Σελίδες


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γ.Ανδρεάδης: «Στόχος η επιβίωση και η παραμονή»


Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ανδρεάδης μίησε για την επιστροφή της ομάδας του στην Α1 ανδρών.
Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος κι αν θεωρείτε ότι θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό όσο τα προηγούμενα;
«Παρά τα οικονομικά προβλήματα, θα είναι ανταγωνιστικό και το ότι έφυγαν κάποιοι σπουδαίοι ξένοι αθλητές θα το κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτο. Σίγουρα από πλευράς ποιότητας ίσως πέσει το επίπεδο, αλλά οι Έλληνες παίκτες μαζί με τους ξένους που ήρθαν ή έμειναν θα διατηρήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο».
Με βάση τα νέα δεδομένα, είναι η φετινή χρονιά η μεγάλη ευκαιρία των νέων Ελλήνων παικτών να εμφανιστούν στο προσκήνιο;
«Εμείς στον σύλλογο μας το κάνουμε πράξη εδώ και χρόνια. Πολλοί παίκτες βρίσκονται στα ρόστερ των ομάδων, αλλά θα πρέπει να τους δίνεται και η δυνατότητα να παίζουν για να παίρνουν εμπειρίες και όχι απλά να συμπληρώνουν τη 12άδα»
Η οικονομική κρίση κατά πόσο έχει επηρεάσει πραγματικά τις ομάδες βόλεϊ και τη δουλειά των προπονητών στους συλλόγους;
«Πάρα πολύ γιατί οι περισσότεροι αθλητές έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι αυτό δεν τους αφήνει να δουλέψουν όπως πρέπει σκεπτόμενοι το πως θα επιβιώσουν οικονομικά Αυτό δυσχεραίνει και τη δική μας δουλειά, αφού όλα είναι μια αλυσίδα...»
Ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ποια μπορεί να εξελιχθεί στην έκπληξη του πρωταθλήματος;
«Έχει μικρύνει η ψαλίδα, αλλά οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Πάτρα είναι τα φαβορί. Από κει και πέρα θα υπάρχει ένα άλλο γκρουπ με ομάδες (ΠΑΟΚ, Αρης, Λαμία) που μπορούν να βλέπουν ψηλά κι ένα άλλο γκρουπ στο οποίο είναι κι ο Εθνικός που στόχος είναι η παραμονή... Αν την πετύχουμε νωρίς, τότε χωρίς άγχος μπορούμε να κάνουμε εμείς την έκπληξη».