Σελίδες


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ 12 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ Α1

Tο βράδυ (19.00, Novasports 4) της Παρασκευής στο κλειστό της Καλαμαριάς θα έχουμε το πρώτο σερβίς στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 στην αναμέτρηση Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός. Λίγες ώρες όμως πριν αρχίσουν οι φετινές μάχες στο φιλέ, οι 12 προπονητές των ομάδων της Α1 Ανδρών δίνουν το δικό τους στίγμα για το νέο πρωτάθλημα, απαντώντας σε τέσσερις κοινές ερωτήσεις.


Οι ερωτήσεις προς τους 12 προπονητές
1. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος κι αν θεωρείτε ότι θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό όσο τα προηγούμενα;
2. Με βάση τα νέα δεδομένα, είναι η φετινή χρονιά η μεγάλη ευκαιρία των νέων Ελλήνων παικτών να εμφανιστούν στο προσκήνιο;
3. Η οικονομική κρίση κατά πόσο έχει επηρεάσει πραγματικά τις ομάδες βόλεϊ και τη δουλειά των προπονητών στους συλλόγους;
4. Ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ποια μπορεί να εξελιχθεί στην έκπληξη του πρωταθλήματος;

Αναλυτικά οι απαντήσεις των προπονητών:



Φλάβιο Γκουλινέλι - Ολυμπιακός

1. «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε να μιλήσει για το επίπεδο που θα έχει το φετινό πρωτάθλημα καθώς δεν γνωρίζουμε πολλά για τις άλλες ομάδες. Ολες οι ομάδες έχουν αλλάξει αρκετά και ειδικά στους ξένους παίκτες. Θα είμαι σε θέση να εκτιμήσω με ασφάλεια το επίπεδο του πρωταθλήματος τον Δεκέμβριο»



2. «Είναι σίγουρο ότι οι νέοι Ελληνες παίκτες θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει «δίκοπο μαχαίρι» αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο. Για να αρπάξουν την ευκαιρία είναι απαραίτητο να δουλέψουν ακόμη πιο πολύ. Η καθιέρωση θα έρθει μέσα από τη σκληρή δουλειά και τον προγραμματισμό».



3. «Τα χρήματα δεν είναι το παν για να πετύχεις. Προσπαθώ καταρχήν να δω τι γίνεται μέσα στο σπίτι μου, στον Ολυμπιακό. Η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει αγωνιστικά τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού καθώς κοίταξαν τις προτεραιότητες τους και έκαναν τις ανάλογες ενέργειες. Το ίδιο λοιπόν, κάνουμε και στην ομάδα βόλεϊ. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη νοοτροπία. Ολοι που βρίσκονται μέσα και δίπλα στο αγωνιστικό τμήμα δουλεύουμε ως ομάδα. Ο καθένας έχει τον δικό του σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο και όλοι μαζί δημιουργούμε μία άρρηκτη αλυσίδα. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, παίκτες, ιατρικό επιτελείο και φίλαθλοι».



4. «Όπως και στην πρώτη ερώτηση είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω. Κάθε καλοκαίρι κάποιες ομάδες χρίζονται φαβορί μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής. Στον αθλητισμό όμως τα πάντα κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στη θεωρία. Δεν θα μιλήσω για φαβορί. Απλά οι ομάδες των συλλόγων που θα αφήσουν τα οικονομικά προβλήματα έξω από τα φιλέ θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οσον αφορά τη δική μου ομάδα θα δώσουμε τα πάντα ώστε να βρεθούμε στην καλύτερη κατάσταση στο τέλος της περιόδου, όπου θα κριθεί και ο τίτλος».



Στέλιος Καζάζης - Παναθηναϊκός

1. «Η αίσθησή μου θα είναι ότι θα είναι πιο κάτω από πέρυσι και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έφυγαν πολύ μεγάλα αστέρια που έπαιζαν σε πολλές ομάδες και οι αντικαταστάτες τους δεν είναι του ίδιου βεληνεκούς. Αυτό όμως αυτόματα έχει μικρύνει την ψαλίδα μεταξύ των πρώτων -θεωρητικά-ομάδων με τις υπόλοιπες. Και είναι ένα μήνυμα ότι τα παιχνίδια αν μη τι άλλο όλα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον».



2. «Νομίζω ότι οι νέοι παίκτες είναι λίγοι αριθμητικά. Στις ομάδες που έχουν στόχο τον Πρωταθλητισμό αυτοί οι παίκτες πιο πολλοί θα βλέπουν παρά θα παίζουν»



3. «Δεν μπορώ να κάνω αναφορά για τους άλλους, ξέρω όμως για την δική μου ομάδα, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αλλά θα ήθελα παράλληλα να αναφέρω ότι αναγνωρίζω την προσπάθεια και τις καλές προθέσεις της ΕΣΑΠ, θα ήταν όμως πολύ χρήσιμο για εμάς τους προπονητές να έχουμε ένα σταθερό πρόγραμμα. Να μην γνωρίζουμε τελευταία στιγμή την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής αγώνα και να μάθουμε το πότε τελειώνει το πρωτάθλημα»



4. «Δεν μπορώ να χρήσω κανέναν φαβορί, γιατί είναι πάρα πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που παίξουν ρόλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όσον αφορά ποια μπορεί να είναι η έκπληξη, ο ΠΑΟΚ δείχνει μια δυναμική, η Λαμία επίσης αλλά πάντα μπορεί να υπάρξει η έκπληξη της τελευταίας στιγμής»



Γιώργος Οικονομίδης - Αρης Μαρμούρης ΑΕ

1. «Σίγουρα, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο του, θεωρώ ότι όσο θα περνούν οι αγωνιστικές, θα γίνεται όλο και καλύτερο, αν και δεν μ΄ αρέσει να μιλάω θεωρητικά. Μπορεί να έφυγαν κάποιοι σπουδαίοι παίκτες από την Ελλάδα και πολλοί να θεωρούν ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος θα είναι πεσμένο, αλλά αυτό μένει να το διαπιστώσουμε και στην πράξη, την ώρα των αγώνων».



2. «Πιστεύω ότι κάθε χρόνια αποτελεί ευκαιρία για όλους τους αθλητές, αρκεί αυτοί να παρουσιάζονται αντάξιοι των προσδοκιών, που έχουν δημιουργήσει και να έχουν σαν στόχο τη συνεχή βελτίωση. Αυτό, βέβαια, ισχύει για όλους τους αθλητές, είτε αυτοί είναι νέοι σε ηλικία είτε όχι».



3. «Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ή επηρεάζει τους αθλητές των ομάδων, από την στιγμή που χρονικά δεν λαμβάνουν τα χρήματα στην ώρα τους. Ως προς τα μπάτζετ των ομάδων, θεωρώ ότι, αν γίνεται καλό σκάουτινγκ αθλητών, τότε μπορείς ν΄ αντιπαρέλθεις σ΄ αυτήν την κρίση. Αρκεί, βέβαια, και στην αντίπερα όχθη να μην μιλάμε για ραγδαία μείωση των μπάτζετ, αλά αυτή να κινείται σε λογικά πλαίσια».



4. «Βάσει του ρόστερ που έχει να επιδείξει, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, εφόσον δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα ή άλλες ατυχείς συγκυρίες (όπως οι τραυματισμοί). Από εκεί και πέρα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη».



Δημήτρης Ανδρεόπουλος - ΓΣ Λαμία

1. «θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Πιθανόν η μοναδική μικρή διαφορά που βλέπω είναι ότι κάποιοι μεγάλοι του πρωταθλήματος να έχουν μια σχετική πτώση σε ποιότητα. Πιστεύω όμως ότι όλοι οι υπόλοιποι κι εννοώ οι μικρομεσαίες ομάδες θα διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο το οποίο θεωρώ ότι είναι καλό... Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά, απρόβλεπτο και άποψη μου είναι ότι φέτος θα είναι ακόμη περισσότερο».



