Σελίδες


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Αυλαία με το ντέρμπι του Έβρου

Αυλαία με το ντέρμπι του Έβρου

Το παραδοσιακό ντέρμπι του Έβρου μεταξύ της Ορεστιάδας και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα είναι και το τελευταίο τηλεοπτικό ματς της χρονιάς.
Μετά από δέκα χρόνια η Ορεστιάδα βρίσκεται πάνω από τον Εθνικό στη βαθμολογία πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι. Η διαφορά τους είναι 2 βαθμοί κι αν οι «πράσινοι» νικήσουν θα πλησιάσουν την 6αδα και θα νιώσουν ασφάλεια για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Ο Εθνικός μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες αναζητά επειγόντως τη νίκη που θα τον φέρει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Ορεστιάδα προέρχεται από την ήττα στη Σύρο αλλά το κλίμα στην ακριτική ομάδα είναι από καλό έως... εορταστικό. Μάλιστα μετά το τέλος της αποψινής προπόνησης οι αθλητές θα παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην πλατεία της Ορεστιάδας.

Ο λίμπερο της Ορεστιάδας Δημήτρης Κωνστντινίδης δήλωσε: «Πάντα οι αγώνες με τον Εθνικό ήταν και θα είναι ξεχωριστοί. Είναι θετικό που υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Εμείς το βλέπουμε σαν ευκαιρία για γιορτή και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με νίκη. Είμαστε καλά ψυχολογικά, η ομάδα έχει βελτιωθεί και θα ανέβει κι άλλο. Ο Εθνικός έχει ενισχυθεί με δύο καλούς ξένους και θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι».

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έχει σημάνει συναγερμός για τη συγκομιδή βαθμών. Οι Μιχαήλοβιτς, Φόγιερ προσαρμόστηκα και ο Σάκης Μουστακίδης έδωσε το σύνθημα νίκης: «Είχα πει πως τα πράγματα είναι δύσκολα και θα γίνουν και δυσκολότερα και επιβεβαιώθηκα. Θέλουμε τη νίκη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά πρέπει να το βγάλουμε στο γήπεδο. Με τον Παναθηναϊκό έμεινα ευχαριστημένος αλλά σε ορισμένους τομείς όπως η υποδοχή και η άμυνα περιμένω βελτίωση».

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ στις 10 Οκτωβρίου με τον Εθνικό να κερδίζει 3-0 σετ. Απο τότε άλλαξαν πολλά. Η Ορεστιάδα άλλαξε προπονητή, διάθεση και στιλ παιχνιδιού, ο Εθνικός έχασε τον Δαλακούρα και απέκτησε τους Μιγιαήλοβιτς, Φόγιερ.

Σε 16 αγώνες πρωταθλήματος από το 2002 ο Εθνικός προηγείται με 9-7 στις νίκες. 
πηγη www.volleynews.gr