Σελίδες


Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Πράγματα και θαύματα στην Ιταλία η Έλενα Κιόση ενώ… «σαρώνει» με τον Εθνικό και ο αδερφός της

kiosi


Η Ελένη Κιόση έχει κόψει ταρίφα στην Α2 Ιταλίας με την φανέλα της Φιλοτράνο καθώς και στον αγώνα κόντρα στην Μόντσα είχε 25 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά.
H αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και αδερφή του Χρήστου Κιόση που αγωνίζεται στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είχε μεν 25/53 επιθέσεις, όπου δέχθηκε 2 μπλοκ, αλλά δεν έκανε κανένα λάθος, ενώ επίσης δεν έκανε κανένα λάθος σε 15 προσπάθειες για σερβίς (εκτινάσσοντας έτσι τον δείκτη αποτελεσματικότητας της στα ύψη!).
Η Φιλοτράνο νίκησε δύσκολα την Μόντσα με 3-1 σετ (25-20, 25-16, 27-29, 25-20). Η Κιόση είναι η πρώτη σκόρερ στην κατηγορία με 189 πόντους σε 8 αγώνες (23.6 μέσο όρο) αν και η ομάδα της, η Φιλοτράνο έχει βρεθεί στην 5η θέση με 13 βαθμούς, όσους και η Τορίνο, ενώ προηγούνται με 22 η Φορλί, με 18 η Σοβεράτο, με 16 η Όλμπια και με 15 η Μόντσα.
Την ίδια ώρα πάντως που η Κιόση διαπρέπει στην Ιταλία, αδερφός της Χρήστος διαπρέπει με την φανέλα του Εθνικού στην Ελλάδα. Αναδείχθηκε βάση στατιστικής πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Εθνικός – Παναχαϊκή και κατάφερε να μπει στην επτάδα της 6ης αγωνιστικής, ως ένας από τους δύο καλύτερους κεντρικούς.  Στην βασική επτάδα δεν υπήρχε άλλος Θρακιώτης, αφού ως πασαδόρος αναδείχθηκε ο Κώστας Στιβαχτής (Ολυμπιακός), ως διαγώνιος ο Έρμανς Έγκλεσκαλνς (Ολυμπιακός), λίμπερο ο Γιώργος Στεφάνου (ΑΟΠ Κηφισιάς), κεντρικοί όπως προαναφέρθηκε ο Χρήστος Κιόσης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με τον Δημήτρη Χαραλαμπίδη (Φοίνικας Σύρου) και ακραίοι οι Γιάννης Ρουμελιωτάκης (ΑΟΠ Κηφισιάς) και  Κώστας Χριστοφιδέλης (ΑΟΠ Κηφισιάς).
Στην δεύτερη ομάδα της 6ης αγωνιστικής υπάρχει επίσης μια θρακιώτικη συμμετοχή, ο Αλέξανδρος Χήρας του ΑΟ Ορεστιάδας, που είναι ουσιαστικά αναπληρωτής του Κιόση: Στην επτάδα αυτή πασαδόρος είναι ο Γιάννης Νικολάκης (ΑΟΠ Κηφισιάς), διαγώνιος ο Ζόραν Γιοβάνοβιτς (ΑΟΠ Κηφισιάς), λίμπερο  Κώστας Ταμπουρατζής (Ολυμπιακός), κεντρικοί όπως αναφέραμε ο Αλέξανδρος Χήρας (ΑΟ Ορεστιάδας) και ο Τζούλιαν Μπίσετ (ΑΟΠ Κηφισιάς) ενώ ακραίοι της δεύτερης καλύτερης επτάδας είναι οι Κάντι Κάλντγουέλ (ΑΟ Φοίνικας Σύρου), Ούγκο Λεόν (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Βάσει στατιστικής στον αγώνα Αρης – ΑΟ Ορεστιάδας κορυφαίοι ήταν από πλευράς Άρη ο Εβρίτης Ανδρέας Ανδρεάδης και από πλευράς ΑΟΟ ο Αλέξανδρος Χήρας. Στο ματς Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παναχαϊκή κορυφαίοι για κάθε ομάδα αναδείχθηκαν οι Χρήστος Κιόσης και Νίκος Ρουμελιώτης αντίστοιχα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας Εβρίτης, ο Πέτρος Πέτρογλου, ήταν κορυφαίος από πλευράς ΠΑΟΚ στην ήττα από την Κηφισιά, που είχε για κορυφαίο τον Γιάννη Ρουμελιωτάκης που αναδείχθηκε MVP όλης της αγωνιστικής.
πηγη www.thrakisports.gr