Σελίδες


Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

mixailidis-lampakis


“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις της Αλεξανδρούπολης, με την αφορμή την ανεπάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη αλλά και την εγκατάλειψη των λίγων που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αθληθεί ο κόσμος ενώ ξεκινά η αγωνιστική περίοδος.
Με το θέμα ασχολήθηκε εν μέρει το ThrakiSportS μέσα από τις καταγγελίες των ανθρώπων των ομάδων μπάσκετ της πόλης, που δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις στο παρκέ καθώς έχει μπει προσωρινό λουκέτο για έργα σε αυτό της Μαΐστρου ενώ το απαρχαιωμένο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, που επίσης καλοπίζεται, έχει κλεισμένες τις υπόλοιπες ώρες του από τις ομάδες βόλεϊ της περιοχής. Ωστόσο το θέμα έγινε ακόμα πιο μείζον, μετά από δηλώσεις των υπευθύνων του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής, πουείχαν ως αποτέλεσμα και μια άκρως επιθετική ανακοίνωση της δημοτικής περάταξης “Ανάσα” (ΣΥΡΙΖΑ) εναντίον της δημοτικής αρχής, που έγινε μάλιστα και πρωτοσέλιδο στον τοπικό Τύπο.
“Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης για κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΤΟΛ, στο οποίο προπονούνται οι αθλητές του συλλόγου, δείχνουν και την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι του αθλητισμού, από την αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής και τις μεγάλες υποσχέσεις του δημάρχου Ε. Λαμπάκη. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του Προθερμαντηρίου στο ΚΕΓΕ λόγω ελλείψεων και άδειας λειτουργίας, καθώς και της κλειστής αιθούσης (προπονητήριο) “Δημήτρης Μπουλμπουτζής” του σταδίου Φώτης Κοσμάς!!!! Η ίδια εικόνα εγκατάλειψης και σε όλους τους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους της πόλης”, αναφέρει στο ξεκίνημά της η ανακοίνωση.
Και συνεχίζει η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Παύλου Μιχαηλίδη, πρώην προέδρου της ΠΑΕ Θράκη: “Παντού απαρχαιωμένες ξύλινες μπασκέτες, ακόμη και μέσα είτε απέναντι από το δημοτικό στάδιο, σκουριασμένα και διαλυμένα κάγκελα, βρώμικα γήπεδα παρατημένα για χρόνια. Η ίδια εικόνα και στο παλιό κολυμβητήριο, που από χώρος άθλησης και πολιτισμού έχει μετατραπεί σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο, στην βιτρίνα της πόλης. Και σαν να μη φτάνει αυτό οι δεσμεύσεις του δημάρχου μπροστά μάλιστα στους μικρούς αθλητές του ομίλου, για μετατροπή του σε “σπίτι της ενόργανης γυμναστικής”, σήμερα έχουν ξεχαστεί μια και σύμφωνα με τις τελευταίες του δηλώσεις σχεδιάζεται ανοιχτό κολυμβητήριο για ΑμεΑ!!!
Υποσχέσεις και στους ανθρώπους της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου «το σπίτι του βόλεϊ» με αφορμή ερώτημα της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” σε προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο! Είχε δε προηγηθεί εξαγγελία του κυρίου Λαμπάκη μαζί με τον πρώην Περιφερειάρχη κύριο Γιαννακίδη στις αρχές του 2014 (προεκλογική περίοδο) για ένα μεγαλύτερο κλειστό Γυμναστήριο μέσω ΕΣΠΑ, χωρητικότητας 3,5 χιλιάδων θέσεων και προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ!!! Μάλιστα με τα όσα τότε ελέχθησαν, επιδίωξή τους ήταν να αποτελέσει ένα από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020 μια ο φάκελός του ήταν άμεσα ώριμος και επιλέξιμος!!! Και δυστυχώς για τους ανθρώπους του αθλητισμού και εκείνη τότε η υπόσχεση του κυρίου Λαμπάκη ήταν ακόμη ένα μεγάλο ψέμα, μια και ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΑΝΕΓΕΡΣΗ) ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!!!”.
