Σελίδες


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κάλεσμα σε φορείς και απλούς πολίτες να στηρίξουν τον Εθνικό από δήμαρχο και πρόεδρο Επιμελητηρίου

lampakis-georgiadis-topsidis


Κάλεσμα προς τους θεσμικούς φορείς και τους επιχειρηματίες της πόλης να στηρίξουν τη προσπάθεια της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης απηύθυναν από κοινού ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας παρουσία του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργου Γεωργιάδη.
Παράλληλα, κάλεσαν και τον κάθε πολίτη να προσφέρει με τον τρόπο του, αγοράζοντας εισιτήρια ή έστω κάρτες διαρκείας σε αυτήν την περίοδο. Η κίνηση αυτή των φορέων ακολούθησε τα σχόλια  της Λέσχης Φίλων αλλά και παραγόντων του Εθνικού, που είχαν διαμαρτυρηθεί δημόσια την αδιαφορία των τοπικών φορέων προς την ομάδα και είχαν προχωρήσει και σε καταγγελία για αθέτηση υποσχέσεων.
Ο Β. Λαμπάκης ανέφερε ότι ο Εθνικός ανήκει στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι συνεχείς επιτυχίες και διακρίσεις προκαλούν, δυστυχώς, προβληματισμό καθώς δεν είναι εύκολο για τη διοίκηση να βρει τα χρήματα για την κάλυψη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας και κάλεσε τους θεσμικούς φορείς και τους επιχειρηματίες της πόλης σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
«Φτάσαμε πλέον στο σημείο ως Αλεξανδρουπολίτες, ως Εβρίτες και ως Θρακιώτες να παρακαλάμε δυστυχώς την επόμενη φορά να αποτύχει ο Εθνικός στην ευρωπαϊκή του πορεία. Είναι ντροπή, είναι ντροπή σε όλους μας και ιδίως σε εμάς τους θεσμικούς», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Λαμπάκης, που μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία να μπουν μπροστά και να ζητήσουν ουσιαστικά χορηγούς για την ομάδα.
Πάντως, πέρα από τα καλά του λόγια και την παρότρυνση προς τους πολίτες να βοηθήσουν, είχε και έναν μποναμά. Όπως ανέφερε,  από τις 100.000 ευρώ που διαθέτει για φέτος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τα αθλητικά σωματεία της πόλης, τα 35.000 ευρώ προορίζονται για τα 14 τμήματα του Εθνικού (θα διανεμηθούν με απόφαση της διοίκησης στο κάθε τμήμα), αλλά διευκρινίστηκε ότι στο οποίο αποφασίστηκε να προστεθούν επιπλέον 2.000 ευρώ αποκλειστικά για το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού, ως στήριξη για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας που αγωνίζεται στο “Challenge Cup”.
Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι, είναι κρίμα ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να καταρρέουν, παρά τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία και «είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας να το αποτρέψουμε να συμβεί, σε πείσμα των καιρών». Τέλος ο Ευάγγελος Λαμπάκης τόνισε ότι η ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του τόπου, καθώς είναι η μοναδική ομάδα σε όλη την Περιφέρεια που αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο και διεθνείς διοργανώσεις, με συνέπεια και συνέχεια, αποκαλύπτοντας ότι αμέσως μετά θα τηλεφωνούσε και στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη να ζητήσει και την στήριξη της Περιφέρειας στο όλο εγχείρημα.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, αφού αναφέρθηκε στη συμβολή της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού στην ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης αλλά και ολόκληρου του νομού Έβρου στην Ευρώπη και αφού συνεχάρη τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας για τη μέχρι τώρα πορεία τους στην Ευρώπη, απηύθυνε με προσεκτικό τρόπο κάλεσμα προς τους θεσμικούς φορείς και τους επιχειρηματίες της πόλης να στηρίξουν οικονομικά αλλά και ηθικά την ομάδα, καθώς ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου οφείλει να κρατά ισορροπίες και με την Ορεστιάδα.
Έτσι εστίασε κυρίως στους Αλεξανδρουπολίτες επιχειρηματίες και τους κάλεσε να στηρίξουν την προσπάθεια, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα βόλεϊ του Εθνικού αποτελεί πηγή πλούτου για την πόλη, καθώς με τις ξένες αλλά και ελληνικές ομάδες που φέρνει, φέρνει και χρήματα καθώς οι άνθρωποι αυτοί χρειάζεται να διανυκτερεύσουν, να φάνε και συχνά να ψωνίσουν από μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε την άμεση ανάγκη στήριξης της ομάδας από όλη την τοπική κοινωνία, «ώστε να καταφέρει απερίσπαστη να συνεχίσει τη μέχρι τώρα αξιοθαύμαστη διαδρομή της, να συνεχίσει να μας δίνει χαρές και επιτυχίες». Παράλληλα, κάλεσε όλο τον κόσμο την Τετάρτη να παρευρεθεί στο γήπεδο για να πανηγυρίσει την πρόκριση της θρακιώτικης ομάδας στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Challenge Cup, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν κενά καθίσματα σε αυτήν την κρίσιμη αναμέτρηση, όπως συχνά συμβαίνει στα περισσότερα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr