Σελίδες


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μούχλιας: Η «καρμική» σχέση με το βόλεϊ, οι ιστορίες από τον τελικό του ΄97, ο Μέλκας και η φανέλα με το «13»

Μούχλιας: Η «καρμική» σχέση με το βόλεϊ, οι ιστορίες από τον τελικό του ΄97, ο Μέλκας και η φανέλα με το «13»

Ο Βασίλης Μούχλιας ήρθε πριν από λίγο καιρό στον Άρη από τον Ηρακλή, αποτελώντας ένα από τα νέα αποκτήματα της ομάδας για την καινούρια σεζόν.
Η σχέση του νεαρού ακραίου με το βόλεϊ θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «καρμική», αφού, αν και ο ίδιος δοκίμασε τις δυνάμεις του και σε άλλα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ), εντούτοις, η πετοσφαίριση ήταν αυτή που τον κέρδισε σε ηλικία 13 ετών. Βεβαίως, τα ερεθίσματα υπήρχαν, αφού ο Βασίλης είναι ο πρωτότοκος γιος του Νίκου Μούχλια, ο οποίος για μία δεκαετία τίμησε τη φανέλα του Άρη, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1997.

Έτσι, λοιπόν, ο μικρός τότε Βασίλης ξεκίνησε να μαθαίνει τα μυστικά του βόλεϊ στον Έβρο Σουφλίου και υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, ενώ πέρυσι μετακόμισε για μία χρονιά στον Ηρακλή και φέτος στον Άρη.

Ο ίδιος μίλησε στο PRESSARIS για την επιλογή του να έρθει στους «κίτρινους», τον ρόλο του πατέρα του, την παρουσία του Γιάννη Μέλκα στο «τιμόνι» της ομάδας, αλλά και τη φανέλα με το «13».

«Ο πατέρας μου χάρηκε οπωσδήποτε που ήρθα στον Άρη, αφού ο ίδιος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για μία δεκαετία, από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, ενώ ήταν παρών και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τα 1997. Ωστόσο, δεν με επηρέασε, το άφησε τελείως επάνω μου να επιλέξω σε ποια ομάδα ήθελε να πάω!», τόνισε ο Βασίλης, που παράλληλα με το βόλεϊ, σπουδάζει και στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ της Σίνδου, για να θυμηθεί πως: «Έχω ακούσει κατά καιρούς διάφορες ιστορίες για τον Άρη της δεκαετίας του ΄90, για τα ταξίδια, για τον κόσμο της ομάδας».

Το ΄97 προπονητής του Νίκου Μούχλια ήταν ο νυν τεχνικός διευθυντής των «κίτρινων», Κώστας Χαριτωνίδης και συμπαίκτης του ο νυν προπονητής του Άρη, Γιάννης Μέλκας. «Τον γνώριζα τον κ. Μέλκα από παλιά και είμαι χαρούμενος που φέτος θα τον έχω προπονητή», ενώ αναφορικά με τους στόχους της νέας χρονιάς, είχε να πει: «Ξέρουμε ότι φέτος η κατάσταση είναι δύσκολη οικονομικά, ωστόσο, όλοι είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της, που είναι η παραμονή».

Τέλος, ο Βασίλης Μούχλιας αναφέρθηκε και στο νούμερο «13», το οποίο φορούσε ως παίκτης του Άρη και ο πατέρας του, ενώ φέτος θα το φοράει αυτό: «Εγώ κανονικά φοράω το ‘18’, ωστόσο, από την στιγμή που το ήθελε ένας συμπαίκτης μου, πήρα το ΄13΄. Είναι, μάλιστα, και το νούμερο που φορούσε ο πατέρας μου από κάποιο σημείο και μετά, όταν ήρθε ο Γκάνεφ στην ομάδα, ενώ μέχρι τότε αγωνίζονταν με το ‘1’!».
pressaris.gr