Σελίδες


Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ντέρμπι στο φινάλε του 2010

Με τρεις αγώνες της 10ης αγωνιστικής της Βόλεϊ Λιγκ (Α1 ανδρών) θα ολοκληρωθούν για το 2010 οι αγώνες στα Εθνικά πρωταθλήματα. Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, ενώ ντέρμπι έχουμε και στην Πάτρα όπου η ΕΑΠ...
θα υποδεχτεί τον Άρη στον τελευταίο - κατά δήλωση του - αγώνα του Νίκου Ρουμελιώτη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην Κηφισιά η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, ενώ οι υπόλοιποι αγώνες θα γίνουν τον Ιανουάριο λόγω της συμμετοχής διεθνών αθλητών στην Εθνική Παίδων.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ
Στο κλειστό της Μίκρας διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντιπάλους τον πρωτοπόρο Ηρακλή και τον τρίτο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ.
Στους κυανόλευκους ο Φρέντι Μπρουκς δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και δεν αποκλείεται στο αυριανό ματς να δώσει χρόνο συμμετοχής αναλόγως με την εξέλιξη του αγώνα και στον Σέρτζιου Στάνκου.
«Για μας είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, που έχει και τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι και πόσο μάλλον φέτος που ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός», δήλωσε ο προπονητής του Γηραιού και συμπλήρωσε: «Το ότι είμαστε πρώτοι δεν λέει τίποτα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και είναι κάτι καλό για την ψυχολογία της ομάδας. Γενικά πάντως ο ΠΑΟΚ θέλει προσοχή γιατί παίζει καλό βόλεϊ και δεν είναι τυχαία εκεί που βρίσκεται».
Προβλήματα δεν έχει και ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Μέλκα να τονίζει από την πλευρά του: «Οι δυσκολίες είναι δεδομένες αφού ο Ηρακλής όπως έδειξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα και σαν τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς θέλουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα, αρκεί βέβαια να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας».

ΕΑ Πατρών - Άρης

Στην Πάτρα η ΕΑΠ Λουξ υποδέχεται σε ένα επίσης σημαντικό παιχνίδι για τη μάχη της τετράδας τον Άρη Μαρμούρης ΑΕ.
«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς με αντίπαλο μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Εμείς έχουμε το πρόβλημα με τον Ροντρίγκο (έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα), αλλά θα πρέπει να καλύψουμε την απουσία του εκ των έσω για να πάρουμε τη νίκη και να κλείσουμε με χαμόγελα τη χρονιά», δήλωσε ο Βασίλης Κουρνέτας.
Στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, ο Μάρκο Σάμαρτζιτς (ο οποίος έχει πρόβλημα στον μηνίσκο) ακολούθησε την αποστολή και μάλλον θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Οικονομίδη με τον τεχνικό της ομάδας να τονίζει: «Είναι μια ακόμη δοκιμασία εκτός έδρας στην οποία θα αναζητήσουμε βαθμούς με αντίπαλο μία ομάδα που έχει τις ίδιες βλέψεις με εμάς. Θέλουμε να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις και αυτό το παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρίαι».

ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός

Τέλος στο Ζηρίνειο διεξάγεται η αναμέτρηση του ΑΟ Κηφισιάς με τον Παναθηναϊκό. Στους γηπεδούχους για ένα ακόμη παιχνίδι οπ Σωτήρης Δρίκος δεν υπολογίζει στον Κώστα Ιωάννου (πελματιαία απονεύρωση) με τον Ελληνα τεχνικό να δηλώνει: «Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος στη βαθμολογία, παίζει ποιοτικό βόλεϊ έχοντας και πολύ καλούς αθλητές, είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά ταυτόχρονα και η... αστάθμητη μεταβλητή του μεταξύ μας αγώνα. Εμείς προερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση κόντρα στον Πανελλήνιο και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σ' αυτό το ματς το καλό μας πρόσωπο, διεκδικώντας αυτό που μπορούμε».
Με μια απώλεια θα αγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός, αφού ο Τζόρντι Γκενς εξακολουθεί να μην υπολογίζεται (λουμπάγκο) ενώ ο Ηλίας Λάππας δήλωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε νικηφόρα τη σεζόν με μια καλή εμφάνιση. Η ομάδα της Κηφισιάς είναι μια μαχητική ομάδα και θέλει προσοχή. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

10η αγωνιστική (29/12/2010)
29/12/10: Μίκρα 19.00: Ηρακλής - ΠΑΟΚ (Θέμελης, Γεωργιάδης, παρ: Κάλλης)
29/12/10: Ζηρίνειο 19.00: ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός (Ονόπας, Κατσούλας, παρ: Βασιλειάδης)

19/01/11: Ολυμπιακός - Πανελλήνιος
12/01/11: Απόλλων Καλ. - Επίκουρος ISS
29/12/10: ΕΑΠ 19.30: ΕΑ Πατρών Λουξ - Άρης Μαρμούρης (Βαρθαλίτης, Πανούτσος, παρ: Ιορδανίδης)
12/01/11: ΓΣ Λαμία - Εθνικός Αλεξ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1.Ηρακλής 22 (24-10)
2.Παναθηναϊκός 20 (23-10)
3.ΠΑΟΚ 20 (22-10)
4.Ολυμπιακός 17 (21-13)
5.ΕΑ Πάτρας 16 (20-17)
6.Λαμία 15 (19-14)
7.Άρης 15 (16-15)
8.Κηφισιά 10 (12-20)
9.Εθνικός Αλεξ. 10 (13-21)
10.Απόλλων Κ. 8 (12-23)
11.Πανελλήνιος 6 (9-21)
12.Επίκουρος 3 (8-25)

Πηγή: volleynews.gr