2. «Από πέρσι είδαμε στην Α1 ικανοποιητικό αριθμό νέων παιδιών κι αυτό θα συνεχιστεί και φέτος. Η άποψη μου είναι ότι στην Α1 ο αριθμός των νέων ελλήνων είναι ικανοποιητικός κι αυτό το λέω γιατί η Α1 είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα και δεν μπορεί κανείς να πάρει το ρίσκο για να εντάξει μαζικά πολλούς νέους. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε όμως είναι πόσοι απ' αυτούς έχουν την ποιότητα για να σταθούν και να βελτιώσουν το επίπεδο. Αν έχουμε αρκετούς, τότε βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, αν όχι, τότε δεν θα έπρεπε να το κάνουμε... »



3. «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό γιατί δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλες ομάδες. Από τα ρόστερ που βλέπω πάντως, δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα οι περισσότερες ομάδες. Μαθαίνω κι εγώ ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, όμως εμείς στη Λαμία κοιτάξαμε να φτάσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε, για να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια...»



4. «Οι τέσσερις ομάδες που και πέρσι ξεκίνησαν με στόχο τον πρωταθλητισμό, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, ΕΑ πατρών Λουξ θα έχουν την ίδια δυναμική και θα διεκδικήσουν τον τίτλο... Από κει και πέρα, βλέποντας τα ρόστερ και χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα για όλες τις ομάδες, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ και ο Επίκουρος μπορούν να κάνουν την έκπληξη».



Γιώργος Κλαρούδας - Πανελλήνιος ΓΣ

1. «Δεν νομίζω θα είναι το ίδιο ποιοτικά. Οι καλύτεροι ξένοι φύγανε, κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν, κάποιες αποδυναμωθήκαν κι είναι νωρίς να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή. Θα είναι όμως περισσότερο ανταγωνιστικό κι αυτό γιατί έχει κλείσει η ψαλίδα, αλλά αυτό εχεί συμβεί για οι μεγάλοι ήρθαν προς τα κάτω...



2. «Ετσι φαίνεται... Δίνεται η ευκαιρία σε κάποια παιδιά και αρκετές ομάδες έχουν στο ρόστερ τους νέους Έλληνες... Πρέπει όμως οι ίδιοι οι παίκτες να την εκμεταλλευτούν, να πάρουν τις εμπειρίες και να βελτιωθούν πιο γρήγορα απ' ότι αν έπαιζαν μόνο στο εφηβικό ή σε κάποια ομάδα μικρότερης κατηγορίας...»



3. «Επηρεάζει και σε μεγάλο βαθμό... Ολοι γνωρίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ομάδες και τα οποία συνήθως άγγιζαν τους μικρούς. Δεν ξέρω που θα βγάλει αυτή η κατάσταση και το κακό είναι ότι την αβεβαιότητα αυτή την αισθάνονται καθημερινά αθλητές και προπονητές»



4. «Ισως ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα κι η έκπληξη θα έρθει από την Πάτρα».



Γιάννης Μέλκας - ΠΑΟΚ

1. «Θα είναι πιστεύω λίγο πιο κάτω, αλλά μπορεί και να διαψευστώ όταν ξεκινήσει η σεζόν. Η ανταγωνιστικότητα όμως θα είναι μεγαλύτερη φέτος. Οι μεσαίες ομάδες ήταν πιο κοντά με τους μεγάλους και θα βλέπουμε πιο καλά παιχνίδια»



2. «Οι προπονητές δεν είναι χαζοί να μην χρησιμοποιούν παίκτες οι οποίοι αξίζουν ανεξαρτήτως ηλικίας... Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι η πίεση είναι πολύ μεγάλη ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δεν είναι πολύ εύκολο να μπουν και να παίξουν τα νέα παιδιά».



