Σελίδες


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Θρήνος από το Βελιγράδι μέχρι την Ορεστιάδα! Έφυγε από την ζωή ο Ντέγιαν Μπρνόβιτς

mprntovits


Οι απώλειες για τον χώρο του βόλεϊ δεν λένε να σταματήσουν. Φτωχότερο είναι εδώ και λίγες ώρες το σερβικό και ευρωπαϊκό βόλεϊ καθώς ο Ντέγιαν Μπρνόβιτς, που είχε συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και της Ορεστιάδας, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Κτησιφώντα Παιανίας, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μόλις στα 49 του χρόνια.
Ως αθλητής είχε συνδέσει το όνομά του με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας όπου ήταν μάλιστα αρχηγός στην κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Ο χαρισματικός Σέρβος ξεκίνησε την καριέρα του από την Ζίκα, ακολούθησε η Ρίμπνιτσα Κράλιεβο ενώ το 1985 φόρεσε την φανέλα του αγαπημένου του Ερυθρό Αστέρα.
Μετά από 7 χρόνια παρουσίας του στο Βελιγράδι, ο Μπρντοοβιτς το 1992 ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και έγινε μέλος της μεγάλης «ερυθρόλευκης» ομάδας όπου στα δύο χρόνια παρουσίας του κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1993, 1994) και ένα κύπελλο Ελλάδος (1993), ενώ συμμετείχε σε δύο φάιναλ φορ Κυπέλλου  Πρωταθλητριών.
Εκτός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στον Κτησιφόντα Παιανίας, την ΑΕΚ αλλά και τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδα. Με τον χαρακτήρα του και την μαχητικότητα που τον διέκρινε ως παίκτη κέρδισε τον σεβασμό και την συμπάθεια φίλων και αντιπάλων του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.
Μετά την καριέρα του στην Ελλάδα αγωνίστηκε στην Ιταλία με την Ρόμα, την Μιλάνο, Λορέτο, Λουμπ, και Νοβάρα ενώ ολοκλήρωσε την σπουδαία καριέρα του ως αθλητής στην Ραντνίνσκι Κραγιουγέβατς.
Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 από την Ραντνίνσκι Κραγιουγέβατς, ενώ μετά πέρασε και από τους πάγκο της Asistel Νοβάρα στην Ιταλία, της Rabita Μπακού στο Αζερμπαϊτζαν και της Σερβικής Vizura. Το 2009 ήταν διευθυντής Αθλητισμού στην Ρίμπνιτσα, ενώ πριν μερικά χρόνια είχε διοικητική θέση στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν προπονητής στην Ραμπίτα Μπακού.
Ο γιος του Αλέξα είναι μέλος της Εθνικής Σερβίας και αγωνίζεται στην Ρωσία με την Γκάζπρομ Ούγκρα Σουργκούτ, ομάδα που αντιμετωπίζει στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο στην φάση των «8».  Η κόρη του, Αλεξάντρα, αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα όπου ήταν η μεγάλη αγάπη του Ντέγιαν, έχοντας αγωνιστεί 9 συνολικά χρόνια…
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr