Σελίδες


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ισραηλινός στη δύναμη του Εθνικού


Με μεταγραφή ξεκίνησε η νέα χρονιά για την ομάδα βόλλεϋ του Εθνικού. Το πρόβλημα τραυματισμού του διαγώνιου Ιβάν Ράιτς, αποδεικνύεται αξεπέραστο, σε ότι αφορά την σύντομη αποκατάστασή του και ενόψει των προσεχών κρίσιμων αναμετρήσεων, η διοίκηση του συλλόγου έσπευσε να ψάξει τον αντικαταστάτη του στο βασικό σχήμα.

Οι άνθρωποι της ομάδας της Αλεξανδρούπολης δεν έχασαν καιρό, έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και έκλεισαν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον Ισραηλινό Σιν Φάϊγκα. Πρόκειται για έναν 23χρονο ύψους 2.03μ. αθλητή, ο οποίος έπαιζε φέτος στην Κορεάτικη «Seoul Woori Capital Dream 6», ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με την οποία ήταν από τους κορυφαίους του Ισραηλινού πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την Μακάμπι έχει αγωνιστεί και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Φάιγκα που μπορεί να παίξει είτε ως διαγώνιος είτε και σαν ακραίος, καταφθάνει το πρωί της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει τον Εθνικό στον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ηρακλή, ενώ εάν βγει το δελτίο του ενδέχεται να προλάβει να ταξιδέψει και στη Λαμία για τον εξ αναβολής αγώνα του Εθνικού με την τοπική ομάδα.

Ο νέος παίκτης του Εθνικού είναι ο δεύτερος ισραηλινός που θα αγωνιστεί στην Αλεξανδρούπολη μετά τον σπουδαίο Γιούβαλ Κατζ που οδήγησε τον Εθνικό στην εκπληκτική πορεία την περίοδο 1996-97. Ο Γιούβαλ είναι γνώστης των ικανοτήτων του συμπατριώτη του και εκφράστηκε με θετικά λόγια. Να σημειωθεί ότι ο Ιβαν Ράιτς που έχει θετικότατη παρουσία μέχρι τώρα, θα παραμείνει στην Αλεξανδρούπολή, οι Εβρίτες θα τον βοηθήσουν στην αποθεραπεία του και εάν ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί θα ενισχύσει την ομάδα του Γιάννη Ανδρεάδη.


Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή: thrakisport.gr