Σελίδες


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Τα κέρδη μιας ήττας»

Του: Γιώργου Πανταζίδη. Πρεμιέρα με το.. αριστερό για τον Εθνικό στην επάνοδό του στην Α1. Το αποτέλεσμά δεν ήταν θετικό και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάνω κάτω, έχει τους ίδιους στόχους. Προφανώς και είναι νωρίς ακόμη. Προφανώς και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στην Αλεξανδρούπολη από την 1η αγωνιστική...

Ας μην ξεχνάμε ότι η ήττα ήρθε στις λεπτομέρειες, με δύο χαμένα σετ στην παράταση, με γενικά μέτρια εμφάνιση, με το - θεωρητικά τουλάχιστον - αστέρι της ομάδας, τον διαγώνιο Ράιτς να είναι εκτός ρυθμού αγώνα, χωρίς τον τρίτο ξένο και με τραυματία τον Κίτσιο από το 3ο σετ.
Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι τα φιλικά ήταν ελάχιστα και η ομάδα ως έχει βρέθηκε ελάχιστες ημέρες πριν από το πρώτο σφύριγμα του πρωταθλήματος, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης και βάσιμες ελπίδες για καλύτερες ημέρες στο μέλλον.
Χαμόγελα όμως μπορεί να «σκάει» και το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα. Να θυμίσουμε κάτι; Ο Εθνικός ξαναμπήκε στο παιχνίδι, άρχισε να αποδίδει βόλεϊ και να απειλεί τον αντίπαλο με σχεδόν καθαρά Ελληνική, Εβρίτικη και άκρως νεανική ομάδα.
Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πήρε σετ και έχασε ένα ακόμη παρότι έφτασε πρώτη σε σετ μπολ (για να οδηγήσει το παιχνίδι σε τάι μπρέικ), έχοντας στη σύνθεσή της δυο 17χρονους ακραίους, τους Ραφαήλ Κουμεντάκη και Ανέστη Δαλακούρα, τον 17χρονο λίμπερο Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τον 18χρονο κεντρικό Βασίλη Κυριακίδη.
Θα δικαιωθεί στο τέλος η συνειδητή επιλογή των ανθρώπων του Έβρου να δώσουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς, άπειρους, πλην όμως ταλαντούχους αθλητές; Ο χρόνος θα δείξει. Όμως, φαίνεται στην πράξη, ότι δικαιώνεται η συστηματική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Εθνικού (κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο στην Ορεστιάδα) τα τελευταία χρόνια από τους Δημητριάδη, Μουστακίδη και τους άλλους ανθρώπους υπηρέτες του αθλήματος.

Πηγή: volleynews.gr