Σελίδες


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

To Cartolino προ των πυλών...

Στο  ΔΣ της ΕΟΠΕ αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ, στην επόμενη Γενική Συνέλευση να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού και θα καθιερωθεί η επιβράβευση των ομάδων που παράγουν αθλητές, ώστε όταν γίνονται επαγγελματίες να καταβάλλεται ποσοστό από το συμβόλαιό τους στις ομάδες από τις οποίες ξεκίνησαν. Είναι το περίφημο καρτολίνο (Cartolino) που έχει καθιερωθεί με επιτυχία στην Ιταλία. Για το θέμα της παροχής κινήτρων θα γίνει διάλογος στο forum της ΕΟΠΕ και καλούνται όσοι θέλουν να υποβάλλουν ρεαλιστικές προτάσεις. Αλλες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΟΠΕ...
1.Εγκρίθηκε το σύστημα της στατιστικής κάλυψης της Α1 γυναικών, με χρήση του προγράμματος DataVolley. Εμπλουτίζεται λοιπόν το πρωτάθλημα και στο τέλος της σεζόν θα γίνουν βραβεύσεις των κορυφαίων ανά στατιστική κατηγορία.

2.Αποφασίστηκε η διεξαγωγή All star day γυναικών με τη συμμετοχή αθλητριών από την Α1 γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2011. Επίσης, προτείνεται η διεξαγωγή για πρώτη φορά του A2 Men’s Festival, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Προτεινόμενοι τρόποι διεξαγωγής ένας αγώνας μεταξύ επίλεκτων αθλητών της κατηγορίας με εκδηλώσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

3.Την προσεχή Τρίτη στις 19:00 θα γίνει συνάντηση με τον γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή της τριμελούς επιτροπής των σωματείων της Α2 ανδρών και εκπροσώπου του ΔΣ προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες.

4.Εγκρίθηκε το νέο οργανόγραμμα καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας της ομοσπονδίας και των επιτροπών της.

5.Αποφασίστηκε να παραστούν εκπρόσωποι της ομοσπονδίας σε συνεδριάσεις των ΔΣ όλων των Ενώσεων και Επιτροπών προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή υλοποίηση του σχεδιασμού της ΕΟΠΕ.

6.Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2011.

7.Ενημερώθηκε το συμβούλιο για την έναρξη λειτουργίας του γραφείου μάρκετινγκ και εγκρίθηκε ο σχεδιασμός αυτού.

8.Εγκρίθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας των εθνικών ομάδων παίδων και κορασίδων. Η εθνική κορασίδων θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Sport Camp Λουτρακίου από την Τρίτη 26 έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

9.Εγκρίθηκε η πρόταση της επιτροπής εθνικών ομάδων για πρόσληψη δύο προπονητών πλήρους απασχόλησης για τις ομάδες Νεανίδων και Εφήβων (ένας από τον Βορρά και ένας από τον Νότο για κάθε ομάδα). Οι θέσεις θα καλυφθούν ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και αποστολή βιογραφικών.

10.Εγκρίθηκε και θα αποσταλεί στις Ενώσεις σχέδιο για την πρόσληψη περιφερειακών προπονητών.

11.Ορίστηκαν οι πρόεδροι των τριών επιτροπών του beach volley που θα συμμετέχουν στο εθνικό συμβούλιο. Πρόεδρος επιτροπής εθνικών ομάδων ο Γιάννης Στουραϊτης. Πρόεδρος επιτροπής ανάπτυξης η Παναγιώτα Τουρσούγκα. Πρόεδρος επιτροπής διοργανώσεων ο Νεκτάριος Χαλβατζής. Μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης των υπολοίπων εκπροσώπων των Ενώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες η πλήρης σύνθεση του εθνικού συμβουλίου του beach volley.

12.Στην ιατρική επιτροπή πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κώστας Βλάσσης και μέλη θα είναι οι Δημήτρης Τσούκας και Άρης Μπασαγιάννης. Η επιτροπή θα συμπληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

13.Στην επιτροπή παλαιμάχων ορίστηκαν πρόεδρος ο Νεκτάριος Χαλβατζής και μέλη οι Κώστας Αμπελάς, Νίκος Ηλιόπουλος, Βαρβάρα Λάγιου και ένας εκπρόσωπος από κάθε έναν από τους πέντε συλλόγους παλαιμάχων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

14.Η επιτροπή προβολής συμπληρώνεται με τον Γιώργο Σιμόπουλο.

15.Εγκρίθηκε η προκήρυξη για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων, η οποία θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από την επιτροπή πρωταθλημάτων.

16.Έγινε αποδεχτή η πρόταση της ομοσπονδία της Σερβίας για τη φιλοξενία του γεν. γραμματέα Παναγιώτη Σιδέρη και του εκτελεστικού διευθυντή Χάρη Σπηλιάκου με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα των δύο ομοσπονδιών.

17.Τον Μάιο θα γνωστοποιηθεί στις Ενώσεις ο προϋπολογισμός που θα πρέπει να εκτελεστεί για τη σεζόν 2011-2012.

18.Η δικαστική επιτροπή ανέβαλε την εκδίκαση της προσφυγής του Ηρακλή Κηφισιάς για την αθλήτρια Δήμητρα Γιακουμή, λόγω ελλιπούς φακέλου. Ζητήθηκε από το σωματείο η αποστολή ενός εγγράφου και το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.