Σελίδες


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

«Παιδιά υπάρχουν...»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΤΟ GOAL NEWS

«Παιδιά υπάρχουν...»
Οταν ο Θανάσης Μαργαρίτης, ως υπεύθυνος των αναπτυξιακών ομάδων της διοίκησης Προσαλίκα, δήλωνε το περίφημο «παιδιά υπάρχουν» λίγοι τον πίστευαν. Δύο χρόνια αργότερα οι επιλογές του στέφθηκαν από επιτυχία...
Τα φυντάνια του μέσα σε χρόνο ρεκόρ μεγαλούργησαν φέρνοντας την πρόκριση στα τελικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Παίδων και Κορασίδων. Ο Μαργαρίτης παραδέχεται πως οι επιτυχίες αυτές δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, αλλά χτυπάει καμπανάκι στη διοίκηση Μαυρομάτη να προσέξει τις δύο ομάδες αλλά και τους Εφήβους και τις Νεάνιδες, που τον Απρίλιο έχουν προκριματικά Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων.
«Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους. Οταν αποκλείονται η Ιταλία στα αγόρια και η Ρωσία στα κορίτσια σκεφτείτε τι έχουμε πετύχει. Φώναζα ότι παιδιά υπάρχουν και είμαι χαρούμενος. Συμφωνώ με τον κύριο Μανωλόπουλο ότι οι εθνικές ομάδες δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Η προσπάθεια είναι συνολική, όμως, περίμενα να είχαμε κάνει πιο πολλά.
Οι Εθνικές Εφήβων και Νεανίδων δεν έχουν ακόμα προπονητές και έπρεπε μέσα στα Χριστούγεννα να κάνουν συγκεντρωτικές προπονήσεις. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά αν θέλουμε να έχουμε μέλλον πρέπει να επενδύσουμε στις εθνικές ομάδες υποδομών. Ακόμα και το 2008 κάναμε συγκεντρωτικές τα Χριστούγεννα που είχε προβλέψει η διοίκηση Μπελιγράτη. Μόνο φέτος δεν έγιναν και αυτό με ανησυχεί...».
Πώς ξεκίνησαν αυτές οι ομάδες;
«Βοήθησαν πολύ οι περιφερειακοί προπονητές. Συγκέντρωσαν υλικό απ' όλη την Ελλάδα και μαζί με τους Δημητριάδη, Καραβιδόπουλο οργώσαμε τη χώρα. Καταγράψαμε τα παιδιά, συλλέξαμε βιογραφικά, κάναμε μετρήσεις. Ηταν αδύνατον να μας ξεφύγει κάποιο παιδί. Βοήθησε η γιορτή των αστεριών αλλά κι ότι κάποια παιδιά αγωνίζονται στην Α1 Ανδρών. Επίσης, τους στείλαμε στο Βαλκανικό του 2009 και το 2010 πήραν το χρυσό μετάλλιο...».
Ποιο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας;
«Η οργάνωση. Χρειάζονται πρόσωπα που να ξέρουν το αντικείμενο. Η σημερινή διοίκηση πρέπει να τρέξει γιατί δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να οργανώσει το τμήμα των εθνικών ομάδων υποδομών. Θέλει δουλειά νύχτα-μέρα για να είναι έτοιμες οι ομάδες μας την άνοιξη, αλλιώς θα χάσουμε τις ευκαιρίες. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα μείνουν στη θέση τους οι Δημητριάδης, Μπαρζούκα».
Ποια εισήγηση θα κάνατε εν όψει των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων;
«Χρειάζονται συγκεντρωτικές προπονήσεις 2-3 ημερών κάθε εβδομάδα. Αν περιμένουμε τον Απρίλιο να κάνουμε προετοιμασία, δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τους ομοσπονδιακούς και υλοποίηση των προτάσεών τους».
Γιατί αρνηθήκατε να μείνετε στη θέση του υπευθύνου υποδομών;
«Μου το ζήτησε ο κύριος Μαυρομάτης, αλλά είχα προσωπικά ζητήματα που έθεσα σε προτεραιότητα. Σε αυτήν τη θέση πρέπει να είναι μέλος του ΔΣ που να έχει δύναμη στη διοίκηση ή κάποιος έμπειρος έμμισθος μάνατζερ. Ούτε στη διοίκηση είμαι, αλλά ούτε και έμμισθος μπορώ να γίνω, όμως, το πλάνο ανάπτυξης μέχρι το 2014 υπάρχει στην ΕΟΠΕ».