3. «Μας κάνει να σκεφτόμαστε παραπάνω και να δουλεύουμε περισσότερο για να βρίσκουμε τις κατάλληλες λύσεις... Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι δεν είμαι μόνο προπονητής, αλλά μαζί με τη διοίκηση ψάχνουμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για διάφορα θέματα»



4. «Φαβορί τώρα πριν ξεκινήσουμε είναι ο Ολυμπιακός... Είναι η πιο γεμάτη ομάδα, εχει εναλλακτικές λύσεις για να σταθεί και στην Ευρώπη... Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά όμως τον Ηρακλή κι από κει πέρα είναι νωρίς να μιλήσουμε για την ομάδα έκπληξη... Μακάρι να είμαστε πάντως εμείς...»



Αντώνης Γεράνιος - ΕΑ Πατρών Λουξ (Βοηθός προπονητή)

1. «Το νέο πρωτάθλημα θα είναι λίγο χαμηλότερο ποιοτικά, αφού αποχώρησαν από την Ελλάδα κάποιοι παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά όσον αφορά τον ανταγωνισμό θα είναι ίσως το πιο αμφίρροπο όλων των εποχών»



2. «Δε νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο. Οι Ελληνες παίκτες θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και να πάρουν θέση στο ρόστερ της κάθε ομάδας μέσα από τον ανταγωνισμό κι όχι επειδή λόγω κρίσης υπήρξαν κάποιες κενές θέσεις»



3. «Εχει δημιουργήσει κάποια νέα δεδομένα... Πρέπει να προσαρμοστούμε σ' αυτά και κυρίως να βρούμε νέους πόρους. Οι προπονητές αν τηρηθούν οι χαμηλοί προϋπολογισμοί που υπάρχουν φέτος δεν θα έχουν πρόβλημα, αλλά αν δεν τηρηθούν τότε δεν θα μπορούν να δουλέψουν απερίσπαστοι...»



4. «Είναι πάρα πολύ νωρίς...Φαβροί πάντα ξεκινάει ο πρωταθλητ΄ςη κι όλες οι άλλες θα προσαθήσουν το ρίξουνμ από τη θέση τους...

*Ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος, προπονητής της ΕΑ Πατρών Λουξ, λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος δεν ήταν σε θέση να κάνει δηλώσεις.



Αλέκος Λεώνης - Ηρακλής

1. «Το επίπεδο κάθε χρόνο που περνάει διαφοροποείται. Πιστεύω ότι φέτος δεν θα είναι ιδιαίτερα καλό, αλλά στον αντίποδα θα παρακολουθήσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».



2. «Μέχρι στιγμής όλες οι ομάδες έδειξαν ότι έστω και δύσκολα κάνουν μεταγραφές ξένων παικτών. Για μένα όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Πολύ απλά υπάρχει καλός ή κακός αθλητής, δεν υπάρχει ξένος ή Έλληνας αθλητής».



3. «Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους συλλόγους πολύ πιο προσεκτικούς στις επιλογές τους όσον αφορά τις μεταγραφές, καθώς έχουν μειωθεί κατά πολύ και τα μπάτζετ».



4. «Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του τίτλου και η έκπληξη κατά την διάρκεια της σεζόν ίσως είναι η δική μας ομάδα».



Χρήστος Πάτρας - Απόλλων Καλαμαριάς

1. «Το επίπεδο λίγο πιο κάτω από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θια είναι άκρως ανταγωνιστικό. Θα γίνουν πολλές εκπλήξεις, γιατί έχει μικρύνει η ψαλίδα και δεν ξέρουμε τώρα τη δυναμική όλων των ομάδων... Παλιά είχαμε κάποια στάνταρντς στο πρωτάθλημα, ενώ τώρα δεν υπάρχει αυτό»



2. «Αυτό είναι δεδομένο και οι περισσότερες ομάδες έχουν πλέον νέους Ελληνες αθλητές με συγκεκριμένο μάλιστα ρόλο. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και θα αρχίσουν να εμφανίζονται παιδιά τα οποία δεν είχαν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει μια καλή φρουνιά αθλητών που θα βοηθήσει στο μέλλον τόσο το πρωτάθλημα όσο και την Εθνική ομάδα».



