Σελίδες


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Champions League: Ο Τζούριτς «πλήγωσε» Πέτρογλου, Γκαρά και Ζελιάσκοφ μέσα στο Παλατάκι

tzourits-petroglou-trentino-paok


Ο νταμπλούχος Ελλάδος ΠΑΟΚ των ορεστιαδιτών Πέτρου Πέτρογλου και Δημήτρη Γκαρά πάλεψε, πήρε ένα σετ κόντρα στην Τρεντίνο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει και τη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας του επίσης ορεστιαδίτη Μίταρ Τζούριτς, που έφυγε νικητής από την Θεσσαλονίκη με 3-1 σετ για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο δικέφαλος έβαλε δύσκολα στην σπουδαία αντίπαλό του για τα τρία πρώτα σετ, ισοφαρίζοντας μάλιστα σε 1-1, στο τέταρτο όμως δε μπήκε ποτέ και γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ. Από τους κορυφαίους για την ομάδα του Ζελιάσκοφ, πέρα από τους κουβανούς Σεπέδα και Χιμένεζ, ήταν ο Πέτρογλου. Αμυντικά προσπάθησε πολύ και ο Γκαράς, ωστόσο δεν ήταν εύτκολο το έργο του απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδος είχαν το πάνω χέρι στην αρχή της αναμέτρησης, έφτασαν στο +6 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-10), αλλά οι φιλοξενούμενοι με καλό μπλοκ και τον Αντόνοφ αρχικά στο σερβίς και μετά στην επίθεση, πέρασα μπροστά με 19-20 και 20-24, για να πάρουν το πρώτο σετ. Παρά την απογοήτευση, ο ΠΑΟΚ μπήκε εκπληκτικά και στο δεύτερο σετ, δείχνοντας πιο συγκεντρωμένος στην επίθεση και με τον Πέτρογλου σε μεγάλη μέρα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-13 και 20-14, ο Πέτρογλου από τη γραμμή του σερβίς συνέχισε να δυσκολεύει την αντίπαλη υποδοχή κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 21-16 και το 25-18 ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ μέσα σε αποθέωση από τους 3.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο Παλατάκι.
Καλύτερα μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο τρίτο σετ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 7-5 και το 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, ενώ διατήρησαν αυτό προβάδισμα μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και το 16-14. Ο δικέφαλος έφτασε μέχρι το 18-15 και έμοιαζε ικανός να κάνει το σπουδαίο βήμα για να πάρει το βαθμό αλλά δε στάθηκε ικανός. Οι Ιταλοί με τον Αντόνοφο στη γραμμή του σερβίς έφτασαν στο 19-19 με σερί 4-1 ενώ με τον Τζούριτς να ξεπερνά την κακή του εμφάνιση στα δύο πρώτα σετ, έφτασε στο 19-22 και την κατάκτηση του τρίτου σετ, σημείο που αποδείχτηκε κρίσιμο για την ψυχολογία των δύο ομάδων. Με τον Τζούριτς να έχει πλεόν πάρει για τα καλά φορά και τον Αντόνοφ να συνεχίζει να βομβαρδίζει από τη γραμμή του σερβίς η Τρεντίνο πήρε σημαντικό προβάδισμα και στο τέταρτο σετ, το οποίο κατέκτησε σχετικά εύκολα, κερδίζοντας και το παιχνίδι με 3-1 σετ.
Τα σετ: 1-3 (22-25, 25-18, 21-25, 13-25)
πηγη www.thrakisports.gr