστες), Πράις 11 (11/19 επ.), Πελεκούδας 5 (5/8), Ράντιτς 6 (5 μπλοκ, 1 μπλοκ), Γκαράς -λ 69% υπ. - 44% άριστες) / Μανιάτης, Δραγκίδης, Ρόλιτς, Σφενδυλάκης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδρεάδης): Φάιγκα 6 (6/23 επ.), Δαλακούρας Α. 1 (1/6 επ., 29% υπ. - 21% άριστες), Σιδηρόπουλος 2, Γραμματικάκης 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Τέσιτς 7 (4/7 επ., 3 μπλοκ), Αλ Ναμπχάν 11 (9/22 επ., 2 μπλοκ, 80% υπ. - 40% άριστες), Κωνσταντινίδης -λ 52% υπ. - 38% άριστες) / Δαλακούρας Κ.

* Με το ξεκίνημα του 2011, ο Επίκουρος Πολίχνης πανηγύρισε την πρώτη του ιστορική εκτός έδρας νίκη στην Volleyleague, επικρατώντας με 3-1 στην έδρα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και δίνοντας ταυτόχρονα νέο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής.Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής θα πέσει την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με το ματς Ολυμπιακός-Πανελλήνιος.


Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή: thrakisport.gr