Σελίδες


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή στον Ερασιτεχνισμό!

Στα… παλιά γυρίζει το βόλεϊ, αφού η προσπάθεια να γίνει το άθλημα επαγγελματικό δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η ΕΣΑΠ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει στροφή στον Ερασιτεχνισμό.
Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες (βλέπε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Ήδη πολλά σωματεία σκέφτονται να διαλύσουν τα επαγγελματικά τμήματά τους αναγκάζοντας την ΕΣΑΠ να μελετήσει την αλλαγή καθεστώτος που διέπει τα ΤΑΑ. Αυτό σημαίνει ότι από την αρχόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ερασιτεχνικές ομάδες.

«Γι' αυτό το σκοπό και μετά από την σχετική πρόσκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη στην πρόσφατη συνάντηση του με την ΕΣΑΠ, θα συσταθεί άμεσα ομάδα εργασίας την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης - πρότασης που θα υποβληθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα ξεκινήσει άμεσα για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αμειβόμενης πετοσφαίρισης και της ρύθμισης των οφειλών προς τους αθλητές και προπονητές που προέρχονται από προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους», συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, έγινε γνωστή η μείωση του προϋπολογισμού της ΕΣΑΠ κατά 30%.

Πηγή: volleynews.gr