Σελίδες


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΄΄ΚΡΑΧ΄΄ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ


Το εφιαλτικό σενάριο του «κραχ» στην Α1 Ανδρών, δυστυχώς, έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Μια ημέρα πριν από την εκπνοή της λήξης της προθεσμίας δήλωσης των ξένων και πληρωμής των πενταπλούν στην παγκόσμια ομοσπονδία η συντριπτική πλειοψηφία των 12 ΤΑΑ δεν έχει ούτε να πληρώσει τα απαιτούμενα παράβολα και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος είτε να φύγουν οι ξένοι από τις ομάδες είτε να μη δηλωθούν λόγω έλλειψης χρημάτων. Στον «αέρα» είναι και το Σούπερ Καπ, το οποίο έχει προγραμματιστεί την προσεχή Παρασκευή στη Σαντορίνη, καθώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές τους υποχρεώσεις.
Από τους δύο «αιωνίους» ξεκινούν τα μεγαλύτερα προβλήματα και μαζί τους συντάσσονται και οι μικρότερες ομάδες, που περιμένουν μάταια την κρατική επιχορήγηση για να μπορέσουν να πληρώσουν τα παράβολα των ξένων αλλά και λειτουργικών εξόδων τους.
Δραματική συνεδρίαση
. Σήμερα θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας των ΤΑΑ, στην οποία θα τεθεί ακόμα και θέμα επιβίωσης της ΕΣΑΠ αλλά και του επαγγελματικού βόλεϊ. Η τελευταία πρόταση που ακούγεται από χθες αφορά την προθεσμία για να δηλωθούν οι ξένοι στην Α1. Δηλαδή, να πάρει παράταση για μερικές ημέρες (από τις 13 Οκτωβρίου) μήπως και βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, διαφορετικά δεν θα προλάβουν να δηλώσουν ξένους στο πρωτάθλημα που αρχίζει στις 23 Οκτωβρίου. Η τελευταία λύση πριν από τη διάλυση θα είναι να φύγουν όλοι οι ξένοι ή να μείνουν όσων ομάδων μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Απόσπασμα από το άρθρο του Κώστα Ασημακόπουλου στο Setra Goal