Στην γραπτή δήλωση του Παύλου Μιχαηλίδη, πέρα από την σκληρή κριτική, γίνεται και σύγκριση με όσα συμβαίνουν σε γειτονικούς νομούς όπως η Ξάνθη. Αναφέρεται συγκεκριμένα, στο τέλος της ανακοίνωσης – δήλωσης: “Αυτό λοιπόν που μπορεί να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή για να βοηθήσει την σημερινή τραγική κατάσταση είναι να ακούσει τις προτάσεις των αθλητικών παραγόντων και να χρηματοδοτήσει πολλά μικρά έργα εκσυγχρονισμού των απαρχαιωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα να έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων να υιοθετήσουν την πρωτοβουλία του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης το οποίο με απόφαση της διεύθυνσης εδώ και πολλά χρόνια ανοίγει τα απογεύματα και λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και άθλησης. Όσο δε για την σημαντική υπόθεση του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ θα επανέλθουμε πολύ σύντομα, ωστόσο δεν μπορούμε να κρύψουμε μια μικρή ζήλια για το κλειστό δημοτικό γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης” στην Ξάνθη, το οποίο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρκετοί δημότες της Αλεξανδρούπολης με αφορμή το πρόσφατο διεθνές τουρνουά της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης…”.
Το θέμα των αθλητικών υποδομών του Δήμου Αλεξανδρύπολης απασχόλησε, δεδομένου του πρόσφατου της ανακοίνωσης αλλά και των τελευταίων γεγονότων, το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να κάνει λόγο για λασπολογία και να υποστηρίζει ότι η δική του δημοτική αρχή είναι η μοναδική που έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για όλα τα δημοτικά κτίρια και τους αθλητικούς χώρους, που δεν είχαν ποτέ άδειες. Ειδικά ως προς το ΤΟΛ της Μαΐστρου, όπου αστυνομικοί διεκοψαν το απόγευμα της Τρίτης την προπόνηση των παιδιών της ενόργανης γυμναστικής μετά από καταγγελία πολίτη αναφορικά με την απουσία άδειας λειτουργίας για το προπονητήριο, ο δήμαρχος είπε: “Κάποιος γονιός που μένει εκεί κοντά, είχε την απαίτηση να παίζουν τα παιδιά του εντός του αγωνιστικού χώρου, κάτι που φυσικά δεν γίνεται. Έτσι, απευθύνθηκε στον εισαγγελέα, λέγοντας ότι ο χώρος δεν έχει άδεια. Όντως, προς μεγάλη μας έκπληξη, είδαμε ότι δεν έχει ούτε καν οικοδομική άδεια! Ωστόσο, θα το διευθετήσουμε άμεσα και σε 10-15 μέρες τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις τους”.
Στο ίδιο μήκος κύμματος, το πρωί της Πέμπτης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επανέλαβε ότι δέχεται λάσπη, αποκάλυψε ότι αύριο έρχεται η αρμόδια επιτροπή και θα πάρει άδεια το προθερμαντήριο στο ΚΕΓΕ που θα δοθεί προς χρήση, ενώ έμεινε εκτός το ΤΟΛ λόγω ενός προβλήματος στην ρυμοτομική γραμμή, έτσι ώστε σε 10 με 12 μέρες να το απολαύσουν και πάλι τα παιδιά. “Αυτό είναι το θέμα με τους αθλητικούς χώρους, που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν ως μείζον”, σχολίασε ο κ. Λαμπάκης που αποκάλυψε μάλιστα ότι παρά το γεγονός ότι έχει ικανούς συνεργάτες, θέλησε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα. “Που να φανταστώ ότι το προθερμαντήριο δεν έχει καν ούτε οικοδομική άδεια;”, σχολίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αν και πρόσθεσε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το έργο του νέου κλειστού γυμναστηρίου ουδέποτε το υποσχέθηκε ο ίδιος αλλά ο τότε περιφερειάρχης, σχολίασε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό χρηματοδοτικό εργαλείο αυτήν την στιγμή για να δημιουργηθεί και διέψευσε ότι του έχουν παραδοθεί δωρεάν μελέτες για ένα μικρότερο κλειστό γυμναστήριο από επαγγελματίες που θέλησαν με τον τρόπο αυτόν να προωθήσουν το έργο.
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr