Σελίδες


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μανωλόπουλος: Επιτέλους να λειτουργήσουν παράλληλα οι Εθνικές

Την άποψή του για την επιτυχία της Εθνικής παίδων, την ανάγκη για ακόμα καλύτερη συνέχεια στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και την επόμενη ημέρα στον τομέα των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων, κατέθεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων,
Γιώργος Μανωλόπουλος, μιλώντας στο www.volleyball.gr.

Αρχικά, ο κ. Μανωλόπουλος συμφώνησε με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Μάκη Δημητριάδη, ότι θα πρέπει να μείνει στην άκρη κάθε προσπάθεια για... πνευματικά δικαιώματα της επιτυχίας: «Συμφωνώ πλήρως με την άποψη του κ. Δημητριάδη, ο οποίος ανέφερε ότι η Εθνική ανήκει στην πατρίδα την οποία όλοι υπηρετούμε. Πετύχαμε κάτι καλό και τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους. Δεν γνωρίζω ποιοι ακριβώς επέλεξαν αυτά τα παιδιά και σε ποιες συγκεντρωτικές, αλλά ας μην το τραβάμε περισσότερο. Όποιος και αν τα επέλεξε, μπράβο του γιατί το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι την διαφορά την έκανε το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά είχαν εμπειρίες από τις ομάδες τους στην Α1 και αυτό τα βοήθησε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες» ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Μανωλόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα αυτής της ομάδας:

«Η επόμενη ημέρα τόσο στην Εθνική ομάδα των παίδων, όσο και στην αντίστοιχη των κορασίδων θα εξαρτηθεί και από αυτά που θα ζητήσουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές. Στις 24 Ιανουαρίου όταν και θα γίνει το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ. θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον κ. Δημητριάδη και την κ. Μπαρζούκα και έτσι θα μπορέσουμε να τρέξουμε τα ζητήματα της προετοιμασίας. Το σίγουρο είναι ότι θα προγραμματιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα φιλικά απέναντι σε δυνατές ομάδες με προτεραιότητα αυτά να γίνουν στο εξωτερικό γιατί διαπιστώσαμε ότι βοηθάει τα παιδιά να μπαίνουν πιο εύκολα στο κλίμα των εκτός έδρας κρίσιμων αγώνων».

«Δεν υπάρχουν ελεύθερα τριήμερα για συγκεντρωτικές»

Για τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι Ομοσπονδιακοί προπονητές για να δουλέψουν με τα παιδιά, ο κ. Μανωλόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί και την άλλη πλευρά του νομίσματος, όταν τα παιδιά προέρχονται από συλλόγους που αγωνίζονται στα μεγάλα πρωταθλήματα:

«Όπως σας είπα πιο πριν είναι καλό ότι τα παιδιά έχουν εμπειρίες από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Α1 ανδρών και γυναικών, όμως, από την άλλη μας δημιουργεί και ένα σχετικό πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε. Ειδικά στα αγόρια δεν βρίσκουμε ελεύθερα τριήμερα για την διεξαγωγή συγκεντρωτικών προπονήσεων. Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις των ομάδων στη Volleyleague, αλλά και την Α1 γυναικών είναι τόσο εντατικές που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για ελεύθερα τριήμερα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το μοναδικό ελεύθερο που υπάρχει διαθέσιμο στους προσεχείς μήνες για τα αγόρια είναι αυτό στον τελικό του Κυπέλλου ανδρών, όταν και οι περισσότερες ομάδες δεν θα έχουν υποχρεώσεις και έτσι τα παιδιά θα τεθούν στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού με ελάχιστες απουσίες θέλω να πιστεύω.

Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε αυτό το ζήτημα μέσα από συζητήσεις που θα γίνουν κυρίως με τη Λίγκα, γιατί στα κορίτσια είναι ευκολότερο, αφού οι ημερομηνίες στα γυναικεία πρωταθλήματα ορίζονται από την Ομοσπονδία».

«Να μπει σε σωστή βάση η σχέση των Εθνικών»

Τέλος, ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό πλάνου ανάπτυξης, αφού μπορεί αυτό να είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως την Επιτροπή Ανάπτυξης, όμως οι προεκτάσεις του έχουν να κάνουν με τις Εθνικές ομάδες: «Καταρχήν διάβασα τις δηλώσεις του κ. Δημητριάδη που αναφέρει ότι ποτέ δεν συνεργάστηκε με τον κ. Μέιφορθ και πραγματικά αυτό δείχνει ότι όντως στις Εθνικές δεν τέθηκαν ποτέ οι σωστές βάσεις στη σχέση Παίδων - Εφήβων - Ανδρών.

Πώς γίνεται να υπήρχε πλάνο και να μην είχε εφαρμοστεί ποτέ; Πώς γίνεται να μην λειτούργησαν ποτέ παράλληλα τα κλιμάκια της ανάπτυξης με την Εθνική ανδρών; Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο ξεκινάει από την οριστικοποίηση του παρτ τάιμ Ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική ανδρών και μαζί με τον κ. Καπράρα της Εθνικής γυναικών να δώσουν τις γενικές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα πορευτούν οι Εθνικές παίδων - εφήβων και κορασίδων - νεανίδων.

Από εκεί και πέρα, οι φουλ τάιμ προπονητές των κλιμακίων θα οργώνουν στην κυριολεξία την Ελλάδα και σε άμεση συνεργασία με τους περιφερειακούς προπονητές θα εφαρμόζουν στο 100% τις εισηγήσεις και τις κατευθύνσεις που θα έχουν λάβει από τον κόουτς των ανδρών και των γυναικών αντίστοιχα.

Εάν αυτό το πλάνο λειτουργήσει σε πρώτη φάση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και κάνουμε μικρές βελτιώσεις μέσα σε άλλα δύο, τότε πιστεύω ότι μέσα σε μια τετραετία, το ελληνικό βόλεϊ θα έχει τη δική του ταυτότητα και μπορεί να δημιουργήσει τη δική του σχολή».
πηγη ΕΟΠΕ