Σελίδες


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ :ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟΥ


Δυστυχώς πολλά παράλογα αναδύονται σιγά σιγά στην πορεία της φετινής αγωνιστικής χρονιάς και πολλά από αυτά δυστυχώς έχουν σχέση με την ανάπτυξη και την ύπαρξη του βόλλεϋ Με αφορμή τα δημοσιεύματα που διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την συμμετοχή ομάδας από την ένωση της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έφηβων έχω να πω τα έξης τα οποία είναι απόλυτα ορθά από νομικής άποψης:

Δεν είναι δυνατόν να μην συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η ομάδα του Εθνικού γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να αγωνίζεται στην Α1. Διαβάζοντας όμως την Γενική και Ειδική προκήρυξη της Ε.Ο.ΠΕ μένω έκπληκτος στο ότι δεν έχει συμπεριληφθεί ο Πρωταθλητής της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας σε αυτές που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, γιατί ακόμα και στη περίπτωση όπου λόγω έλλειψης ικανού αριθμού ομάδων δεν μπορεί να διοργανωθεί πρωτάθλημα στην Ένωση η Ε.Ο.ΠΕ μπορεί να συμπεριλάβει την ομάδα αυτή σε πρωτάθλημα γειτονικής περιφέρειας

Παραθέτω όλα τα σχετικά με την υπόθεση αυτή.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
Πανελλήνια Πρωταθλήματα
Η Ε.Ο.ΠΕ. έχει το δικαίωμα να συμπεριλάβει στην Α’ Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, μεμονωμένες ομάδες άλλης περιφέρειας, στην οποία δεν διοργανώνεται πρωτάθλημα.
•Για τα ΤΑΠ της Α1 Εθνικής κατ. Ανδρών και Α2 Εθνικής κατ. Ανδρών η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 60 παρ.1α του αθλητικού Νόμου 2725/99 όπου αναφέρεται ρητά ότι για να μπορεί να διατηρεί ένα σωματείο Τ.Α.Α πρέπει υποχρεωτικά να διατηρεί ομάδα Παίδων και Έφηβων οι οποίες να συμμετέχουν ενεργά στα αγωνιστικά προγράμματα της Ε.Ο.ΠΕ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Β΄ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΑΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ -ΑΡΘΡΟ 1ο:
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ Β’ ΦΑΣΗ : Στη Β’ Φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν στην Α’ Φάση την 1η θέση σε κάθε αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ, της ΕΣΠΕΔΑ, της ΕΠΕΣ Θεσ/νίκης, της ΕΣΠΕ Μακεδονίας, της ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας, της ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας, της ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, της ΕΣΠΕ Κρήτης και της Ζ’ Περιφέρειας (Θράκη και Ανατολική Μακεδονία δεν αναφέρεται πουθενά)
Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα η κατάντια της ανάπτυξης του ανδρικού βόλλεϋ είναι τεράστια όταν στην Θράκη που κάποτε ήταν η μάνα του ανδρικού βόλλεϋ συναντάμε αυτή την κατάσταση.
Α. Κυριακίδης
Πρώην Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ

Και ενώ όλο το βόλλεϋ ασχολείται με το θέμα, η τοπική ένωση δεν έχει πάρει, ακόμη, θέση  στο επίσημο site που διατηρεί.