3. «Εχει επηρεάσει πολύ κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Από κει και πέρα θα βοηθήσει αυτούς που δουλεύουν στο γήπεδο και δεν έχουν ανάγκη να πάρουν ακριβούς ξένους ή Έλληνες... Θα είναι μια καινούργια αρχή και για τη δική μας δουλειά και τώρα θα φανεί ποιος δουλεύει και ποιος όχι»



4. «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα πιο μπροστά, αλλά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μέσα στη χρονιά θα ισορροπήσει, ενώ ο Ηρακλής του Λεώνη παρά τις ατυχίες του δεν θα παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις. Ερωτηματικό είναι η Πάτρα κι από κει και πέρα ΠΑΟΚ, Αρης και Λαμία μπορού να έχουν φιλοδοξίες».



Σωτήρης Δρίκος - ΑΟ Κηφισιάς

1. Από πλευράς ποιότητας και ανταγωνισμού το επίπεδο του πρωταθλήματος θα είναι χαμηλότερο. Κι αν την ποιότητα την ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά δεδομένα, ο ανταγωνισμός θα πληγεί ίσως και ανεπανόρθωτα από το σύστημα του πρωταθλήματος. Με βάση αυτό, δεν υπάρχει κορύφωση για τις 8 στις 12 ομάδες λόγω της απουσίας πλέι οφ και πλέι άουτ. Υπάρχει κίνδυνος, πιθανά και άμεσα ορατός, να υπάρξει κάμψη του ενδιαφέροντος αρκετών ομάδων αν υπάρξουν γι' αυτό ευνοϊκές αγωνιστικές και οικονομικές συνθήκες. Να καταρρεύσουν, δηλαδή, κάποιες ομάδες λόγω οικονομικών προβλημάτων και να αδιαφορήσουν οι υπόλοιπες αποδυναμώνοντας το ρόστερ τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλεντάρι για την περίοδο που θα παίξουμε, δεν ξέρουμε πότε τελειώνει η περίοδος, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει διακοπή στις γιορτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ούτε μακροπρόθεσμος προπονητικός προγραμματισμός, αλλά ούτε και προγραμματισμός μικρής περιόδου, γιατί μαθαίνουμε την τελευταία στιγμή ποιοι θα παίξουν Παρασκευή και ποιοι Δευτέρα».



2. «Θα υπάρξουν νέοι Ελληνες παίκτες, πιθανά όχι αυτοί που περιμένουμε, αλλά αυτοί που θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Είναι βέβαιο ότι από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Οτι καινούργιο έρχεται όμως, έρχεται από τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων κι όχι επειδή το προκαλέσαμε με ενέργειες, αποφάσεις ή κατευθύνσεις. Το έμψυχο υλικό που έχουμε είναι καλύτερο από αυτό που δικαιούμαστε, από τον τρόπο που δουλέψαμε για να το δημιουργήσουμε».



3. «Η κρίση δεν έχει ακόμη χτυπήσει την πόρτα μας (ως βόλεϊ). Μέχρι τώρα καλύπτεται από την ελπίδα ότι θα συνεχίσει το κράτος να επιχορηγεί το άθλημα και από την κωλυσιεργία της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών. Κωλυσιεργία που επιτρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ομάδες που έχουν οφειλές...Ας παραδειγματιστούμε από το παράδειγμα του μπάσκετ που πετυχαίνει χρονική σύντμηση των προθεσμιών για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που ανακύπτουν σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα είδος αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων. Οποιος θέλει να χρωστάει λιγότερα έχει και λιγότερες δυνατότητες να φτιάξει ισχυρή ομάδα. Η δουλειά των προπονητών απο την κρίση μπορεί να επηρεαστεί θετικά. Οι προπονητές έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν μεθόδους ανάπτυξης και βελτίωσης του έμψυχου υλικού που έχουν στα χέρια τους κι όχι μόνο διαχείρισης του».



