Σελίδες


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ντέρμπι σε Λαμία, Εβρο, Πολίχνη


Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ντέρμπι σε Λαμία, Εβρο, Πολίχνη
Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της βόλεϊλιγκ ξεκινά αύριο με τρεις αναμετρήσεις και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις υπόλοιπες...
Τα ματς του Σαββάτου
Το πιο σημαντικό ματς της ημέρας λαμβάνει χώρα στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας μεταξύ της τοπικής ομάδας και του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ηρακλή.
Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει σαν στόχο την είσοδο στην τετράδα. Από την άλλη ο Ηρακλής θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να διατηρηθεί στο ρετιρέ.
«Παίζουμε με την πιο σταθερή και την καλύτερα οργανωμένη ομάδα του πρωταθλήματος η οποία βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε τις δυσκολίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αλλά όπως κάθε ματς έτσι κι αυτό για μας είναι μια μεγάλη πρόκληση», τόνισε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ο οποίος πλέον υπολογίζει κανονικά και τον Μπράνκο Ρόλιτς.
Χωρίς προβλήματα αναχώρησε σήμερα για την Λαμία και η ομάδα του Ηρακλή με τον Μάκη Κανέλλο να σημειώνει από την πλευρά του: «Η αντίπαλος μας είναι αήττητη στην έδρα της και μια πραγματικά πολύ δυνατή ομάδα, όμως ο δικός μας στόχος είναι το τρίποντο για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη διαφορά που έχουμε πάρει από τις υπόλοιπες ομάδες».
Ντέρμπι στην Αλεξανδρούπολη
Στην Αλεξανδρούπολη διεξάγεται μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για την παραμονή στην κατηγορία, μεταξύ του τοπικού Εθνικού και της Κηφισιάς.
«Δεν είναι τελικός για εμάς αυτό το παιχνίδι, πρώτον γιατί είμαι πεπεισμένος για τη σωτηρία της ομάδας μου και δεύτερον γιατί ακόμη κι αν δεν κερδίσουμε δεν τελειώνει τίποτα. Αν πάρουμε πάντως το τρίποντο πιστεύω ότι και βάσει προγράμματος θα έχουμε εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο αρχηγός της ακριτικής ομάδας Γρηγόρης Σιδηρόπουλος και συμπλήρωσε: «Σίγουρα με προβληματίζει το κακό σερί που έχουμε κάνει, αλλά η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και αυτό με κάνει αισιόδοξο».
Στον Εθνικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στον ΑΟΚ ο Σωτήρης Δρίκος θα έχει στην αποστολή για πρώτη φορά μετά από 6 αγώνες τον Κώστα Ιωάννου, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Γιάρμοχ (ο Καναδός ακραίος υπέστη διάστρεμμα στο ματς με τον ΠΑΟΚ).

«Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Εμείς είμαστε εκ των πραγμάτων σε φάση αναδιοργάνωσης λόγω της αποχώρησης του Σάκι και τον ερχομό του Καριπίδη κι αυτό δεν είναι εύκολο», είπε αρχικά ο τεχνικός της Κηφισιάς ενώ όταν τον ρωτήσαμε για το αν η ομάδα του έχει ανέβει ψυχολογικά μετά την καλή εμφάνιση και τον βαθμό που πήρε στην έδρα του ΠΑΟΚ πρόσθεσε με νόημα: «Σίγουρα ήταν ένας σημαντικός βαθμός, αλλά την καλή ομάδα την κάνουν οι νίκες κι όχι οι ήττες μετ' επαίνων».
Τελευταίο του Γιάννη Χαριτωνίδη

Στην Πολίχνη διεξάγεται το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του γηπεδούχου Επίκουρου και του Άρη Μαρμούρη. Διαφορετικοί οι στόχοι των δύο ομάδων με τον Επίκουρο να “καίγεται” για βαθμούς για να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Άρης κυνηγά ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα. Με τον Επίκουρο θα αγωνιστεί για τελευταία φορά πασαδόρος ο Γιάννης Χαριτωνίδης αφού έκλεισε στον Ολυμπιακό. Γενικά από το αποτέλεσμα του αγώνα θα εξασρτηθεί και το μέλλον της ομάδας του Επικουρου.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε για τη νίκη και τους βαθμούς. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη το έργο μας, έχουμε προβλήματα, αλλά δεν έχουμε περιθώρια», τόνισε ο Κώστας Χαριτωνίδης και συνέχισε: «Παρόλα αυτά η ομάδα και κόντρα στην ΕΑΠ Λουξ έπαιξε καλό βόλεϊ και χάσαμε γιατί πραγματικά ο αντίπαλος μας έπαιξε πολύ καλά κι ήταν πιστεύω η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε φέτος».

Στον Αρη Μαρμούρης ΑΕ ο Γιώργος Οικονομίδης την τελευταία στιγμή θα μάθει αν μπορεί να υπολογίζει στον Μανώλη Δημητριάδη (πρόβλημα στο ισχίο), αλλά όπως ξεκαθάρισε: «Για μας είναι επιβεβλημένο το να κερδίσουμε για να μείνουμε σε τροχιά τετράδας. Μας στοίχισε η ήττα από τη Λαμία, αλλά συνάμα μας έχει πεισμώσει». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Σάββατο (22/1)

Αλεξανδρούπολης, 19.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Κηφισιάς (Μπαντιανίδης, Ιωαννίδης, παρατηρητής διαιτησίας: Κάλλης)

Πολίχνης, 19.00: Επίκουρος ISS - Άρης Μαρμούρης ΑΕ (Δεληκωστίδης, Αμασιάδης, παρατηρητής διαιτησίας: Δόγαρης)

Λαμίας, 20.00 (Star Κ.Ε.): ΓΣ Λαμία - Ηρακλής (Καραμπέτσος, Ρουσάκης, παρατηρητής διαιτησίας: Παναγής)

Κυριακή (23/1)

ΠΑΟΚ, 15.00 (Novasports 4): ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Μιχελινάκης, Καραμπαλάσης, παρατηρητής διαιτησίας: Λαδάς)

Γλυφάδας, 16.00: Παναθηναϊκός - Απόλλων Καλαμαριάς (Βουδούρης, Κυριοπούλου, παρατηρητής διαιτησίας: Βασιλειάδης)

Πανελληνίου, 19.00: Πανελλήνιος ΓΣ - ΕΑ Πατρών Λουξ (Μουλά, Μυλωνάκης, παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρονικίδης)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)

1.Ηρακλής 28 (30-10)
2.Παναθηναϊκός 24 (28-13)
3.ΠΑΟΚ 22 (25-15)
4.ΕΑ Πάτρας 22 (26-18)
5.Ολυμπιακός 22 (27-15)
6.Λαμία 21 (25-15)
7.Άρης 15 (18-21)
8.Απόλλων Κ. 11 (16-27)
9.Κηφισιά 11 (14-26)
10.Εθνικός Αλ. 10 (13-27)
11.Επίκουρος 6 (11-29) 
12.Πανελλήνιος 6 (10-27)