Σελίδες


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Λώρενς της Αλεξανδρούπολης

Στα 16 του ανακοίνωσε στους γονείς του ότι φεύγει για την Ολλανδία προκειμένου να παίξει επαγγελματικά βόλεϊ…
Για έναν έφηβο από το Μπαχρέιν το να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες στα τέλη της δεκαετίας του 90’ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα εύκολο, όμως ο Γιασίμ Μοχάμεντ Γιασίμ Αλ Ναμπχάν (ουφ το γράψαμε) είναι μια ξεχωριστή περίπτωση…

Ο 29άχρονος ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ο ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του προχθεσινού θριάμβου κόντρα στον Ολυμπιακό, βρέθηκε τελικά στην Ολλανδία, αλλά όχι μόνο εκεί, αφού μέχρι να… πιάσει στη Θράκη είχαν προηγηθεί η Ιαπωνία (Τόκιο), Ιταλία (Περούτζια) κι όλες οι χώρες του κόλπου όπου έκανε αυτό που αγαπούσε: έπαιζε βόλεϊ.
Αυτό δηλαδή που απολαμβάνει να κάνει και στην Αλεξανδρούπολη, αφού στην πρωτεύουσα του Έβρου δεν το κρύβει ότι αισθάνεται σαν στο σπίτι του…

Κάτι που κατάλαβε για τα καλά το βράδυ της Παρασκευής όταν μαζί με τους συμπαίκτες του βγήκε για φαγητό αλλά όταν άρχισε να τρώει το πιάτο είχε παγώσει. Ο λόγος; Δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια για απ’ όλη την πόλη.

«Οπου κι αν βρεθήκαμε μας αποθέωναν και μας έκαναν να αισθανόμαστε πολύ όμορφα», δήλωσε ο ακραίος από το Μπαχρέιν, ο οποίος χθες το πρωί δεν πίστευε στα μάτια του όταν άνοιξε τον υπολογιστή του. «Τρόμαξα όταν άνοιξα το facebook και είδα τις δεκάδες αιτήσεις που είχα για νέους φίλους. Ηταν πραγματικά απίστευτο» είπε με χαμόγελο και συμπλήρωσε: «Εδώ στην Αλεξανδρούπολη πραγματικά νιώθω σαν στο σπίτι μου. Με το που θα βγω από την πόρτα θα χαιρετήσω όλο τον κόσμο, αφού όλοι με ξέρουν. Εχω παίξει σε πολλές χώρες, αλλά αυτό που βιώνω εδώ είναι απίστευτο».

Πέρα όμως από την εξωγηπεδική απόλαυση, ο Γιασίμ και ο Εθνικός απέδειξαν ότι έχουν μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα. «Ηταν η πρώτη νίκη μας στο πρωτάθλημα και το να κερδίζεις τον πρωταθλητή δεν είναι μικρό πράγμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι παίξαμε πραγματικά πολύ καλό βόλεϊ, κάναμε ελάχιστα λάθη και πλέον στο βόλεϊ αυτό είναι που μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο». Η μεταμόρφωση του Εθνικού συγκριτικά με την ήττα που είχε γνωρίσει στην Κηφισιά για την 1η αγωνιστική ήταν εντυπωσιακή, αλλά για τον Αραβα, απολύτως δικαιολογημένη. «Η Κηφισιά έχει έμπειρους παίκτες και εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας λάθη, αλλά εκεί εμείς παίξαμε έχοντας κάνει δύο προπονήσεις όλοι μαζί. Μην ξεχνάτε ότι ο Εθνικός έχει δύο 17χρονους στη βασική επτάδα και είναι λογικό να έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Εχουμε όμως ομάδα με μέλλον και θα δείτε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα».

Η παρουσία του στο ρόστερ του Εθνικού ήταν μία έκπληξη λόγω καταγωγής, όχι όμως και για τον ίδιο: «Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς κάποιων, αλλά είμαι επαγγελματίας, ξέρω να κάνω καλά τη δουλειά μου και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι στο Μπαχρέιν υπάρχει επίσης καλή λίγκα. Ποιος ξέρει, ίσως ανοίξω τον δρόμο και σε άλλους (γέλια)».

Πηγή: www.exedrasports.gr