Σελίδες


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Pas mal, pas mal!

Του: Σωτήρη Δρίκου (Προπονητή Κηφισιάς)


«Με μία επισκόπηση των στατιστικών δελτίων της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 παρατήρησα ότι 28 αθλητές κάτω των 23 ετών συμμετείχαν στις 10 ομάδες. Παράλληλα στα ρόστερ του Ηρακλή και της Λαμίας συμπεριλαμβάνονται ακόμα 10 αθλητές της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας. Έχουμε ένα σύνολο 35-40 αθλητών κάτω των 23 ετών που συμμετέχουν ενεργά, προπονούνται, ανταγωνίζονται, αγωνίζονται στο επαγγελματικό περιβάλλον της Α1...
Επαγγελματικό περιβάλλον που είναι δημιουργημένο με κόπο από ομάδες, παράγοντες, προπονητές, αθλητές και θα πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το ανδρικό βόλεϊ. Αν το πρωτάθλημα μας έχει ικανό αριθμό αγώνων, είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους και με κίνητρα για όλες τις ομάδες, οι αθλητές θα παρουσιάσουν βελτίωση, θα αναπτύξουν τις σωματικές, κινητικές, κιναισθητικές, ψυχολογικές δυνατότητές τους.
Αντί να μοιρολογούμε για την κρίση και τις συνέπειες που θα έχει στη λειτουργία του πρωταθλήματος, είναι καλύτερα να σκεφθούμε τρόπους να επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των ικανοτήτων αυτών των αθλητών. Αυτό θα μας δώσει νέους ορίζοντες. Με δύο λόγια, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, έμψυχο υλικό υπάρχει. Η αξιοποίηση του, είναι το ζητούμενο και εκεί πρέπει να κατευθυνθεί η σκέψη μας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Pas mal = δεν είναι κακό
ΠΗΓΗ : http://www.volleynews.gr/