Σελίδες


Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλο βήμα πρόκρισης για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης απέναντι στην σλοβακική Πριέβιτζα

091




Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τον κόσμο στο πλεύρο του, που δημιούργησε ωραία ατμόσφαιρα παρά τις αρκετές κενές θέσεις στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (2/12) με 3-1 της Πριέβιτζα, επιτυγχάνοντας καθαρό σκορ και κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάλεντζ Καπ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα με τους Σούλιαγιτς και Κασαμπαλή να έχουν σωστά τελειώματα στις επιθέσεις, βάζοντας μπροστά την ομάδα τους με 6-4. Ο σύλλογος από τη Σλοβακία δεν κατάφερε να αντιδράσει, καθώς το μπλοκ των Εβριτών από Κιόση και Κώστα Δαλακούρα έδωσε τις λύσεις, φθάνοντας τη διαφορά στο 12-6. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, ο Εθνικός προηγήθηκε με 8 πόντους, 22-14, ενώ σε εκείνο το σημείο ο Χαραλαμπίδης πέρασε στη θέση του Ανέστη Δαλακούρα, ο οποίος αποχώρησε με ένα πρόβλημα στη μέση, κατακτώντας τελικά το πρώτο σετ με 25-15.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να περνούν μπροστά με 4-5 και 11-12, έχοντας ως κορυφαίους στο επιθετικό κομμάτι τους Σζλουμπόβσκι και Χούκελ. Οι παίκτες του Εθνικού έκαναν την ανατροπή, βρέθηκαν μπροστά 16-15 και 22-19, με τους Σούλιαγιτς και Τουρανιάνιν να βοηθούν σε μπλοκ και επίθεση, χωρίς όμως αυτό να έχει αντίκρυσμα καθώς η Πριέβιτζα επικράτησε με 23-25, χάρη και στο εξαιρετικό μπλοκ του Σίμκο.
Στο τρίτο σετ οι Εβρίτες μπήκαν αποφασισμένοι, προηγήθηκαν 6-3 με άσσο του Κώστα Δαλακούρα, όμως οι Σλοβάκοι βελτιώθηκαν σε άμυνα και στα τελειώματα επιθέσεων, περνώντας μπροστά με 11-13. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιόση στο μπλοκ ο Εθνικός έφτασε στο 18-15, με τη συνέχεια να είναι συναρπαστική, καθώς το σκορ έφτασε στο 24-24, 25-25, 26-26 κλπ μέχρι και το 29-29, όμως οι γηπεδούχοι πιο ψύχραιμοι στις κρίσιμες τελευταίες φάσεις επικράτησαν με 31-29.
Το τέταρτο σετ αποδείχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, μιας και οι Θρακιώτες πήραν από νωρίς το προβάδισμα, 8-4, με καλή λειτουργία του μπλοκ και σημαντική συνεισφορά του Χαραλαμπίδη, κάτι που επέφερε και το άνοιγμα της διαφοράς στους 7 πόντους, 16-9 και έπειτα στους 8, 19-11, όπου ο Τσέλιος αντικατέστησε τον Κιόση. Στο φινάλε του σετ δεν άλλαξε κάτι με τον Εθνικό να κερδίζει το σετ 25-16, και παράλληλα τη νίκη απέναντι στην Πριέβιτζα, που τον φέρνει ένα βήμα από το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο προπονητής της σλοβακικής ομάδας από τον Ανέστη Γιαννακόπουλο, καθώς πριν από δύο δεκαετίες είχε βρεθεί ως παίκτης στην Αλεξανδρούπολη και είχε αγωνιστεί με την φανέλα του Εθνικού για μερικούς μήνες, κάνοντας πολλούς φίλους, οι οποίοι δεν τον ξέχασαν με την αφορμή της παρουσίας του στον Έβρο, έστω και τόσα χρόνια μετά, έστω και σαν αντίπαλος του Εθνικού.
Τα σετ: 3-1 (25-15, 23-25, 31-29, 25-16)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Δαλακούρας Κ., Σούλιαγιτς, Τουρανιάνιν, Κασαμπαλής, Κιόσης, Δαλακούρας Α., Δαρίδης (λ) / Χαραλαμπίδης, Τσέλιος
VK ΠΡΙΕΒΙΤΖΑ (Γιάροσλαβ Βλκ): Ροντρίγκεζ Γκονζάλεζ, Κάσσα, Σίμκο, Χούκελ, Παβέλκα, Σζλουμπόβσκι, Χράνο (λ) / Μίχαλεκ, Ματσούχα, Κούντρα
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr