Σελίδες


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Έμαθαν (επιτέλους!) τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Εθνικός και Ορεστιάδα

esap-volleyleague-sinedriasi


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΑΟ Ορεστιάδας έμαθαν (επιτέλους) αργά το βράδυ της Δευτέρας τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, που θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου.
Λίγο πριν μπούμε και επίσημα στον… Σεπτέμβριο, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ που έλαβε και τις αποφάσεις σχετικά με το νέο πρωτάθλημα.
Επιβεβαιώθηκε ότι το πρώτο σερβίς θα δοθεί στις 24 Οκτωβρίου (με την κλήρωση να διεξάγεται στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου) και ουσιαστικά θα ισχύσει ό,τι και πέρσι.
Η πρόταση για πρωτάθλημα δύο ομίλων απορρίφθηκε πριν καν συζητηθεί, τα περί κλειστής λίγκας τα είχε απορρίψει η ΕΟΠΕ και έτσι θα έχουμε κανονική περίοδο 22 αγωνιστικών και πλέι οφ.
Ωστόσο, πλέι οφ θα έχουμε μόνο για τις θέσεις 1-4 και πλέι άουτ για τις θέσεις 10-12, αλλά δεν θα υπάρχουν πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 (δηλαδή οι ομάδες από τις θέσεις 5 έως 9 τέλος Μαρτίου πάνε διακοπές).
Όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 12ης και 11ης ομάδας είναι επτά (7) ή περισσότεροι βαθμοί η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ ευθείας χωρίς πλέι άουτ.
Όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 11ης και 10ης ομάδας είναι (7) ή περισσότεροι βαθμοί, τότε και η 11η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ ευθείας χωρίς πλέι άουτ.
Το Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και η διαφορά είναι ότι θα έχουμε νοκ άουτ αγώνες (κι όχι ομίλους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα) στα προκριματικά.
Αυτό έγινε προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα, ενώ το φάιναλ φορ της διοργάνωσης το έχουν ζητήσει  η Σύρος, ο Παναθηναϊκός και η Πάτρα.
Όλα αυτά αποφασίστηκαν στο δεύτερο κομμάτι της συνεδρίασης (που ήταν και το… γρήγορο), γιατί στο πρώτο κομμάτι είχαμε το… ζουμί, καθώς εκεί συζητήθηκαν τα εξωαγωνιστικά ζητήματα.
Πρώτο και καλύτερο αυτό του Ηρακλή όπου ναι μεν έγινε κανονικά η εγγραφή του ως 12ο μέλος του συνεταιρισμού, αλλά το θέμα δεν έκλεισε εκεί. Οι δέκα ομάδες (ανάμεσά τους Εθνικός και ΑΟΟ, ενώ απουσίαζε η Λαμία) έθεσαν ηθικό θέμα για τα χρέη του Ηρακλή (προς τους αθλητές και όχι προς το δημόσιο) τονίζοντας ότι ναι μεν να πάρει ο Γηραιός πιστοποιητικό, αλλά να υπάρχει και διαδοχή των συγκεκριμένων χρεών.
Εν τέλει αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει παράσταση στην ΕΕΑ που έχει την αρμοδιότητα ως προς τις αδειοδοτήσεις προκειμένου να κάνει γνωστές τις θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς το θέμα αυτό, οι παράγοντες ήρθαν σε αντίθεση με την  γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της λίγκας που ήταν διαφορετική, τονίζοντας ότι η διοργανώτρια αρχή δεν πρέπει να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση.
Επίσης, συζητήθηκε η χορηγία του ΟΠΑΠ, καθώς στην συνεδρίαση ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει κι αυτός στην κεντρική χορηγία. Ωστόσο ο Δικέφαλος συνάντησε την αντίδραση των υπολοίπων μελών του συνεταιρισμού που εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί ο Οργανισμός να ζητήσει οι 600.000 ευρώ (που είναι η προφορική συμφωνία για τις 10 ομάδες) να παραμείνουν για τις 11 ομάδες (μειώνοντας έτσι το μερίδιο όλων).
Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να προχωρήσει η υπογραφή της χορηγίας με τις 10 ομάδες και αφού κλείσει η συμφωνία να μιλήσει ο ΠΑΟΚ με τον οργανισμό προκειμένου να κλείσει ξεχωριστή συμφωνία. Ο Εθνικός και η Ορεστιάδα έχουν ως γνωστόν θέσει θέμα να μην είναι ισόποση η κατανομή αλλά να δοθούν περισσότερα χρήματα στις ομάδες του Έβρου και τις Σύρου που έχουν περισσότερα ταξίδια, αλλά απόφαση δεν ελήφθη.
πηγη www.thrakisports.gr