4. «Σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από την πεπατημένη. Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, αν ορθοποδήσει οικονομικά, ενώ η έκπληξη μπορεί να είναι η ομάδα της Λαμίας».



Κώστας Χαριτωνίδης - Επίκουρος ISS

1. «Προτιμώ να απαντώ σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, αφού πρώτα έχω δει κάποια πράγματα... Δεν θέλω να κάνω θεωρητικές προσεγγίσεις και αναλύσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι εμείς θέλουμε να είναι ένα πρωτάθλημα με μεγαλύτερη ποιότητα και έντονο ανταγωνισμό»



2. «Πάντα υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες... Από κει και πέρα για να βγουν στο προσκήνιο οι νέοι Έλληνες παίκτες θα πρέπει να τους δείξουν εμπιστοσύνη όχι μόνο οι προπονητές αλλά και οι ίδιες οι ομάδες τους»



3. «Η κρίση έχει επηρεάσειο σίγουρα και τον αθλητισμό, αλλά μέσα από την κρίση βγαίνουν και χρήσιμα συμπεράσματα. Σε τέτοιες καταστάσεις ο κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του... Τι εννοώ; Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας τι μπορούμε να προσφέρουμε και πόσο πρέπει να αμειμφθούμε, γιατί είχε χαθεί το μέτρο και πρέπει κάποια στιγμή στο βόλεϊ να ισχύσουν και οι νόμοι της αγοράς»



4. «Ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει και την Ευρώπη, είναι ένα βήμα πιο μπροστά και οι κινήσεις του με Τζούριτς, Κουζούνη είναι εξαιρετικές. Από κει και πέρα εγώ βλέπω ανταγωνιστικούς και τους Παναθηναϊκό, Ηρακλή, ΕΑ Πατρών Λουξ, ενώ η έκπληξη είναι... έκπληξη».



Γιάννης Ανδρεάδης - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

1. «Παρά τα οικονομικά προβλήματα, θα είναι ανταγωνιστικό και το ότι έφυγαν κάποιοι σπουδαίοι ξένοι αθλητές θα το κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτο. Σίγουρα από πλευράς ποιότητας ίσως πέσει το επίπεδο, αλλά οι έλληνες παίκτες μαζί με τους ξένους που ήρθαν ή έμειναν θα διατηρήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο».



2. «Εμείς στον σύλλογο μας το κάνουμε πράξη εδώ και χρόνια. Πολλοί παίκτες βρίσκονται στα ρόστερ των ομάδων, αλλά θα πρέπει να τους δίνεται και η δυνατότητα να παίζουν για να παίρνουν εμπειρίες και όχι απλά να συμπληρώνουν τη 12άδα»



3. «Πάρα πολύ γιατί οι περισσότεροι αθλητές έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι αυτό δεν τους αφήνει να δουλέψουν όπως πρέπει σκεφτόμενοι το πως θα επιβιώσουν οικονομίκα. Αυτό δυσχαιραίνει και τη δική μας δουλειά, αφού όλα είναι μια αλυσίδα...»



4. «Εχει μικρύνει η ψαλίδα, αλλά οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Πάτρα είναι τα φαβορί. Από κει και πέρα θα υπάρχει ένα άλλο γκρουπ με ομάδες (ΠΑΟΚ, Αρης, Λαμία) που μπορούν να βλέπουν ψηλά κι ένα άλλο γκρουπ στο οποίο είναι κι ο Εθνικός που στόχος είναι η παραμονή... Αν την πετύχουμε νωρίς, τότε χωρίς άγχος μπορούμε να κάνουμε εμείς την έκπληξη». ..

Πηγη : http://www.volleyball.gr/