Σελίδες


Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ήττα με 19-17 στο τάι μπρέικ για τη Νέα Βύσσα, στο Κύπελλο Γυναικών…

aon-vyssa-tournoua-2015




Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε σχεδόν δυόμισι ώρες και αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Βύσσας, ο τοπικός ΑΟ ηττήθηκε στο τάι μπρέικ από τον Ναύαρχο Βότση και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο ΑΟ Νέας Βύσσας κοίταξε στα μάτια την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αν και αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία και λύγισε μόνο όταν ηττήθηκε με 17-19 στο τάι μπρέικ. Δεδομένου ότι ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Θράκης που είχε απομείνει στον θεσμό, αφού στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τη Νίκη Αλεξανδρούπολης, πλέον στο Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών δεν θα υπάρχει συμμετοχή από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα.
Στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Βύσσας οι “κυανοκίτρινες” του Μπάμπη Σταματόπουλου μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και με το 25-21 απέκτησαν το προβάδισμα δείχνοντας τις προθέσεις τους για τον αγώνα.
Η συνέχεια όμως ήταν για τον Ναύαρχο Βότση ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει με το 17-25 και να πάρει το προβάδισμα με 1-2 παίρνοντας το τρίτο σετ με 16-25.
Ο ΑΟ Νέας Βύσσας όμως με πολύ καλή άμυνα και καλά ποσοστά στην επίθεση με το 26-24 έφθασε στην ισοφάρισε και το 2-2…
Μάλιστα με τον ενθουσιασμό και την εξέδρα οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 7-2 στο 5ο σετ δημιουργώντας προϋποθέσεις έκπληξης… Με καθαρό μυαλό και επιθέσεις ο ΑΟ Νέας Βύσσας έφθασε στο 8-5.  Ο Ναύαρχος Βότσης ισοφάρισε σε 9-9 και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τις Εβρίτισες να προηγούνται με 13-12 και 14-13 κάνοντας το ματς μπολ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με λάθη των γηπεδούχων ισοφάρισε σε 14-14 και 15-15 δίνοντας παράταση στην αγωνία όλων που άγγιξε κόκκινο όταν ο ΑΟ Νέας Βύσσας έφθασε στο 16-15 και είχε την ευκαιρία να τελειώσει την αναμέτρηση όταν η Νικολαϊδου έβγαλε την άμυνα για κόντρα επίθεση όμως ο Τσεπκενλής προς έκπληξη όλων έδωσε τον πόντο στον Βότση θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε την λάμπα της οροφής.
Ο Βότσης ισοφάρισε σε 16-16 και 17-17 και εκμεταλλευόμενος την νευρικότητα των γηπεδούχων με αντεπίθεση έκανε το 17-19 και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στον Έβρο και τους φίλους του ΑΟ Νέας Βύσσας να χειροκροτούν τις δύο ομάδες για το θέαμα που πρόσφεραν.
Η κλήρωση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της ΕΟΠΕ στην Αθήνα. Πλέον η Νέα Βύσσα επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρωτοπόρος και διεκδικεί τον τίτλο, ώστε τη νέα σεζόν να ξαναβρεί ως αντίπαλο τον Ναύαρχο Βότση, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr